Arhiva

Evaziune fiscală de 500.000 de euro

Print Friendly, PDF & Email

În această dimineaţă, procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi terorism derulează percheziţii domiciliare, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

Grpul respectiv este format din 40 de persoane, cetăţeni roîni şi moldoveni, iar percheziţiile au loc pe raza judeţelor Botoşani, Prehova, Bacău, Târgu Mureş şi Călăraşi. La noi în judeţ, sunt vizate 4 locaţii.

Firme-fantomă cu acţionariat din Republica Moldova

Grupul respectiv a constituit peste 30 de societăţi comerciale, care erau folosite pentru perioade scurte de timp, perioadă în care acestea acumulau datorii smenificative la bugetul de stat, datorii constituite prin neplata taxei pe valoarea adăugată şi a impozitului pe profit. La scurt timp, firmele nu mai derulau operaţiuni comerciale. Alte firme erau trecute pe numele unor cetăţeni din Republica Moldova, prin cesionarea părţilor sociale. Totodată, aceştia erau racolaţi şi pentru înfiinţarea unor firme-fantomă, firmele fiind, însă, folosite de membrii reţelei în derularea operaţiunilor infracţionale.

Evidenţele contabile erau distruse

Prin aceste firme, pentru scurt timp se derulau operaţiuni comerciale, fără plata aferentă a taxelor către stat, după care se efectua schimbarea fictivă a sediului social şi era distrusă evidenţa contabilă, pentru a fi evitate inspecţiile fiscale şi stabilirea obligaţiilor de plată către buget. A fost stabilit un prejudiciu estimat la suma de 500.000 de euro. Sunt audiate, la acest moment, 47 de persoane, suportul informativ fiind asigurat de SRI şi SIPI, cercetările fiind efectuate şi împreună cu ofiţerii din cadrul BCCO Călăraşi.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp