Arhiva

Georgel Muşat se pregăteşte să candideze pentru funcţia de şef la Consiliul judeţean

Print Friendly, PDF & Email

Georgel Muşat va fi candidatul Alianţei Popular-Creştine, la alegerile locale de anul viitor, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului judeţean Călăraşi. De altfel, în data de 25 mai 2011, acesta şi-a anunţat demisia din cadrul Consiliului local Călăraşi, motivând că astfel ar avea mai mult timp pentru a a se muta “în judeţ, unde am mai mult de lucru”.

PDL n-are candidaţi pentru cele două municipii

Georgel Muşat e preşedintele Organizaţiei municipale a Partidului Democrat Liberal, dar ocupă şi funcţia de prim-vicepreşedinte în cadrul structurii judeţene a organizaţiei. În cadrul Alianţei Popular Creştine, G. Muşat ocupă funcţia de secretar. În fapt, la viitoarele alegeri locale, pentru cele două municipii de pe raza judeţului Călăraşi, Partidul Democrat Liberal nu va prezenta un candidat propriu pentru primărie, câtă vreme, la Olteniţa, pentru un nou mandat de edil va candida, din partea P.N.Ţ.C.D., Costinel Milescu, în vreme ce, la Călăraşi, candidatul acestei alianţe va fi Nicolae Dragu, din partea Uniunii Naţionale pentru Progresul României. În acest context, e de la sine înţeles că Partidul Democrat Liberal va căuta să-şi impună un candidat propriu, pe listele Alianţei Popular Creştine, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului judeţean Călăraşi.

Candidatură din necesitate

Stelian Fuia, lideul Organizaţiei judeţene a Partidului Democrat Liberal nu va candida pentru funcţia de şef al Consiliului judeţean Călăraşi decât în două situaţii: 1. dacă acest fapt i se va impune de la centru şi 2. dacă este sigur că va obţine acest post. Deocamdată, Stelian Fuia este propus să ocupe portofoliul de ministru al Agriculturii, într-un guvern Boc care ar urma să se remanieze într-un timp extrem de scurt. În aceste condiţii, e de la sine înţeles că Stelian Fuia va fi extrem de puţin prezent în teritoriu, câtă vreme, în cazul în care ar obţine un asemenea post, timpul său va fi deosebit de limitat. La mijloc, însă, e vorba nu atât de un calcul electoral, cât de necesitatea ca şi Partidul Democrat Liberal să vină cu un candidat pentru alegerile locale din 2011. Situaţia în care, pentru 2012, Partidul Democrat Liberal nu ar prezenta un candidat propriu pentru funcţia de preşedinte de consiliu judeţean ar fi una de neacceptat, chit că, în cadrul acestei organizaţii, nu sunt oameni vizibili pentru a candida cu succes pentru ocuparea diferitelor posturi publice.

Varianta comodă şi naivă

Georgel Muşat e varianta Partidului Democrat Liberal pentru anul 2012, în condiţiile în care acesta este extrem de puţin ştiut în teritoriu, prim-vicepreşedintele PDL fiind cunoscut ca o persoană foarte comodă, uşor de compromis şi bănuit de o naivitate vecină cu ignoranţa.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp