Arhiva

Linia fierbinte – 284

Print Friendly, PDF & Email

** Ce e corect, e corect! Deși am avut mai multe divergențe cu Hristache Geambazu, divergențe cauzate de modul defectuos de comunicare, afirmăm răspicat că acesta are bani din credite bancare. Ultima oară, una din firmele administrate de acesta, “Columna NG” SA, a contractat o linie de credit, de la CEC Bank Tulcea, în valoare de jumătate de milion de dolari. Iar acest lucru s-a întâmplat în acest an. Dacă vă întrebați de ce din Tulcea, putem să vă spunem doar că acesta este născut în acest județ, mai precis în localitatea Babadag.
** Faptul că o altă firmă administrată de acesta și în care acțiunile sunt deținute de mătușa sa, numita Geambazi Aragea Constanța, urmează să preia în concesiune lacul decantor Jirlău, considerăm că este un lucru benefic pentru oraș. Una peste alta, Itu, cum este cunoscut Hristache Geambazu, a arătat că are bun-gust, că este gospodar, că are un spirit întreprinzător. A făcut, fie și peste conducta de oxigen a spitalului, o clădire deosebită, cum este acest Hotel Hestia, singurul din municipiu încadrat la categoria patru stele. Problema nu este de ce urmează să ia Itu în administrare lacul decantor, ci de ce Primăria Călărași l-a lăsat să ajungă în asemenea hal. În plus, licitația e deschisă, la ea poate participa oricine dorește. Iar Itu, că o fi el cur-păros, că are gura mare, că se dă lovit și are un vocabular, crede el, colorat, dar nu în atât încât să-l bată pe-al nostru, câtă vreme suntem crescuți la “5 Călărași”, are idei, are curaj, e temerar. În fond, el își riscă tot. Numai cine nu a lucrat cu bancile ar putea spune că e ușor să faci ceea ce face Itu. Iată, din acest colț de pagină, ținem să precizăm că acesta se încadrează, de-acum , în categoria oamenilor care trebuie respectați de acest oraș. Face clădiri, din mușchii lui, fie și ajutat de banci, dă oamenilor de muncă, plătește impozite la stat. Astfel de oameni trebuie încurajați atunci când mai vor să facă ceva pentru oraș. La fel de bine, Hristache Geambazu putea pune acel hotel Hestia pe plajă la Eforie. Tot la fel de bine, Itu ar putea baga jumătate de milion de euro în Slobozia sau aiurea. Faptul că el aduce, de la banci, atâția bani, ca să amenajeze mocirla aia de la lacul decantor, în mod normal Primăria Călărași ar fi trebuit să-i dea și-o diplomă. Punct!
** Dar să trecem la lucruri mai vesele și oarecum halucinante, dacă nu chiar psihedelice sau psihopate de-a dreptul. Un polițist, altfel băiat de treabă, își vede de pătrățica lui, cu probleme ca oricare alt om, cu necazuri, este reclamat, nu știm de către cine și nici nu ne interesează, că ar furniza date din dosare unor ziariști locali. Este vorba de un polițist de la Serviciul Investigații Criminale. Cică acest băiat, după mintea bolnavă a unora, s-ar găsi cu noi, dar și cu alții, în cârciumi, și ne-ar furniza date confidențiale din dosare în timp ce îl cinstim cu băuturi alcoolice. Numai o minte tulburată de tot putea spune așa ceva. Nu știm cine a făcut denunțul ăsta, dar prevedem noi că autorul acestuia va ajunge la balamuc. Ca să fim mai exacți, noi cu polițistul în cauză ne găsim, în mod conspirativ, de 3 ori pe zi, în diferite bodegi din Călărași, printre care la “Papagalu”, la “Ciuti”, la “Jegu”, la “2 Căcați”. Aici, desigur, consumăm vodcă “Târâș”, “Genocid”, “Babalau”, până ne facem ficatul zdrențe și până când polițistul în cauză nu mai poate să-și țină gura închisă. Prin această metodă am aflat, astfel, unde presupun anchetatorii că ar fi ascunsă Elodia. Tot așa am aflat și unde era ascuns Omar Haissam. După aflarea unei asemenea informații, l-am sunat pe Băsescu, ăsta a sunat la C.I.A., au intervenit pușcașii marini, l-au răpit din Siria și l-au adus la București. Ponta d-aia tremură de teamă, pentru că n-a știut polițistul respectiv să-și țină gura. Apoi ne-a mai spus și unde se află contractul încheiat de Guvernul României cu firma Bechtel. Era chiar în poșetă la mama vitregă a mamei lui Dan Șova! Ei, vedeți ce face băutura din om! Iar ăla care a reclamat o asemenea aberație, deși știe că nu frecventăm cârciumile, decât în mod excepțional, dar nu pentru a consuma alcool, depune un asemena denunț. Ce clăbuci pe creier are ciudatul! Desigur, noi credem că e un bărbat cel care a depus o asemnea plângere și nu o femeie. Doamne-ferește să fie aia care depune denunțuri din orice, fiindcă e ea zdruncinată la cap, căci de data asta ajunge nu la balamuc, ci la pușcărie!
** Apropo de zdruncinata aia. Cică e cuplată cu unul de la DGA, că d-aia a avut această structură de lucru, pentru că și-a vomitat ea elucubrațiile prin foile ălora pline de turnătorii ordinare. Fata, altfel neagră, mai precis cioropină, cică e logodită cu un astfel de troglodit de la DGA, deși noi nu credem asta neam, câtă vreme smucita este văzută în timp ce întreține raporturi sexuale orale, prin parcuri, cu cei trecuți de 65 de ani. D-aici și vorba cântecului, doar în gură și nu sub haripă…
** Ne surpinde faptul că reprezentanții Primăriei Călărași tac și se fac, pe șestache, că nu s-a întâmplat nimic. Am arătat, astfel, că Serviciul Public Pavaje Spații Verzi Călărași a achiziționat diferite produse de balastieră, de la o firmă din Bacău, la prețuri care depășesc cu mult oferta locală. Un astfel de blat, din datele noastre, era pregătit și pentru luna trecută, însă a venit o altă firmă, din Călărași, de data asta, cu o ofertă care i-a făcut pe reprezentanții firmei din Bacău să-și ia tălpășița. Iar primarul Dan Drăgulin tace…
** Nu același lucru se întâmplă, însă, când este vorba de bătut apa în piuă, cale de un sfert de miliard, sumă pe care Primăria Călărași a achitat-o firmei Antena 1 Călărași, recte numitului Mihai Ion, asta ca să-i ia Eugenia Stănescu interviuri bravului nostru edil. Banii s-au mai dus și la firma finului, nu mulți, vreo juma de sută și cam tot atâția la firma celuilalt mâncător oficial de rahat USL-ist. Nu știm cine a avut vreodată curiozitatea să urmărească interviurile primarului date la Antena 1 Călărași, mai ales că sunt difuzate la o oră de maximă audiență, cam când se trezesc gospodinele după somnul de frumusețe. Să-l întrebăm pe primar pe ce anume a plătit Primăria Călărași un sfert de miliard? Să-l întrebăm, în plus, și dacă l-a ajutat la ceva? Nu, n-o să-l întrebăm.
** Celălalt edil, mai micuț, de viceprimarul Dulce e vorba, poposește, la orele prânzului, prin parcuri, dar nu e în vreo inspecție, nu-și pune problema dacă se mai dau sau nu șpăgi pentru locuințele sociale, nu se întreabă dacă nea Ștefan Ion are sau nu de lucru sau de ce a falimentat Vinalcoolul. Nu. Tipul se duce să servească masa. Cum ar veni, e un șmecher, mănâncă omul la cârciumă, că doar are și el blazon. Când pulimea asta de funcționari de la primărie halește pe la Don Michelle, e normal ca șefii să bage și ei la burtă în localuri măcar la fel de selecte. Au dat de bani sau, în sfârșit, au și ei “serviciuri”, habar n-avem cum s-o dăm. Măcar acum să se simtă și ei bine, cât sunt la putere.
** Partidul Conservator a oferit, i-auzi brâul, două bilete de cinema pentru două tinere din Călărași, care au luat nota 10 la bacalaureat. Ca să nu facă vreo apoplexie de atâta efort intelectual și material, le sugerăm celor de-aici ce alte premii vor putea oferi, cu ocazii asemănătoare, pe viitor: 1. două bilete de intrare la ștrand; 2. două bilete de trecere cu bacul; 3. două bilete la bingo; 4. două bilete la Bella Spa; 5. două bilete la un meci susținut acasă de echipa Dunărea Călărași; 6. două saorme; 7. două călătorii moca cu autobuzele Alitrans; 8. două fise pentru cărucioarele de la supermarket; 9. două pungi de semințe bulgărești; 10. două bilete CFR pe ruta Călărași – Ciulnița și retur. Hai că sunteți penibili!
** Primărul Dan Drăgulin nu a mai acceptat ca ședințele cenaclului “Marin Giurcă” să se țină într-o sală a instituției pe care o conduce. Nu că nu i-ar plăcea poezia, dar cică oamenii ăia care mai puneau câte o metaforă după epitet și comparație, nu i-au făcut o cerere scrisă în acest sens. Noroc, în schimb, cu “poietul” Gheorghe Nuță, care mai bagă capul pe ușa primăriei, acest individ fiind un sfertodoct, fost secretar pe la nu știm ce casă de cultură din regimul comunist, un om care umplea publicația locală “Vremuri noi” cu niște vomitături despre conducătoare și soțul ei genial, din Carpați. D-aia nu ne amestecăm noi cu papagalii ăștia care se screm să emită o frază cât de cât inteligentă, că altfel ne confundă lumea cu ei! Dacă edilul are, în schimb, preferințe pentru cenacliștii bruneți, pe N.P. Stan, omul iubit de toate taxatoarele din oraș și cunoscut de toți cârciumarii, l-a trimis la plimbare. Un gest care spune mai multe decât s-ar lăsa să se-nțeleagă în mod normal. În rest, reportofonul merge de câte ori vorbește Virgil Dumbravă…

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp