Arhiva

O mașina aflată în dotarea Serviciului Județean Anticorupție a luat foc – VIDEO

Print Friendly, PDF & Email

Conform datelor puse la dispoziție de Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei” Călărași, în dimineața zilei de 13 ianuarie 2014, la ora 5:10, un echipaj specializat de stingere, din cadrul Detașamentului de Pompieri Călărași, a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgență 112, să acționeze pe raza municipiului-reședință, pe strada Zefirului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unui autoturism, aflat în dotarea Serviciului Județean Anticorupție Călărași.

Comunicat după prezentarea incidentului de către mass-media

La sosirea echipajului, incendiul se manifesta violent și cu fum dens, la nivelul habitaclului autoturismulu. Exista pericolul ca incendiul să se propage și la celelalte autovehicule aflate în parcare. Un echipaj s-a deplasat la această intervenție cu o autospecială cu apă și spumă de capacitate medie, acționând rapid pentru stingerea incendiului, timp de 10 minute. În urma incendiului, autoturismul a ars în proporție de 50 la sută, valoarea estimată a pagubelor fiind de 10.000 lei. Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei”, plt. Ovidiu Tătăranu, cauza incendiului este în curs de stabilire. În schimb, Biroul de presă al Inspectoratului Județean de Poliție, după prezentarea acestui incident de către postul de televiziune “România Tv”, a venit cu un comunicat în care se precizează că în dimineaţa de 13 ianuarie a.c., ora 05.12, I.P.J. Călăraşi a fost sesizat cu privire la faptul că, în parcarea din spatele „Parcului Florilor” din municipiul Călăraşi, s-a produs un incendiu la un autoturism marca Dacia Logan.

Cauza: scurtcircuit la calculatorul de bord

“La faţa locului s-a deplasat echipa operativă complexă formată din poliţişti de investigaţii criminale şi criminalişti, care au constatat că autoturismul, aparţinând Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, prezenta urme de incendiere, cu preponderenţă în zona habitaclului şi a compartimentului motor, fiind distrus în proporţie de 50 %”. Incendiul a fost stins de pompieri, la faţa locului nefiind identificate urme de materiale sau substanţe inflamabile, se precizează în documentul citat. În cauză au fost demarate verificările pentru stabilirea cauzelor incendiului. Din primele cercetări, efectuate în prezenţa unui expert tehnic în procese pirogene şi incendii, din partea Biroului de Expertize Tehnice de pe lângă Tribunalul Brăila, s-a constatat că incendiul s-a produs ca urmare a unui scurtcircuit la calculatorul de bord. Cercetările sunt continuate sub aspectul infracţiunii de distrugere din culpă.

Mașina parcată la domiciliul unui lucrător DGA

Insp. pr. Ramona Tudor, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, declară că mașina care a luat foc se afla în misiune. “Așa spune ofițerul care a scos-o pe poarta unității.” E greu de crezut, însă, această variantă câtă vreme incidentul s-a petrecut în dimineața zilei de luni. Cel mai probabil, autoturismul a fost parcat acasă la ofițerul care a scos-o pe poarta IPJ Călărași. În zona respectivă, se cunoaște faptul că locuiesc mai mulți angajați din cadrul IPJ Călărași. Tot din datele puse la dispoziție de această unitate, e singurul eveniment de acest fel petrecut în ultimii ani. Se mai cunosc cazuri de distrugeri prin incendiere, dar ale unor autoturisme afla în proprietatea personală a unor angajați ai Ministerului de Interne. De la Serviciul Județean Anticorupție Călărași nu am reușit să luăm un punct de vedere. În schimb, de la Direcția Generală Anticorupție, subcomisar Sarmizia Fetcu, purtător de cuvânt al acestei unități, ne-a confirmat faptul că mașina în cauză era parcată la domiciliul unui lucrător DGA. “Era parcată de cu seară, căci urma, în acea dimineață, să se deplaseze într-o misiune. Așa este procedura”, a spus aceasta.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp