Arhiva

Ne așteaptă vremuri de rahat: Primăria Călărași a cumpărat 8.000 de role de hârtie igienică

Print Friendly, PDF & Email

400 de odorizante necesare grupurilor sanitare din cadrul instituției a cumpărat Primăria Călărași, pentru anul în curs. În schimb, grupuri sanitare sunt cam unul pe etaj. Andrei Klein, consilier al primarului, estimează numărul acestora la 7, însemnând și grupurile sanitare din Primărie II. Astfel, conform unei medii aproximative, un odorizant ar urma să se consume la o săptămână.

Roz, în două straturi

În schimb, la data de 17 martie 2014, Primăria Călărași a achiziționat cantitatea de 8.000 de role de hârtie igienică. Întrebat dacă așteaptă vremuri pline de rahat, Daniel Drăgulin, primarul municipiului Călărași, a zis că nu. N-a știut, însă, în acest caz să ne spună de ce instituția pe care o conduce a achiziționat o asemenea cantitate impresionantă de hârtie igienică. “Nu cred așa ceva, dar am să mă interesez”. Hârtia igienică luată de Primăria Călărași are următoarea particularitate: e roz. În plus, e și în două straturi. “E d-aia ca să nu-ți intre degetul prin ea”. Prețul de achiziție pe rolă e unul uluitor: 0,63 lei, fără taxă pe valoarea adăugată. În mod uzual, un astfel de produs se cumpără cu prețul între 0,3 și 0,5 lei, la depozitele de profil. .

12 metri liniari, zilnic

Achiziția, evident, a fost una directă. Numai pentru un astfel de produs, călărășenii au scos din buzunar suma de 5.040 lei. La Primăria Călărași, sunt 129 de angajați. Astfel, fiecăruia îi revine cantitatea de 62 de role de hârtie igienică, pe an. La o medie de 75 metri liniari, rezultă că fiecare angajat are la dispoziție 4,65 kilometri de hârtie igienică pe an. Adică 12 metri liniari, zilnic. “Dacă s-a întâmplat așa ceva, înseamnă că sunt loviți la cap”, a mai spus primarul. Acesta a rămas să verifice dacă informația este reală. Nu a vrut să ne spună dacă instituția pe care o conduce scăpa mai ieftin dacă achiziționa nu o asemenea impresionantă cantitate de hârtie igienică, ci niște tablete de Furazolidon, un antiseptic uzual în cazurile de toxiinfecții alimentare.

Arată mai mult

Articole similare

Comentarii

  1. Să trăiești Marinică! Vorbeam odată despre marele Marin Preda… Acum mă bucur că, nu de puține ori, parcă-l citesc pe la fel de marele Caragiale…
    Bravo!!!

  2. Cate indicatoare rutiere- macar la trecerile de pietoni (treceri pe care le vad doar cei de la Rutiera!)- se puteau pune de banii astia? Ca marcajele s-au facut deja invizibile dupa ce au fost platite? Cumva stiti ce firma a luat macaneii pe mazgalelile de pe strazi?

  3. Trecerile de pietoni nu trebuie sa se vada!! Toate amenzile date sunt platite la Primarie, in bugetul local. Din acest motiv Politia este foarte activa anul acesta pe strazi si inventeaza contraventii, sa alimenteze bugetul. Se incaseaza mai multi bani din amenzi decat din impozite iar dl Primar stie asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp