Arhiva

Încurcate sunt căile Domnului: Un popă mincinos și un altul acuzat de preacurvie

Print Friendly, PDF & Email

Un muncitor din comuna Ulmeni, judeţul Călăraşi, se zbate între viaţă şi moarte după ce a căzut în cap într-o biserică din Olteniţa, anunță România Tv. El s-a accidentat în timp ce renova lăcaşul de cult. Inspectoratul Teritorial de Muncă face acum anchetă, iar preotul susţine că bărbatul nu lucra în biserică. Victima este acum în comă la spitalul Bagdasar Arseni.

A căzut în cap în timp ce lucra la biserică

Protopopul Marian Necula, parohul bisericii în care s-a întâmplat nenorocirea, susţine că bărbatul nu muncea acolo, ci era în vizită la cei care renovau lăcaşul de cult. “A căzut de pe gura podului. Am avut doi voluntari acolo, care făceau curăţenie. El a venit, pur şi simplu, la vărul său pe-acolo. La un moment dat se pare că i s-a făcut rău”. Marian V., din Ulmeni, a fost chemat de preot să ajute la repararea bisericii. A fost pus să repare o lampă ce era prinsă la înălţime. Acesta a căzut de pe schelă, de la aproximativ 5 metri înâlțime. Bărbatul muncea la negru şi nu semnase vreun act de protecţie a muncii. Protopopul Marian Nicula susţine că bărbatul care a căzut venise doar în vizită. Inspectoratul Teritorial de Muncă al judeţului Călăraşi suspectează, însă, că acesta muncea la “negru” pentru biserică, după cum a declarat pentru România TV Răzvan Meseşeanu, directorul ITM Călăraşi. Şi Poliţia caută explicaţii pentru incidentul din biserică şi a deschis o anchetă pentru a stabili în ce împrejurări a survenit vătămarea corporală a acestui bărbat. Preotul contrazice evidenţa, susţinând că bărbatul din Ulmeni şi-a revenit şi se simte din ce în ce mai bine. În schimb, medicii care îl îngrijesc afirmă că starea bărbatului este foarte gravă. El se află în comă de mai multe zile şi nu se ştie dacă va supravieţui.

Test ADN pentru popa din Belciugatele

Un alt caz în care sunt implicate fețe bisericești este cel al preotului din comuna Belciugatele. Acesta a divorţat şi a făcut un copil cu o enoriaşă. Deşi a încălcat grav canoanele bisericeşti, încă îşi conduce liniştit parohia. România TV a realizat un material cu camera ascunsă la Belciugatele. Femeia care i-a făcut un copil părintelui Aurelian Paşcu, din Belciugatele, a luptat mult pe holurile tribunalelor până şi-a găsit dreptatea. A fost nevoie de ani de procese, mărturiile mai multor enoriaşi dar şi de un test ADN pentru a-l convinge pe preotul din Belciugatele să-şi recunoască băiatul. Mama copilului spune că preotul a pus-o să mintă în faţa mai marilor Bisericii Ortodoxe Române, pentru a-şi salva pielea. “Mi-a zis: “Dacă o să fi chemată, să spui că e copilul înfiat!”. Ca să scape el basma curată! Să mint eu biserica! Eu, să-i mint pe ăia cu bărbi! Să-i mint pe ăia-n faţă că nu-i copilul lui şi că l-a înfiat! Că a făcut-o înaintea Domnului pentru mine, că sunt o nenorocită! Nu mai am ce discuta cu omul ăsta! Să-mi propună mie aşa ceva?! E un ordinar! E tot ce e mai josnic pe pământul ăsta! Trebuie să fii un animal ca să poţi face aşa ceva! Un animal!”, a declarat femeia. Popa Paşcu n-a vrut să vorbească despre probleme care, în mod normal, ar trebui să-l lase fără sutană, dar nici şeful direct al preotului, Prea Sfinţitul Vicenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşiului, nu s-a grăbit să lămurească lucrurile.

Arată mai mult

Articole similare

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp