Arhiva

Mucegaiul de la patiseria "Monica" i-a costat pe patroni o amendă de 15.000 lei

image_pdfimage_print

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, printr-un comunicat de presă, ne informează că, în cursul zilei de ieri, 18 septembrie 2012, prin Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Călărași, a derulat un control la firma Monica SRL, firmă care are ca obiect de activitate cod CAEN 1071 – Fabricarea pâinii, fabricarea prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie.

Injurii și amenințări

Firma a fost reclamată de Ana Iancu, domiciliată în București. Aceasta a reclamat faptul că, de la patiseria acestei firme, în cursul zilei de ieri, a cumpărat mai multe produse care erau mucegăite. Firma Monica SRL funcționează din anul 2002 și are următoarele date de identificare: CUI RO 14531592, număr de înmatriculare în Registrul Comerțului – J51/83/2002. Funcționează în Călărași, pe strada București, nr. 175. Ca administrator figurează numitul Moldoveanu Marian, în vreme ce asociații firmei sunt Moldoveanu Marian și Moldoveanu Mona. Anul trecut, la 881.000 cifră de afaceri, a înregistrat un profit de 3.563 lei. În ziua de 17 octombrie, conform bonului fiscal N083474, bucureșteanca Ana Iancu a cumpărat de la această firmă produsele: trigon – 4 bucăți, la un preț de 1,5 lei/bucată și plăcintă brânză, 2 buc., la un preț de 2,5 lei/buc. Ana Iancu a reclamat că a constatat că produsele de patiserie erau mucegăite. A depus către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Călărași o reclamație, înregistrată la aceeași dată. Știrea a fost difuzată pe postul de televiziune Realitatea Tv. Patronul firmei Monica SRL, numitul Moldoveanu Marian, a negat faptul că ar vinde produse mucegăite, permițându-și să aducă injurii și amenințări reporterului care a făcut publică întâmplarea.

Firma era obligată să oprească livrările

În comunicatul de presă remis de Agenția Națională pentru Protecția Consumatorilor se arată următoarele: În baza atibuțiilor fiecărei instituții, o echipă mixtă alcătuită din reprezentanți ai CJPC Călărași și DSVSA Călărași au efectuat un control la Monica SRL din Călărași; Precizăm că s-a verificat modul în care se respectă prevederile legale privind fabricarea și comercializarea produselor de patiserie; Unitatea funcționează legal, deținând autorizațiile necesare desfășurării unei astfel de activități; Abaterile identificate cu ocazia controlului au fost sancționate cu amendă contravențională în cuantum de 15.000 lei aplicată în baza prevederilor OG 21/1992 (r2) modificată și completată ulterior, art. 50, alin. 1, litera (c), pentru comercializarea unui produs nesigur, care nu a respectat condițiile prescrise și declarate. Mai precis, SC Monica SRL a fost amendată pentru că a pus la comercializare un produs expirat. Firma era obligată să oprească livrările, respectiv să retragă de pe piață și/sau de la consumatori produsele la care organele abilitate ori specialiștii proprii au constatat neîndeplinirea caracteristicilor prescrise, declarate sau care ar putea afecta viața, sănătatea, securitatea ori interesul economic al consumatorilor. Firma Monica SRL a fost amendată și pentru comportament neadecvat în raport cu clienții și pentru folosirea unei practici comerciale abuzive.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp chat