Arhiva

Surse medicale: Interpretului Nelu Bălășoiu urmează să-i fie amputate picioarele

Print Friendly, PDF & Email

Cunoscutul interpret de muzică populară Nelu Bălășoiu, stabilit în comuna Jegălia, județul Călărași, a fost internat de urgență, sâmbătă seara, la Spitalul Călărași, după ce a acuzat o stare de sănătate alterată. Acesta a fost internat pe secția medicală, în cursul zilei de luni, 3.06., fiind transferat la Spitalul Militar din București, unde, conform unor surse, urmează să sufere o intervenție chirurgicală deosebit de dificilă. Nelu Bălășoiu suferă de arteriopatie obliterantă a membrelor inferioare, cunoscută drept arterită, boală care se caracterizează prin dezvoltarea unor dopuri în interiorul vaselor de sânge. La Spitalul Militar, Nelu Bălășoiu ar urma să sufere o operație de amputare a picioarelor, de la nivelul genunchilor.

În brațele lui Sinulescu

Nelu Bălășoiu alături de Maria Cornescu reprezenta unul dintre cele trei cupluri ale muzicii populare românești de dinainte de anul 1989, celelalte două fiind formate din Maria Ciobanu și Ion Dolănescu, respectiv Irina Loghin și Benone Sinulescu. Nelu Bălășoiu este originar din Câmpia Blahniței, din comuna Rogova, județul Mehedinți. Cea care i-a îndrumat pașii în carieră a fost îndrăgita cântăreață Maria Lătărețu. Bălășoiu a terminat o școală profesională, absolvind liceul la seral. Ulterior, a început colaborarea cu Maria Cornescu, aceasta devenindu-i, după un timp, soție. S-a despărțit de aceasta după ce artistul s-a convins că Maria Cornescu îl înșela cu un alt rapsod, Benone Sinulescu. Conform publicațiilor centrale, Nelu Bălășoiu și-a surprins soția dormind, într-o cușetă de tren, în brațele lui Sinulescu. Din căsătoria cu Maria Cornescu, Nelu Bălășoiu are o fată, Mirela, pe care nu a mai văzut-o de aproape 17 ani.

Abia mai stătea pe picioare

Din 1996 locuiește Nelu Bălășoiu la Jegălia, unde deține o asociație agricolă. În prezent, are 61 de ani, însă boala de care suferă l-a marcat într-un mod devastator. Nelu Bălășoiu a fost văzut plimbându-se pe holurile Spitalului Județean de Urgență Călărași, căutând un aparat de cafea. Ni s-a declarat că era total dezorientat și că abia mai reușea să se țină pe picioare. Până în prezent, Nelu Bălășoiu a fost căsătorit de 3 ori și are 5 copii.

Arată mai mult

Articole similare

Comentarii

  1. Să trăiești Marinică! L-am cunoscut în câteva situații, plăcute pentru mine, ultima dată la asociația lui… Mă rog ca doctorii să găsească altă soluție și să-l facă bine…

  2. AM FOST O FOARTE BUNA PRIETENA CU NELU….TRAESC IN CANADA SUNT DEADREPTU SOCATA DE ACEASTA VESTE GROAZNICA. CUM POT SA AFLU CE SA INTAMPLAT CU EL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp