Arhiva

Haplea de la S.A.J. şi prezervativele din dulapul cu haine

Print Friendly, PDF & Email


George Cuculici a fost, după cum ne mărturiseşte, timp de 20 de ani şeful Serviciului de Ambulanţă Călăraşi. În 1995, când a fost numit manager, această instituţie număra 180 de salariaţi, fără să existe angajaţi TESA, ci doar un contabil. Spune că, atâta timp cât a fost pe funcţie, nu a întâmpinat niciodată probleme deosebite, cu excepţia anului 2007 “când pur şi simplu m-au distrus”. Ulterior, după îndepărtarea doctorului Cuculici de la conducerea S.A.J. Călăraşi, pentru puţin timp, postul de şef al instituţiei a fost ocupat de doctorul Sorin Stegărescu. “Am stat două luni ca manager şi, ce am văzut acolo, m-a îngrozit”, spune acesta. Stegărescu declară că la Serviciul de Ambulanţă Călăraşi “e o mizerie totală”.

Ambulanţe fără plăcuţe de frână

Doctorul George Cuculici spune că, la plecare sa de la conducerea Serviciului de Ambulanţă, a lăsat unitatea cu suma de două miliarde reprezentând venituri atrase, dar şi cu o dotare de excepţie în privinţa parcului auto: “”Erau 5 maşini A1, fără celelalte tipuri de maşini din dotare”. Acesta ne-a mai făcut diverse aprecieri referitoare la unii foşti colegi din cadrul S.A.J. Călăraşi. Despre actualul manager, Gheorghe Mişaca, doctorul Cuculici consideră că “este un haplea care se foloseşte de lege şi de influenţa politică pentru a obţine beneficii”. Îşi aminteşte că, şi pe vremea când conducea această instituţie, raporturile dintre angajaţi nu erau dintre cele mai ortodoxe. “E treaba lor dacă şi-o mai trag sau nu pe-acolo. Ştiu că le-am adus un aparat DVD, ca să fie folosit pentru a se viziona înregistrări de la intervenţii”. Despre DVD-ul în cauză, mai târziu, doctorul Cuculici a aflat că era folosit pentru vizionarea de filme porno. Despre parcul auto, fostul manager ştie că, la acest moment, o singură ambulanţă are plătită asigurarea. “CL 04 SAJ are plătită asigurarea. Ce să ştie poliţia? Îi vede cu girofarul pe urgenţă şi le dă cale liberă!” În posturi-cheie, la S.A.J. Călăraşi, opinează interlocutorul nostru, acum se ajunge numai prin intervenţii politice. “Mişaca e pedelist, a fost numit de PDL, dar îl are şi pe procurorul Aragea în spate”. Cu regret, acesta ne spune că o altă ambulanţă, CL 40 SAJ, nu mai are nici motor. “Săpaţi şi-o să vedeţi ce combinaţii se fac şi cum dispar până şi plăcuţele de frână, de pe ambulanţe”

Dr. Cuculici: Dinulescu este un jegos

Despre presa din Călăraşi, doctorul Cuculici, în prezent angajat al Spitalului de Urgenţe Ilfov, crede că este aservită politic sau financiar. “Unul dintre voi a fost cumpărat, iar un ţigan care zice că e ziarist i-a pupat pe toţi în fund”. La mijloc, crede acesta, sunt interese financiare, câtă vreme preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate, Marian Dinulescu, “este un jegos”. Din această cauză a fost şi el îndepărtat de la conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă: “Asta a fost prima lor grijă, să facă dispărute alea două miliarde”. Nu s-ar mai întoarce la Călăraşi, unde spune că nu mai are cu cine să facă treabă. “Cu cine? Cu Mişaca şi cu Ioniţă?! Lasă-i să fure! Dacă nu-i plezneşte statul, îi plezneşte Dumnezeu”. George Cuculici, acum, are un singur regret, “că am tras 20 de ani pentru un prost ca Mişaca”. Cu amărăciune, acesta recunoaşte că la S.A.J. Călăraşi nu se mai poate face nimic bun: “E prea târziu, deja Dinulescu şi cu Vasile Ţăranu au ghearele băgate”.

Dr. Stegărescu: Vasile Ţăranu m-a întrebat de ce îmi bag nasul în contabilitate

Sorin Stegărescu a obţinut funcţia de manager la S.A:J. Călăraşi în urma unui concurs organizat de Ministerul Sănătăţii. “Am stat foarte puţin timp, nici n-am apucat să-mi cunosc tot personalul”. Doctorul Stegărescu este cel care s-a hotărât să plece din Călăraşi. “Ceram actele de la jurist şi erau pline de pastă corectoare”. Fostul manager nu înţelege de ce serviciul financiar ascundea actele contabile. El crede că motivul ar fi unele transformatoare care au fost aduse “şi băgate pe gât de Dinulescu”. Despre atmosfera din S.A.J. Călăraşi, nici doctorul Sorin Stegărescu nu are o părere prea bună. “”Vorbiţi cu Paul, e şofer pe ambulanţă, şi întrebaţi-l ce găsea el când intra de tură. Mi-a adus la birou prezervative folosite că vroia să aflu eu cine-şi bate joc de el şi i le lasă în dulapul cu haine”. De la Călăraşi, acesta a plecat fiindcă, la un moment dat, i s-a cerut, de către contabila Adraia Toma, să modifice nişte cifre, pe un tabel. “Seara am primit un telefon care nu cred că a durat mai mult de 3 minute. Interlocutorul s-a prezentat ca fiind Vasile Ţăranu. M-a întrebat că de ce îmi bag eu nasul în contabilitate”. Stegărescu spune că nu auzise de Vasile Ţăranu. “Mi-a zis că am două zile să şterg numele şi numerele de telefon ale tutror din Călăraşi şi să plec”. Managerul de-atunci a raportat acest incident la minister, de unde s-a deplasat, la Călăraşi, o comisie de anchetă. “Mai târziu, am fost forţat să plec, în locul meu venind Mişaca şi Ioniţa Florina” Doctorul Stegărescu crede că, în actele contabile ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, pe luna noiembrie, din 2009, sunt trecute extrem de multe cheltuieli care nu sunt justificate. Cu alte cuvinte, că de la S.A.J. Călăraşi se fură bani.

Gh. Mişaca vrea doar întrebări în scris

Am încercat să obţinem şi un punct de vedere al managerului Gheorghe Mişaca, însă acesta ne-a comunicat că ne răspunde numai dacă-i adresăm întrebările în scris, pe cale oficială. În schimb, când a fost chestionat de implicarea sa în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Călăraşi, Vasile Ţăranu, membru PDL, a avut o ieşire necontrolată, aducându-ne injurii şi ameninţări. Ulterior a revenit şi ne-a comunicat că nu a avut niciodată vreo discuţie telefonică sau de altă natură cu doctorul Sorin Stegărescu. “Nu l-am văzit în viaţa mea, nu l-am sunat şi aş vrea să fim faţă în faţă ca să-mi spună că eu l-am sunat”. Vasile Ţăranu este o figură pitorească a municipiului Călăraşi. Din discuţiile purtate cu câţiva din apropiaţii acestuia, am înţeles că numele său a fost vehiculat în cadrul unui amplu scandal când, după ce a plecat din fruntea sistemului cooperatist de pe raza comunei Cuza Vodă, 3 foşti colaboratori de-i săi au fost condamnaţi la ani grei de puşcărie. Mai târziu, Filip Ilcoş reţine că Vasile Ţăranu a avut un proces penal pentru neglijenţă. “A vândut nişte active, iar utilajele le-a lăsat să se degradeze”. Vasile Ţăranu neagă aceste aspecte. “Am fost director 40 de ani şi nu mi s-a întâmplat aşa ceva”. Ilcoş mai reţine şi faptul că nu a fost condamnat deoarece, în timpul procesului, prin 1994, a intervenit un decret de graţiere. Sandu Pietroiu, un alt călărăşean, îşi aduce aminte de acel episod. “Ceva-ceva e cu un dosar, dar după Revoluţie, în care a fost implicat şi Ilcoş, când a început să se destrame sistemul cooperatist. Un reputat avocat din municipiu a ţinut, însă, să pună lucrurile la punct: “Vasile Ţăranu a pierdut la barbut nişte utilaje ale cooperaţiei, strunguri, freze, bormaşini mecanice care, acum, se găsesc toate la turnătoria de fontă a lui Petre Şorici”. Despre acesta din urmă, fostul director al cooperaţiei călărăşene spune că nici nu-l cunoaşte: “Cine este acest Petre Şorici? N-am auzit de el”, ne spune acesta. În prezent, Vasile Ţăranu a fost declarat cetăţean de onoare al municipiului Călăraşi, e consilier local din partea PDL şi ocupă şi un post de director la firma “Aldis” S.R.L. în numele căreia, uneori, acesta spune că vorbeşte.

Contactat de noi, senatorul PDL Constantin Dumitru nu-şi explică în ce calitate i-a apelat telefonic Vasile Ţăranu pe foştii manageri ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Călăraşi. “Nu vreau să vorbesc cu păcat, dar ceea ce se întâmplă la Ambulanţă e trist. E trist în primul rând că am pus ca şef pe cineva care are 62 de ani. Eu n-am fost de acord şi nici acum nu sunt ca acel Mişaca să conducă Serviciul de Ambulanţă. N-are nici o calitate”.
Radu Alexandru BADEA

Arată mai mult

Articole similare

Comentarii

  1. Sunt toți o adunătură de infecți cu tot cu Cuculici in frunte
    Cu culici a Firat cat abputu si când au venit si alții sa fure a sărit de cur in sus

  2. Cuculici asta sa nu mai vorbeasca, om infect si mizerabil, la fel ca si dinulescu si restul, astia ar fura si ultimul banut, iar jegosul si nesatulul astta de cuculici sa taca, mai bine ca a plecat mizerabilul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp