Arhiva

Linia fierbinte – 282

image_pdfimage_print

** Nu știm câte sau dacă are păcate, însă ceea ce e cert e faptul că Virgil Dumbravă, viceprimar al municipiului Călărași, și-a mai spălat din ele. Acesta a cumpărat un sicriu, ca să ajute o mamă săracă să-și îngroape fiica, moartă la 39 de ani, de cancer de col uterin.
** În accidentul din Muntenegru, petrecut în seara de duminică, 23.06, și-a pierdut viața și Adriana Păcuraru, în vârstă de 57 de ani. Aceasta era medic pediatru și a profesat, ani de zile, la Spitalul Lehliu Gară.
** Într-un comunicat de presă, Inspectoratul Școlar Județean a dat publicității rezultatele obținute de absolvenții clasei a VIII-a, participanți la examenul de evaluare națională. S-au înscris 2.552 elevi, din care au fost prezenți 2.470, fără nici un eliminat. Situația pe note se prezintă astfel: între 1:00 – 1:99, 46; 2:00 – 2:99, 163; 3:00 – 3:99 – 285; 4:00 – 4:99, 381; 5:00 – 5:99, 371; 6:00 – 6:99, 360; 7:00 – 7:99, 274; 8:00 – 8:99, 308; 9:00 – 9:99 – 274. Au fost și 8 note de 10. Procentul de promovabilitate, la nivelul județului, este de 64,57 la sută.
** Elevii care au primit note de 10 sunt următorii: Barbu Ana-Maria – Școala nr 1 Lehliu-Gară; Ghenu Mirela Mihaela – Școala “Nicolae Titulescu” Călărași; Tuță Alexandra Ioana – Școala “Nicolae Titulescu” Călărași; Dragu Oana Florina – Școala nr. 1 Ciocănești; Chirea Miruna Maria – Școala “Mihai Viteazu” Călărași; Neagu Ana Maria Mihaela – Școala “Nicolae Titulescu” Călărași; Alexandru Andreea Maria – Școala “Nicolae Titulescu” Călărași; Barbu Călin – Școala “Constantin Brâncoveanu” Călărași; Marcu Nicolescu Cezar George – Școala “Nicolae Titulescu” Călărași.
** Printre alte scrisori trăznite, expediate pe adresa Primăriei Călărași, se numără și cea a numitei Adragăi Adriana, din Satu Nou, comuna Colonești, județul Bacău. Aceasta, adventistă de ziua a 7-a, spune că a fost abuzată fizic, în repetate rânduri, nu știm de cine, dar și că a lucrat la “Spitalu Mare”, cu doctorul Mihai Pahomeanu. Tot ce vrea e o casa. A anexat și o schiță în acest sens. Parterul să aibă baie, bucătărie, living și dormitor, iar etajul să aibă alte 4 dormitoare. În total, 200 mp!
** Jilăveanu Denisa e consilier PSD, e profesor, lector, dar și arendaș, pe raza a 3 localități, Călărași, Modelu și Roseți, pentru firma “Dencar”, cu care exploatează 933 de hectare. Când naiba are timp să le facă pe toate?!
** Departamentul Național Anticorupție ne informează că așteaptă sesizări concrete cu privire la situația de-a dreptul ciudată prin care firmele din Călărași au reușit să stabilească legături de afaceri cu firma “Flash Grup”, deși aceasta nu figurează la sediul declarat în contractele încheiate cu Primăria Călărași.
** Apropo de această situație! Din datele noastre, mai mulți salariați de pe firma “Elmet Proex”, în care acționar majoritar este Virgil Marian Dumbravă, au fost detașați să lucreze pentru firma “RCH”, aparținând numitului Aurel Dobre, aceasta executând lucrări în subantrepriză pentru “Flash Grup” SRL București, firma cu care Primăria Călărași a încheiat un contract de peste 5 milioane de euro, pentru concesionarea serviciului de iluminat public, pentru următorii 10 ani.
** Pe rețeaua de socializare Facebook, primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, s-a alăturat în grupul denumit “Vânzări&Combinații”.
** Doinița Tudorache, cea care l-a denunțat pe Puiu Dumitrache că i-ar fi cerut șpagă, pentru repartizarea unei locuințe sociale, spune că din toată această experiență a învățat, i-auziți, “cine îmi este prieten și cine îmi este dușman”. Aceasta, însă, spune că a făcut respectivul denunț din următorul motiv: “Nu am făcut altceva decât să mă protejez pe mine.” E scandalizată, totodată, că încă se vehiculează informația conform căreia ar fi fost amanta lui Puiu Dumitrache, informație vehiculată de apropiații acestuia. În plus, să vedeți chestie, textele emise de publicația noatră au la bază documentări făcute pe baza informațiilor emise “de prietenii aceia ai mei falși”. Să moară dușmanii, că n-are valoarea mea!
** Judecătoria Sectorului 2 și-a declinat competența, în favoarea Tribunalului București, pentru cauza penală nr. 6696/300/2012, în care Boboc Alecsandru, fostul primar al comunei Grădiștea, alături de Mitică Anton, un fost consilier local, sunt judecați pentru fapte de corupție. Mitică Anton riscă o pedeapsă privativă de libertate de la 10 la 20 de ani. Judecătorii au schimbat încadrarea juridică a faptelor, în sensul că Mitică Anton a prezentat documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care au avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Comunității Europene, producându-se consecințe deosebit de grave. Băi Boboc Alecsandu, tu dormi liniștit, noaptea?
** La firma “Tetraedru” SRL, cea care manageriază Spitalul Județean Călărași, este angajat Cosmin Dinulescu, nimeni altul decât băiatul directorului Casei de Asigurări de Sănătate Călărași, Marian Dinulescu. În plus, fostul manager Dan Romulus Șerban, nu și-a date demisia pe motiv că nu și-ar mai fi primit leafa de 3 luni de zile, ci că s-a încercat, prin el, ca spitalul să fie dotat cu aparatură de specialitate de către firma bucureșteană “Medical Finance Projects”, cea care a făcut același lucru și la maternitatea din Buzău, cea care a costat 15,5 milioane de euro iar, la ora actuală, este absolut nefuncțională. Autorul acestui tun este fostul președinte al Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu, membru PSD.
** Uitați hal de contract la mâncătorul oficial de rahat uselist, Octavian Câju. Contractul este din 1 aprilie 2013, are numărul 4, și este încheiat între SC “Total Media” SRL și Clubul Sportiv Municipal Călărași, iar obiectul acestuia reprezintă contravaloare abonament ziar “Arena”. Valoarea acestei maculaturi: 5 lei / lună.
** Marius Tătaru, directorul Clubului Sportiv Școlar Călărași, e un tip de o probitate morală impecabilă. Conduce această instituție într-un mod fără cusur, dovada celor afirmate constând în situația privind achizițiile publice, pentru anul 2013, prezentată ca urmare a solicitărilor efectuate de publicația noastră. E un tip absolut rezonabil și absolut responsabil în ceea ce privește cheltuirea banului public. Achizițiile sunt efectuate la prima mână și oricât de cârcotași suntem noi, nu-i putem face nici măcar un singur reproș. Felicitări, Marius Tătaru!
** Cu această ocazie, am aflat și noi cu cât se achiziționează materialele sportive. Un dres de lupte costă 90 de lei, un fluier e 40 de lei, o pereche de pantaloni de baseball costă 117 lei, o centură medicinală e 108 lei, iar o centură de tracțiune e 150 lei. Paloma!
** Nu același lucru se întâmplă, însă, la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Călărași, a cărei activitate seamănă, mai degrabă, cu aceea a unui butic de cartier. Dacă Marius Tătaru, prin CSS, cumpără ghete, gantere, mingii, mănuși, treninguri și numeroase alte elemente de ordin sportiv, să vedeți cu ce se ocupă oamenii conduși de Marius Gabriel Dumitrescu. Cei de-aici cumpără astfel de produse: 7 Days – 2 lei; Alegria portocale – 1,55 lei; Alegria socata – 1,55 lei; alune Fiesta – 2,82 lei; apă Dorna – 2,96 lei; apă plată Borsec, 5 l – 7 lei; banane – 6,5 lei/kg; Belvita biscuiți – 1,7 lei; biscuiți Maia – 2,29 lei; biscuiți Merlin – 1,9 lei; bomboane – 6,93 lei; Boni Bom – 1,6 lei; brânză topită – 5,5 lei; chips – 2, 75 lei; ciocolată Africana – 2,2 lei; ciocolată Milka – 4,6 lei; ciocolată Poiana – 3,6 lei; ciocolată rom – 1,03 lei; cola – 4,2 lei; corn Alka – 1 leu; covrigei – 2,83 lei; crochete – 2,1 lei; eugenia – 0,51 lei; Fanta – 4,19 lei; iaurt – 2,29 lei; Kandia amăruie – 3,72 lei; Kinder Bueno – 3,9 lei; napolitane – 2.06 lei; nuga – 1,5 lei; pate Ardealul – 2,29 lei; pernuțe Ola – 2,5 lei; pernuțe Viva – 2 lei. Lista continuă cu portocale, prăjituri 7 Dais, prăjitura casei Alka (10,67 lei!), prăjitură Măgura, sana, sărățele, smântână, Snickers, suc Granini, turtă dulce, agende, Adria, acadele, banane, Biscrem, biscuiți Pepito, Maia, Merlin, Oreo, Petit Beure, Tuc, Pims, Ulpio, Bounty, brânză proaspătă, brioșe, ceai, cereale, Chocominis, , cremwurști de pui, cornulețe Boromir, Delma, file piept de pui, gem, grisine, Heidi Gurmete, Kinder, lapte Zuzu, Linco și tot asemenea prostii, că zici că aștia asigură activitatea unei case de copii sau se duc la nuntă, nu asigură activitatea unei direcții de sport. Ceea ce e de-a dreptul ordinar e faptul că produsele sunt luate de pe unde s-a nimerit, multe dintre acestea fiind cumpărate nu de la depozite, cum ați fi tentați să credeți, nu de la supermarketuri, ci direct de la lactobar “Agneza”. Bă, voi sunteți în cumetrii acolo? Și ce dracului faceți cu atâtea dulciuri, vreți să dați în diabet? Și dacă tot cumpărați rondele și pulpe de pui, de sport când vă mai ocupați? Uitați o parte din firmele de unde Direcția Județeană de Sport și Tineret a făcut “achizițiile directe”: “Leonte Com”, “Azur Comimpex”, “Lactobar Agneza”, “Icador”, “Milenium”, “Casandra”, draci-laci. Ăștia sunt cu capul!
** La Clubul Sportiv Municipal Călărași nu emitem comentarii, dar vă dăm, mai jos, lista cu produsele achiziționate de instituția condusă de prof Dumitru Chirilă, cu precizarea că nu ne-a fost oferită situația aprovizionării la alimente, pe anul 2012 și pentru luna ianuarie 2013, dintr-un motiv absolut halucinant: “s-a defectat computerul și din păcate nu am mai putut reface baza de date”. Bine că nu i-ați dat foc! Firmele care au făcut aprovizionarea sunt: “Pașalău Cristina” (pâine), “Simona Com” (ulei, legume congelate, bulion, făină, dulciuri, gem, orez, fasole, griș, ouă, zahăr, pate de ficat, brânză topită, sare, paste făinoase etc.), “Chinezul” SRL (mezeluri, carne de vită), “Izocon” (carne de porc), “Avicola” SA (carne de pasăre), “Leg Bio Prod” (legume, fructe). Pentru anul 2012, Clubul Sportiv Municipal Călărași a cheltuit, pentru alimente, suma de 313.670,96 lei. CSM cumpără produse de curățenie de la firma “Daxi Com” SRL, iar aprovizionarea cu materiale diverse pentru construcții se face de la “Rezistent” SRL. Uitați ce cumpără CSM Călărași: pâine albă; pâine neagră; cremwurști; cabanos; kaiser, la un preț de 27,8889 lei/kg; salam – 19,5 lei/kg.; vrăbioare; telemea vacă; gem; ulei; ceai; orez; fasole; amestec mexican; griș; ouă – 5,5 lei/buc.; ciuperci, eugenia; ciocolată; pate de ficat, brânză topită; fripturi; carne tocată; aripi pui; ciocănele etc. Ca la cantină! În plus, prof. Dumitru Chirilă achiziționează și mobilier, de tipul: birou, scaun birou, comodă, saltea etc. Firma furnizoare este SC “Elvila” SA. Cum ar veni: na-ți-o ție, dă-mi-o mie! Nu-i așa, domnule Chirilă?
** La PSD, organizația de tineret de pe raza județului Călărași se pregătește să-și aleagă șef. Foarte bine, cu singura problemă să nu aleagă pe unul care trage pe nas.
** După ce au terminat de construit Spitalul Regional de Urgență Călărași, prevăzut cu helioport și cam ce trăznăi îi mai treceau prin minte ministrului catalogat drept bulangiu, Eugen Nicolăescu, după ce au terminat nu unul, ci două poduri, unul al lui Virgil Diaconu, pe ruta Călărași – Ostrov și retur pe trei cărări și de restul chiftele pe celular, iar celălalt al lui Nicu Dragu, dar doar pe ruta Chiciu – Silistra, cu peron pe partea dreaptă, acum, politicienii ne anunță că se are în vedere construirea unei hidrocentrale. Unii spun că aceasta va fi amplasată pe Dunăre, alții cred că pe Jirlău, unde nu e vorba de o hidrocentrală propriu-zisă, ci de un iaz de hidrobiciclete. Costul fabulației? 800 de milioane de euro!
** Ne-am dumirit: unele dintre fețele politice locale care spun că au semnat nu știu ce hârtie, într-o acțiune demarată de un falit notoriu, denumită “Aducem Basarabia acasă”, spun că au făcut acest gest pentru a-și face sau întreține imaginea publică. Ceea ce nu știu aceștia e faptul că e de-a dreptul odios să-ți faci imagine publică pe un asemenea subiect extrem de dureros și extrem de sensibil. Ceea ce ne place, însă, e faptul că în această acțiune au fost angrenate fel de fel de fomei care n-au avut noroc de primii 10 bărbați.
** La Primăria Frumușani, Paul Duță, primarul localității, a eliberat mai multe certificate de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale în cazul persoanelor fizice, dar și adeverințe. În certificatele de atestare fiscală, persoanele fizice figurează cu terenuri intravilane, în timp ce, în adeverințe, același persoane fizice figurează cu același terenuri, dar situate, de această dată, în extravilan. Spre exemplu, din zeci de astfel de cazuri: în certificatul de atestare fiscală nr. 347, din 2.07.2013, Stan Alin Constantin figurează cu 0,281 ha teren intravilan, T75/2, P 20/8, iar în adeverința nr. 2863, din 1.07.2013, aceeași persoană figurează cu terenul respectiv în extravilanul localității. Documentele sunt semnate de primarul Paul Duță și de Voinea Liliana – secretar.
** Publicațiile de mâncat rahat uselist sunt finanțate consistent de la bugetul public al municipiului Călărași. Vom reveni cu detalii uluitoare.
** Apropo de edili. Un astfel de șef de primărie se pregătește să devină, din nou, tătic. Noi îi spunem să-i trăiască, cu toate că o să-i nască… amanta!
** Conform unor surse, în Călărași există o bruneagră, care-și face veacul la cofetăria hotelului Călărași. Aici negociază fata tarifele pentru prestațiile de orice natură, oferite celor trecuți de 65 de ani.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp chat