Arhiva

Georgel Muşat: În politică nu există reguli

Print Friendly, PDF & Email


Georgel Muşat activează în politica locală călărăşeană din anul 2004. A intrat în politică nu datorită unor interese ascunse, ci doar la sfatul amicilor săi. La 50 de ani, Muşat e un om echilibrat, care încă mai crede că activitatea politică poate fi comparată cu cea sportivă, unde s-a format ca om.

Electoratul nu mai este un arbitru credibil

„Lucrurile sunt relativ asemănătoare în sport şi-n politică”, spune acesta. Însă e conştient de faptul că sunt şi diferenţe majore pe anumite segmente. „În sport, se acceptă înfrângerea cu seninătate, în vreme ce, în politică, se folosesc absolut orice fel de mijloace pentru a-ţi atinge obiectivul”. Lui Muşat îi pare rău că nu există reguli şi-n politică, precum în mişcarea sportivă. „Cu atât mai mult, nu există un arbitru care să semnaleze neregulile. Nici măcar electoratul, la această oră, nu mai este un arbitru credibil”. Georgel Muşat a avut, ne spune, momente în care s-a întrebat dacă felul său de-a fi e compatibil cu politica. E drept, Muşat e o fire blajină, dar mai ales e un om cerebral şi care cu greu poate digera neprincipialitatea. „Mi-am spus că, intrând în politică, pot face lucruri bune pentru oraşul în care m-am născut, în care am crescut şi-n care m-am format ca om”. La acest timp, pe acesta îl mai încearcă, uneori, câte un sentiment de lehamite. „Uneori sunt dezamăgit de cum înţeleg unii să facă politică”.

O adevărată provocare

Georgel Muşat crede despre Marian Dinulescu că e un tip hotărât şi care-şi cunoaşte interesul atunci când vrea să atingă un scop politic. Despre liderul liberalilor, Răducu Filipescu, interlocutorul nostru apreciază că e un tip inteligent, care a învăţat politică de nivel înalt, în ultimii ani. În schimb, despre figura care a marcat constant viaţa politică locală din ultimii ani, în speţă Nicolae Dragu, Georgel Muşat crede că acesta este nu numai harnic, dar şi că are un simţ special în relaţiile cu oamenii şi cu vremurile. Pentru Muşat, liderul municipal al Partidului Democrat Liberal, ar fi o adevărată provocare să nominalizeze trei politicieni locali cu care ar vrea să semene sau în care să se regăsească. „Am prieteni în tot spectrul politic, de la stânga la dreapta. E greu să faci o asemenea apreciere. Oraşul, în ultimii 20 de ani, a făcut progrese culturale şi economice datorită unor oameni. Îmi este, însă, greu să nominalizez pe cineva câtă vreme, făcând asta, aş nedreptăţi mulţi alţii”.

150 de persoane care fac politică

La nivelul municipiului Călăraşi, nu e loc de ranchiună politică, e crezul lui Georgel Muşat. „Aşa ar trebui să fim cu toţii, un pic mai detaşaţi de chestiunea politică”. Muşat, care e un observator fervent al mişcării politice locale, a văzut că, în municipiu, de regulă, sunt cam 150 de persoane care fac politică. „Sunt roşii, albaştri, mov, galben şi, din când în când, se rotesc între ei. Dar sunt mereu aceleaşi persoane”. În 2012, Georgel Muşat se vede tot în postura de om al comunităţii câtă vreme consideră că oamenii cu funcţii în instituţiile statului trebuie aleşi pe criterii profesionale. Consideră că mai are multe de spus la nivel local, iar peste doi ani e hotărât să dea examenul maturităţii politice, candidând la o funcţie publică de mare răspundere. „Indiferent de ce se întâmplă acum sau peste doi ani, nu trebuie să uităm că suntem toţi călărăşeni, iar oraşul e mic şi e păcat să trecem unii pe lângă alţii fără să ne dăm bună-ziua”.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp