Arhiva

I.P.J. a pus batista pe ţambal: Un poliţist a fost prins braconând porci mistreţi

Print Friendly, PDF & Email

Liviu Coman, directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, ne confirmă faptul că are informaţia conform căreia, în data de 19 decembrie, pe Balta Călăraşi, a fost înregistrat un caz de braconaj. “În acest moment, sezonul de vânătoare este deschis”. Din informaţiile neoficiale deţinute de Liviu Coman, rezultă că, în ziua amintită, mai mulţi vânători au împuşcat trei porci mistreţi. În schimb, aceştia pot fi vânaţi numai cu autorizaţie emisă de gestionarul fondului de vânătoare şi numai de către membrii A.J.V.P.S. “Până la această oră, Inspectoratul Judeţean de Poliţie nu ne-a confirmat că are în instrumentare un astfel de dosar în care cineva să fie acuzat de comiterea infracţiunii de braconaj”, ne-a spus Liviu Coman.

Subinsp. Mihaela Popa a primit ordin să… tacă

În schimb, subinspectorul Mihaela Popa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, pe marginea acestzi caz, ne-a solicitat să-i remitem o adresă oficială dacă dorim amănunte. Mihaela Popa n-a ştiut să ne spună nici de ce Inspectoratul Judeţean de Poliţie nu a făcut publică informaţia conform căreia, pe Balta Călăraşi, s-a înregistrat un caz de braconaj. “Astea au fost ordinele”, ne-a comunicat aceasta. Mai mult, Mihaela Popa ne-a declarat că ne va remite un răspuns, la o eventuală adresă de-a noastră, în termen legal, adică în 30 de zile.

Sorin Talianu a fost subalternul comandantului Vsile Mărgineanu

Din datele noastre, în ziua de 19 decembrie, a fost organizată o vânătoare neautorizată, pe Balta Călăraşi. La aceasta a participat şi noul şef de post din comuna Borcea, Sorin Talianu. Acesta este fratele cunoscutului jurnalist călărăşean Iulian Talianu şi, până să fie numit în funcţia de şef de post în comuna Borcea, a lucrat în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră. Cazul a fost semnalat prin serviciul unic de urgenţă 112, însă, conform datelor noastre, actualul comandant al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Vasile Mărgineanu, încearcă să muşamalizeze acest caz. Vă reamintim, Vasile Mărgineanu a fost coleg cu Sorin Talianu, la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Călăraşi.

Primarul comunei Borcea spune că e o mare problemă

Sorin Talianu, ne spune comandantul Poliţiei municipale Călăraşi, Vasile Luchian, a fost numit şef al Postului de Poliţie Borcea la data de 1 decembrie 2010. Marcel Zăgărin, primarul comunei Borcea, însă, se arată nemulţumit de faptul că nu a fost consultat când Sorin talianu a fost numit şef de post. “Ar fi trebuit să mă întrebe şi pe mine. Faptul că s-a decis ca acest Talianu să fie trimis la Borcea, fără să mă întrebe, e o mare problemă”. Şi Marcel Zăgărin ştie că Sorin Talianu a fost prins în flagrant, pe Balta Călăraşi, la o partidă de vânătoare neautorizată.

Se va cere schimbarea comandantului I.P.J. Călăraşi

Pentru fiecare porc mistreţ împuşcat fără autorizaţie de vânătoare, conform Legii 407, din 2006, se plăteşte o sumă de 1000 de euro, achitată la cursul zilei. În schimb, aceeaşi lege prevede, la articolul 42, că încălcarea dispoziţiilor prevăzute de aceasta constituie infracţiunea de braconaj şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani. La Instituţia Prefectului nu era cunoscut acest caz, însă prefectul Niculae Enciu a reţinut informaţia conform căreia se încearcă să fie muşamalizată problema, prin comiterea infracţiunii de favorizarea infractorului. În schimb, senatorul Vasile Nedelcu ne-a comunicat că, în cursul zilei de astăzi, va aduce la cunoştinţa lui Traian Igaş, ministrul Administraţiei şi Internelor, şi această chestiune. “O să-i cer ministrului să-l schimbe de urgenţă pe Vasile Mărgineanu, aşa nu se mai poate”, ne-a declarat senatorul călărăşean.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp