Arhiva

Dreptul la replică – Să râdem cu IPJ: Sorin Talianu doar transporta porcii mistreţi

Print Friendly, PDF & Email

Referitor la articolul publicat de dumneavoastră pe www.marinbadea.ro, la data de 23.12.2010, sub titlul „I.P.J. a pus batista pe ţambal: Un poliţist a fost prins braconând porci mistreţi”, ne simţim obligaţi să facem următoarele precizări:

La nivelul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Călăraşi se află în instrumentare dosarul penal, înregistrat cu număr unic la data de 20.12.2010 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi, privind săvârşirea infracţiunii de braconaj cinegetic (art. 42, alin 1, lit. a1 din Legea 407/2006). În data de 17.12.2010, agenţi din cadrul Postului de Poliţie Dragalina şi poliţişti de intervenţie rapidă au depistat în trafic un autoturism Dacia, condus de agentul de poliţie Talianu Sorin, în care se afla şi C. Vasile, de 35 ani, din Comuna Dragalina, vânător. În portbagajul autovehiculului au fost găsiţi trei porci mistreţi cu urme de împuşcare, precum şi o armă de vânătoare deţinută legal de C. Vasile.
Porcii mistreţi au fost predaţi către AJVPS Călăraşi, iar arma a fost ridicată de poliţişti în vederea efectuării expertizei balistice. Din audierea lui C. Vasile a rezultat că porcii mistreţi au fost vânaţi de el pe fondul de vânătoare Dragalina şi a solicitat ajutorul agentul de poliţie pentru a efectua transportul vânatului.
Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Călăraşi au solicitat AJVPS Călăraşi să stabilească prejudiciul produs în cauză.

Vă aducem la cunoştinţă că în cadrul Biroului de Presă al I.P.J. Călăraşi nu este încadrată nicio persoană cu numele Mihaela Popa, ale cărei declaraţii le-aţi citat, şi că datele referitoare la dosarele penale instrumentate nu fac parte din categoria informaţiilor de interes public care trebuie comunicate din oficiu conform Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public.

Considerăm ca gratuită aprecierea dumneavoastră de muşamalizare a cazului, atâta timp cât aceste aspecte fac obiectul cercetărilor într-un dosar penal, aflat în supravegherea procurorului.

Precizăm, de asemenea, că numirea şi eliberarea din funcţia de inspector şef este atributul exclusiv al ministrului administraţiei şi internelor, nu al primarului sau al vreunui senator.
Sperăm ca atitudinea dumneavoastră de permanentă denigrare a instituţiei poliţiei şi reprezentanţilor săi să nu vă împiedice să publicaţi aceste precizări făcute în spiritul informării corecte a cetăţenilor.

Referitor la aspectele calomnioase la adresa persoanei inspectorului şef al I.P.J. Călăraşi, inserate în articolele dumneavoastră, ne rezervăm dreptul de a vă acţiona în instanţă.

ŞEFUL INSPECTORATULUI,
Comisar şef de poliţie,
MĂRGINEANU VASILE

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp