LINIA FIERBINTE

Linia Fierbinte – nr. 320

Print Friendly, PDF & Email

** Trei ordonanțe de clasare am primit în cursul anului 2014, la plângerile depuse de niște năuci, toți bruneți. În primul caz, profesorul-bătăuș de la Școala Nicolae Titulescu, numitul Lucien Constantin, ne-a acuzat de săvârșirea infracțiunilor de calomnie, amenințare și șantaj. Nici nu are sens să intrăm în amănuntele plângerii depuse de acesta. Toate acuzațiile s-au dovedit a fi niște smuceli. Individul, nu știm de ce, că nu dă semne că-l dă inteligența afară, a lucrat, într-un timp, și la Serviciul Român de Informații. Ca idee, în această speță absolut ridicolă, noi nici măcar nu am fost audiați.
** Un alt brunet care a depus plângere, și ea clasată, este numitul Iancu Vasile. Acesta ne-a adus acuzații la grămadă: abuz în serviciu, insultă, calomnie și amenințare. Procurorul Cristian Ciprian Purice a reținut că faptele nu există decât în mintea acestui Iancu, un individ aciuat de primarul Dan Drăgulin pe lângă bunurile municipalității. Iancu Vasile ăsta, printr-o asociație, a fost beneficiarul unei hotărâri de consiliu local prin care i se dădea în administrare, moca, o suprafață de 2.000 mp de teren, ca să facă asta, acolo, bar de negri sau piscină olimpică, ceva de acest gen. În schimb, pe acel loc, ulterior, se deschisese un depozit de vândut lemne de foc. Numai la presiunile opiniei publice, primarul Dan Drăgulin a promovat o nouă hotărâre de consiliu local prin care i se lua acestui individ terenul dat spre administrare. O golănie!
** O a treia plângere, și ea clasată, a fost depusă tot de o brunetă (avem lipici la ăștia!). Bruneta G.M. Dragomir, deja profesionistă în depunerea de plângeri, ne-a acuzat de evaziune fiscală, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Soluția a fost dată de Parchetul Curții de Apel București și a fost cea sănătoasă la cap: clasarea acuzațiilor, deoarece faptele nu există. Aceeași individă ne-a acuzat și că i-am spart contul de Facebook. Acuzația, desigur, e tot o smuceală specifică acestei individe. Deocamdată, G.M. Dragomir, cunoscută și drept Justițiara de la Frână, are să ne dea 6.000 lei. Și o vom mai purta prin tribunale ori de câte ori are crize.

** La sfârșitul anului trecut, politicienii au organizat sindrofii. “Crăciunul liberal”, ăla pesedist, ăla maoist etc. Seria de manifestări bahice a fost deschisă de fabricantul de mici Nelu Bălașa, asta pentru că a editat el 500 de numere, pe 10 firme băgate în faliment, dintr-o foaie unde-și expune umorile și fanteziile erotice. Și unii au dat năvală. Dan Cristodor, șeful PSD de la Călărași, l-a validat pe acest individ, mergând la bețivăreala lui. La fel și primarul Dan Drăgulin. Asta în condițiile în care Nelu Bălașa, un escroc notoriu, a halit, prin neplata impozitelor către bugetul de stat, alocațiile a mii de copii. Pensiile a mii de bătrâni. La fel cum a făcut și celălalt escroc, de fapt adevăratul șef de la PSD, derbedeul de Virgil Diaconu. Pe care același Dan Cristodor îl validează. Ăștia de la PSD, de fapt, după cum vedeți chiar din ceea ce scriem noi, cu puțin timp în urmă nu aveau altă grijă decât să găsească boschetari pe care să-i facă șefi peste firme evazioniste. Iar derbedeii ăștia, iată, se duc la sindrofii, se parfumează cu Chrisian Dihor, emit păreri, se cred importanți, când locul lor real este la pușcărie.
** Bălașa ăsta, la bețivăreala derulata la restaurantul hotelului “Călărași”, a împărțit pe-acolo o chestie numită “Trend”. În ea, am văzut niște pozici cu niște indivizi care trag pe nas. Niște aiureli, gen “Spune-mi cât de lungă o ai, ca să îți spun ce marcă de țigări fumezi”. Băi, fraților, pe lăngă căcaturile astea, pe o pagină, apărea și un poem. Al unui sud-american. Știți cum se numește ăsta, conform făcătorului de mici Bălașa? “George Louis Borg”. Să nu uităm: sindrofia a fost una extrem de reușită – toate grupurile sanitare de la restaurant au fost înfundate, devalizate, umplute cu rahat. Concluzia? A fost o bețivăreală plină de cufureală. Cu politruci, cu escroci, cu zânici dedate la carici.
** Sindrofia liberalilor a fost organizată nu știm unde. Nici nu ne interesează. Cert este că Vasile Iliuță, ăsta fiind tot un fel de săgeată, dar bahică, căci o ia razna de câte ori se îmbată, a ordonat primarilor care au făcut parte din PDL să nu se ducă. Nu a fost ascultat. Și, din câte am înțeles, a fost prezent și el. Îi mirosise, evident, a cifră octanică peste 10 la mie, ca vinul de surcele, de la Ostrov. De fapt, cât de curând, vă vom spune și stadiul dosarelor pe care i le instrumentează procurorii DIICOT numitului Vasile Iliuță. Sau stadiul dosarelor libanezului de la Maria Group, El Khalil Jihad, asta că tot a ajuns șefa Alina Bica la răcoare și nu prea mai are nevoie de bani. Capisci?!
** Să nu uităm! Nu știm cu ce se ocupă Serviciul Român de Informații, la Călărași. Probabil că-i urmăresc pe chinezii evazioniști plasați în hala metalică a aurarului Avram Matei, de lângă Lukoilul aflat lângă parcul Florilor. Interesant ar fi fost dacă Serviciul Român de Informații ar fi emis documente care să ducă la arestarea ălora care au împărțit bani, câte 50 de lei, în ziua turului 2 de scrutin al alegerilor prezidențiale. Ăsta ar fi fost rolul acestei instituții. Altfel, se creează impresia că banii pot câștiga alegerile, că mita dată în ziua votului te poate face parlamentar, că mita te ajută să scapi de acuzații de ordin penal, că mita e o formă care te ajută să reușești în afaceri, în politică. Concluzie: la orice oră, putem strânge minim 500 de declarații date de persoane nevoiașe, care au primit 50 de lei, în ziua votului.
** Că tot am amintit de turul 2 al alegerilor prezidențiale, să vă spunem și de ce prefectul George Iacob ar trebui dat pe mâna organelor de cercetare penală. George Iacob, din calitatea lui de prefect, funcție apolitică, a făcut presiuni asupra primarilor care aveau o altă orientare politică decât pesedistă. George Iacob a amenințat primari. Le-a promis bani. S-a deplasat împreună cu escrocul de Diaconu, consilierul lui personal, pe la comunele cu primari nepesediști. I-a invitat la crâșme. Le-a promis marea cu sarea. A încercat să-i șantajeze. Într-un cuvânt, s-a ocupat la greu cu traficul de influență. Locul lui George Iacob, despre care noi aveam o părere bună, nu este la Prefectura Călărași, ci pe holurile instituțiilor de cercetare penală. Mai precis la DNA. În fond, la ce dracului ne-am fi așteptat de la el, când are un astfel de consilier precum “Cap de Pește”?!
** O a treia sindrofie de sfârșit de an a fost organizată de traseiștii de la UNPR. S-a numit chiar așa: “Crăciunul UNPR”. A avut loc undeva în ziua de 29 decembrie! În ziua asta, rețineți, cade Crăciunul UNPR. A fost o zi de harți, în care s-a dat dezlegare la molan și la bulan. Ca să fim mai exacți, și UNPR-ul ăsta, ca și PSD-ul, până să se ducă Victor Ponta dracului, s-a umplut de divorțate. De curvet. Calci pe curve ca pe dude! De tot soiul, inclusiv curve politice.
** O minisindrofie a organizat și Marius Dulce, viceprimarul pesedist al municipiului Călărași, Ăsta, i-auzi brâul, a invitat, spune el, presa, al un pahar cu vin și la o friptură de ceafă de porc sacrificat prin metode tradiționale. La restaurantul “Podul 4”. Gestul acestuia ar fi ok, dar numai dacă ne-ar spune cum a reușit Primăria Călărași, în 3 ani, să facă o singură licitație publică, și aia prin selecție de oferte, deci blătuită, pe care să o câștige Ionel Gagu? Repetăm, pentru luarea aminte de către primarul Daniel Ștefan Drăgulin: licitația prin care firma lui Gagu a câștigat lucrarea pentru reabilitarea străzii I.L. Caragiale a fost un blat ordinar. Noi avem curajul să scriem asta și nu așteptăm decât să vină cei de la Primăria Călărași și să ne demonstreze că nu e așa.
** Apropo de primarul Dan Drăgulin. Acesta a lansat cetățenilor invitația de a face propuneri de lucrări care să fie prinse în bugetul pe anul 2015. Și s-au făcut propuneri: canalizare și asfalt pe strada Locomotivei; racordare apă și canalizare strada Atelierului; parcare pe strada Luceafărului, la grădinița Prâslea etc; canalizare pe strada Mihai Viteazu; loc pentru căței pe nu știm ce stradă; postamente pentru băncuțe (mai vrea Cardei să pună niște coviltire, că Mladin a falimentat de două ori…); amenajarea unei pârtii de săniuș (la ora asta, tot orașul e o pârtie de săniuș…); părculeț în cartierul “5 Călărași” (poate grajduri…); băncuțe la Flanco; limitatoare de viteză; noi capace la canalizare; toaletare pomi etc, etc, etc. Adică NIȘTE RAHATURI! Orice ageamiu, care se vede călare pe un sac de bani, numit bugetul municipiului Călărași, poate executa astfel de căcaturi. Astea nu sunt treburi pentru un primar al unui municipiu-reședință de județ. Treburile unui astfel de primar sunt următoarele: 1. numărul locurilor de muncă la preluarea mandatului; 2. salariul mediu brut în municipiu și evoluția lui de la an la an; 3. costul utilităților și capacitatea de suportabilitate a populației; 4. numărul investițiilor atrase; 5. valoarea acestora; 6. locuri de muncă nou-create; 7. numărul locuințelor nou-construite etc. De fapt, tare ne e teamă că Dan Drăgulin va intra în istoria municipiului Călărași drept “Primarul 0 Apartamente”…
** Deci nu mai facem pod peste Dunăre, nici peste brațul Borcea, nici măcar peste privalul Jirlău. Prioritățile administrației locale constau în a pune coviltire la canapele. Și în a ne lăuda că o să punem celuloză pe 5 blocuri, în valoare de 4 milioane de euro. 4 milioane de euro x 4,5 lei, înseamnă undeva la 170 de miliarde de lei vechi. Adică bani necesari pentru construirea a peste 200 de apartamente, în condițiile în care tu ai 3000 de astfel de cereri. Și în a ne lăuda că organizăm concursul “Cel mai frumos brad de Crăciun”. Venim noi și cu alte idei de concursuri: “Cel mai groaznic bostan, de Haloween”; “Cel mai mișto tăiat împrejur”; “Cel mai cool Iom Kipur”; “Cea mai haordeo pirandă”; “Cei mai fursecari ziarijdi” etc.
** Adevărul e simplu: Dan Drăgulin mai are 1 an de mandat, că 2016 nu se pune, iar cu niște parcări, 3 borduri, niște blaturi cu firmele pesediste, 5 copaci tăiați și vopsea de unică folosință dată drept marcaj rutier înseamnă 0 (zero) activitate, 0 (zero) câștig pentru călărășeni. Z-e-r-o!
** Să nu uităm: Daniel Florea e unul dintre cei mai buni și mai activi parlamentari călărășeni. Până acum ceva timp, deputat de Călărași era unul numit Eugen Nicolăescu, poreclit și ministrul Sănătății. În 4 ani de mandat, nimeni nu l-a văzut p-ăsta la Călărași. Un alt deputat, spre exemplu, a fost Iosif Armaș, zis și “Invazia Lăcustelor”, că n-a mai rămas IAS în picioare de pe urma ăstuia. N-a mai rămas fabrică de zahăr etc. Nimic. Daniel Florea, iată, nu sponsorizează bețivărelile pesediștilor, nu face parte din blatul general pe banul public, nu trage pe nas, ca Șova și ca alții, pe la ferma Ada. În fapt, în PSD, la Călărași, sunt și oameni cu un enorm bun-simț. Dar nu mai au loc de lichele.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Îți recomandăm și

Close
Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp