Arhiva

Jean Păun a ajuns la… Gazeta de Perete

Print Friendly, PDF & Email


Într-o publicaţie anodină, denumită “Gazeta de Perete”, Monica Andreiu publică un text, după dictare, denumit “Un “ghetou” la un pas de Metropolă”, cu referire la oraşul Budeşti şi la activitatea primăriţei Lucia Lefter. Monica Andreiu, autoarea, a făcut parte din colectivul de redacţie al publicaţiei “Atac la Persoană”, editată de Florin Paraschivescu. În fapt, la începutul anului, Monica Andreiu, Valentin Dinu şi Gusti Constantin au fost excluşi din redacţia “Atac la Persoană”.

Gusti Constantin şi traficul de armament de la Fundulea

Gusti Constantin este celebru la noi prin faptul că, o perioadă, a publicat în revista “Atac la Persoană” câteva materiale documentate despre unele întâmplări din Călăraşi, printre care accederea la preşedinţia Organizaţiei judeţene a PSD a Oanei Mizil cu ajutoul “amantului Vanghelie”, dar şi cazul “Cescujur”, având, pe această temă, câteva contre de presă cu Sorin Danciu. Despre acesta, Gusti Constantin a afirmat că are o legătură pasională cu Loredana Mira, aceasta fiind preşedinta unei ONG care a pătruns în Grupul Şcolar “Danubius” fără ca Poliţia de Proximitate sau Inspectoratul Şcolar Călăraşi să înţeleagă de ce. Tot Gusti Constantin este cel care, de-a lungul timpului, în aceeaşi revistă, a publicat texte despre Stelian Fuia, actualul lider judeţean al PDL. Ultimul dintre acestea se referea la faptul că deputatul de Fundulea ar fi fost implicat, prin firme off-shore, în traficul internaţional de armament, pentru Angola.

Frustrări PDL-iste pe bază de comandă

La Budeşti, “Gazeta de Perete” a ajuns datorită vicepreşedintelui PDL Jean Păun. Se pare că între Jean Păun şi directorul acestei publicaţii, în speţă Gusti Constantin, există o relaţie de prietenie. Jean Păun a fost “sursa” de inspiraţie a jurnalistei Monica Andreiu, la Budeşti. De altfel, articolul emis de aceasta este, din punctul nostru de vedere, slab documentat, autoarea consemnând doar ceea ce a considerat Jean Păun necesar să emită despre “neregulile” de la Budeşti. Tot articolul reflectă, de la un cap la altul, doar frustrările lui Jean Păun. Din acest unghi, se poate interpreta faptul că tot textul e doar o comandă de presă, plătită de PDL-istul Jean Păun, câtă vreme absolut nicăieri nu se consemnează opinia celor incriminaţi.

Legitimaţii şi funcţii false


Având în vedere precedentul, e posibil, însă, ca tot Jean Păun să stea şi-n spatele “dezvăluirilor” emise de Gusti Constantin referitoare la traficul de arme făcut de Stelian Fuia. La Călăraşi, iată, mult timp s-a acreditat ideea că acest Gusti Constantin nici nu ar exista şi că, de fapt, ar fi pseudonimul nostru. Această idee a fost lansată de acelaşi Sorin Danciu, cel care spunea c-o să facă dezvăluiri senzaţionale dspre individul în cauză. La acest moment, cei trei gazetari care au colaborat cu revista “Atac la Persoană”, Gusti Constantin, Valentin Dinu şi Monica Andreiu, caută soluţii de supravieţuire pe piaţa media. După ce au fondat publicaţia “Gazeta de Perete”, au ajuns să se certe între ei, Valentin Dinu fiind prezentat ca un “individ care se foloseşte de numele Gazetei de Perete, prezentând legitimaţii şi funcţii false în vederea obţinerii de foloase personale”.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp