Arhiva

La Spitalul Călărași, pacienții nu sunt tratați cu medicamente, ci cu liste

Print Friendly, PDF & Email

Un bărbat internat la spitalul Judeţean din Călăraşi spune că doctorii l-au anunţat că nu au decât unul din cele opt medicamente cu care ar trebui tratat, aşa că restul ar trebui cumpărate de pacient. Reprezentanţii spitalului spun că instituţia nu are bani, anunță postul de televiziune România Tv.

Medicamente la preț integral

Un bărbat din Călăraşi care suferă de ciroză hepatică şi a fost internat la secţia Medicală a Spitalului din Călăraşi a constatat cu stupoare că beneficiază de tratament doar pe hârtie. Asta pentru că, susţine el, medicii l-au trimis la farmacie ca la piaţă: cu listă de cumpărături. “Din opt medicamente mi-au dat unul singur, iar pentru celelalte şapte mi-au dat o listă pe care trebuie cineva din familie să meargă să o cumpere la preţ integral din farmacie”, spune bărbatul. Este vorba de poetul călărășean Nicolae Petre Stan care, de câțiva ani, se luptă cu o boală cumplită. Pacientul susţine că şi colegii de salon au fost trataţi la fel. Angajaţii spitalului nu i-au lăsat, însă, să se vorbească în faţa camerei de filmat.

Se asigură tratament minim, la urgențe

Reprezentanţii spitalului spun că lipsa medicamentelor este justificată de lipsa de fonduri şi au recunoscut că nu este vorba de un caz izolat. “Toţi şefii de secţie din spital au fost convocaţi de conducerea spitalului şi au fost rugaţi să întocmească un necesar minim de medicamente pentru a asigura asistenţa medicală de urgenţă. Atât. Că asta e finanţarea”, a spus un purtător de cuvânt al unităţii medicale, mai precis doctorul Alexandru Ioniță. Secretarul de stat Raed Arafat anunţa în 2013 că spitalele nu trebuie să mai oblige pacienţii să cumpere medicamente şi materiale sanitare, întrucât peste 50 de unităţi medicale din ţară vor primi o finanţare suplimentară de la Ministerul Sănătăţii, în caz contrar suma respectivă putând fi retrasă.

Jaf generalizat

Condițiile oferite bolnavilor, la Spitalul Călărași, sunt deplorabile. La secțiile renovate, se afirmă că multe lucrări au fost făcute de mântuială. Glafurile exterioare nu există. În secția de terapie intensivă, asistentele sunt în pemanență răcite datorită curenților de aer. Secția medicală e un adevărat focar. Nu există detergenți pentru curățenia zilnică. Grupurile sanitare sunt devastate. Lenjeriile sunt vechi și rupte. În plus, bolnavii sunt tratați, după cum vedeți, nu cu medicamente, ci cu liste. Nu există nici cele mai elementare norme de igienă. Mâncarea e proastă și se face numai cu legume cumpărate la prețuri prohibitive. Din datele noastre, Spitalul călărășean nu are bani pentru medicamente pentru că aici se derulează, de ani buni, un jaf generalizat.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp