Stiri noi

Actualizat: La Budeşti, pedelistul Nacu declanşează un scandal reflectat la nivel naţional

Print Friendly, PDF & Email

Până în cursul serii de 5 mai 2010, încă nu se verifica informaţia conform căreia Nicolae Nacu, patronul firmei “Mega Metal Inox”, ar fi fost arestat, în această zi, de către procurorii Parchetului Naţional Anticorupţie. Nicolae Nacu, cunoscut sub porecla de Bulae, este un cunoscut interlop din oraşul Budeşti. La acest moment, firma acestuia se află în centrul unui scandal de presă, ca urmare a exploatării, fără autorizaţiile necesare, de pietriş, de pe terenurile unor localnici din Strejnic şi Târguşorul Vechi, judeţului Prahova.

Spălător de bani

Nicolae Nacu este şi acţionar la firma “Metal Construct Trading 2008”, despre care presa centrală afirmă că furnizează balastru pentru lucrările de la autostrada Bucureşti – Ploieşti. La Budeşti, firma acestuia nu figurează în evidenţele fiscale, ne informează sursele noastre, Nicolae Nacu figurând doar cu firma “Mega Metal” S.R.L. Budeşti, firmă care a fost prinsă, în urmă cu câţiva ani, în schema financiară patronată de Constantin Bercaru, pe platforma “Siderca” S.A., prin societatea “Lemtrans”. De altfel, oamenii de afaceri din Călăraşi care-l cunosc pe Nacu, spun despre acesta că este doar “un spălător de bani”, pentru indivizi care nu vor să fie în centrul atenţiei.

Piraeus Bank aleargă după 1 milion de euro

Prin firma “Mega Metal Inox”, Nacu a beneficiat de credite substanţiale de la Piraeus Bank, valoarea acestora depăşind cu mult suma de 1 milion de euro. De la Budeşti, în schimb, ni se confirmă că acesta are un stil de lucru la limita legii, câtă vreme şi-a vândut propria casă, pe chitanţă de mână. În cursul anului trecut, Nicolae Nacu putea fi vazut la volanul unui autoturism marca Ferrari, în vremea asta, reprezentanţii băncii amintite alergând să-şi recupereze creditele.

Nu se pot controla voturile membrilor de partid

Nicolae Nacu a fost ales vicepreşedinte al Organizaţiei orăşeneşti Budeşti a Partidului Democrat Liberal, în şedinţa de alegeri din 23 aprilie 2010. Contactat de noi, Jean Păun, preşedintele organizaţiei, ne-a comunicat că el nu poate controla voturile membrilor de partid astfel încât să nu mai fie aleşi oameni care au astfel de probleme. Vă reamintim, un alt vicepreşedinte al filialei orăşeneşti a Partidului Democrat Liberal, Dicu Florin, a fost arestat pentru un prejudiciu de 94 de miliarde de lei vechi adus statului. “Nu mă interesează cazierul lui. Noi nu cerem cazierele oamenilor care candidează, în cadrul organizaţiei, pentru funcţii de conducere”, ne spune preşedintele Păun. Despre celălalt caz reprezentat de Dicu, acesta afirmă că n-are bani nici de avocat, deşi s-a reţinut, în sarcina sa, un asemenea prejudiciu adus bugetului de stat. “Dicu n-are casă, n-are masă. Mă duc mâine la el, să-i duc nişte mâncare”

Situaţie ciudată

Despre situaţia mai mult decât ciudată din cadrul Organizaţiei PDL Budeşti, senatorul Constantin Dumitru ne spune că n-o poate controla. “Mai rămâne să ne aresteze şi preşedintele!” Acesta opinează că e de aşteptat ca, la Budeşti, lucrurile să fie limpezite în cadrul acestei organizaţii politice, câtă vreme imaginea PDL-ului, la nivel judeţean, poate fi afectată în mod grav.

Nicolae Nacu face precizări

Contactat de noi, Nicolae Nacu, patronul de la firma “Mega Metal Inox” SRL Budeşti, ne-a confirmat că nu este arestat, dar că se fac presiuni, de ordin politic, pentru ca afacerea sa cu pietriş, de pe raza judeţului Prahova, să fie închisă. “Am înţeles că s-a dat o astfel de ştire, pe posturile de televiziune, dar nu sunt arestat. De ce să fiu arestat? Suntem în Cambodgia? Adică altul are voie să lucreze şi eu nu?” Nacu spune că exploatează pietriş de pe terenurile proprii, câtă vreme este proprietarul acestora. “A venit şi poliţia economică, şi garda financiară, să verifice ce fac eu acolo”. La acest moment, Nacu pretinde că a a achitat taxele aferente şi că a abilitat o firmă de profil care să-i obţină autorizaţiile de mediu şi că cei peste 100 de angajaţi pe care îi are, datorită presiunilor la care a fost supus, se află, acum, într-o perioadă lipsită de activitate.

Conflictul a pornit de la firma “Don Internaţional”

În spatele acestor acţiuni, Nicolae Nacu spune că se află interese uriaşe ale unor reprezentanţi ai Partidului Social Democrat. “Ăştia au plătit bani mulţi căci, unde sunt sume uriaşe, sunt şi interese foarte mari”. Nacu a fost abordat de una din televiziunile centrale şi a fost filmat cu camera ascunsă. “Erau pe terenul meu, deci la mine în casă, iar ei m-au filmat cu camera ascunsă. Trebuia să le rup capul. Au luat mulţi bani ca să facă acest lucru. S-a afirmat că de la dumneavoastră ştiu că firma mea are ca administrator o persoană care e bolnavă mintal, ceea ce nu este adevărat”. În spatele acestei situaţii, Nacu spune că se află reprezentanţii firmei “Don Internaţional”, firmă pesedistă din Prahova, oraş Ploieşti, strada Muşeţelului, nr. 13, cu Nicolae Manasieru drept administrator, care prestează aceeaşi activitate ca şi firma lui, însă aceasta exploatează 500 de camioane de pietriş pe zi.

Derularea afacerilor

Nicolae Nacu figurează în cadrul a trei societăţi comerciale – “Mega Metal Inox” Budeşti, “Metal Construct Trading 2008” Budeşti şi “Agregate Sorturi Balast” Budeşti, cea din urmă fiind înfiinţată în cursul acestui an, cu datele de identificare: J51/118/2010, RO 26671824. Firma “Metal Construct Trading” a fost înfiinţată în 2008, cu acţionari principali Nacu Maria şi Nacu Nicolae, ulterior aceştia cesionând părţile sociale unor italieni. Firma figurează cu adresa în oraşul Budeşti, pe Caslea Bucureşti, nr. 178. Nu are depus bilanţ contabil, pe anul 2008. La aceeaşi adresă, pe Calea Bucureşti, nr. 178, figurează şi firma “Mega Metal Inox”. La data înfiinţării, aceasta avea ca asociaţi pe Purica Ion, socrul lui Nacu, decedat între timp, şi pe Neagu Constantina, din Olteniţa. Nacu Nicolae şi Nacu Maria devin acţionari ai firmei în cursul anului 2008, firma fiind înregistrată în comuna Bărcăneşti, judeţul Prahova. “Mega Metal Inox” are, în cursul anului 2009, mai multe procese cu creditorii Banca Transilvania, sucursala Călăraşi, BRD Groupe Societe Generale, agenţia Olteniţa,G Raiffeisen Bank, sucursala Olteniţa, iar în cursul anului 2010, “Angel S Prod” a deschis procedura de insolvenţă. Datoriile firmei, acumulate către bugetul de stat, depăşeau, la sfârşitul anului 2009, 24 de miliarde de lei vechi. Tot pe Calea Bucureşti, la numărul 178, figurează şi firma “Agregate Sorturi Balast” SRL, cu acţionar unic Nacu Nicolae, cu act de înregistrare emis de Registrul Comerţului în 18 martie 2010. Pe această firmă, Nicolae Nacu vrea să inducă în rândul opiniei publice ideea că exploata pietriş, pe raza localităţii Strejnic şi Târguşorul Vechi, judeţul Prahova, câtă vreme, la această oră, Nacu a abilitat firma “Crisos Group” SRL să se ocupe de eliberarea autorizaţiilor necesare, inclusiv autorizaţia de mediu care să-i permită exploatarea pietrişului de pe raza amplasamentelor din judeţul Prahova.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp