Arhiva

Olteniţa: Apologia nazismului, la "Neagoe Basarab"

Print Friendly, PDF & Email


Un profesor de la Liceul Teoretic „Neagoe Basarab”, din Olteniţa, este acuzat de propagandă nazistă, scrie publicaţia centrală „Cancan”. Florentin Păun, profesor de educaţie fizică, e anchetat de Inspectoratul şcolar al judeţului Călăraşi, pe motiv că, pe o reţea de socializare, în speţă Facebook, ar fi postat fotografii care fac apologia nazismului.

Anchetă de la Inspectoratul şcolar

Prof. dr. Constantin Tudor, şeful Inspectoratului şcolar, a dispus efectuarea de verificări, pentru a se confirma sau infirma faptul că profesorul Florentin Păun ar face propagandă nazistă şi în şcoală. „Mîine voi face respectiva verificare. Desigur, nu eu, ci prin inspectorii de specialitate. Dar nu cred că profesorul ar fi făcut o astfel de propagandă în şcoală”, ne-a declarat Tudor. De altfel, profesorul în cauză a afirmat că fotografiile care apar pe respectivul cont de socializare au fost postate de fosta sa soţie, pentru a se răzbuna. Florentin Păun apare cu bustul gol şi are desenate, pe corp, mai multe astfel de însemne specifice ideologiei fasciste. Actuala soţie a profesorului de sport este grefieră, la Judecătoria Olteniţa, apărând şi aceasta în fotografiile postate pe respectivul cont de socializare, ceea ce elimină varianta că fosta soţie a profesorului ar fi vrut să se răzbune, prin crearea unui cont fals şi prin postarea respectivelor poze.

„Mein Kampf” şi profesorul de sport

În România, utilizarea în public a însemnelor naziste se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la trei ani şi interzicerea unor drepturi. Tot publicaţia „Cancan” dezvăluie faptul că, pe lângă pozele cu însemne naziste, Florentin Păun avea şi un slogan rasist, adaptat din „Mein Kampf”, cartea scrisă de Adolf Hitler. „Trebuie să asigurăm continuitatea rasei noastre şi viitorul copiilor albi”, e citatul respectiv. Desigur, nu este exclusă nici varianta ca profesorul respectiv să fi făcut acest gest din teribilism.

Arată mai mult

Articole similare

1 Comentariu

  1. Nu este singura problema cu domul respectiv, nu cea mai grava. Acest individ nu preda educatia fizica. Da, este angajat, vine la scoala uneori dar nu a facut nici o ora de sport de ani de zile. Adica nu a dat nici macar o minge unor copii, ca de fapt cam asa se face sportul pe la noi. Nici macar atat. Nu preda aceasta materie. Cem se poate asta? Intrebati va rog directorii din ultimii ani ai acestui liceu sau inspectoratul scolar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp