Arhiva

Actualizat: Doinița Tudorache a fost instigată să-l denunțe pe consilierul Vasile Dumitrache

Print Friendly, PDF & Email


Din datele noastre, Doinița Tudorache, autoarea denunțului dat împotriva consilierului Vasile Dumitrache, a fost instigată să facă acest demers. Autoarea acestei instigări este o urmărită penal. Emil Mușat, fostul prefect al județului, ne confirmă faptul că, în data de 26 februarie, ne-a comunicat că a primit informații conform cărora Vasile Dumitrache, din calitatea de membru al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat, ar pretinde bani, pentru rezolvarea favorabilă a unor cereri. Tot din datele noastre, Mușat a primit respectivele informații de la cea care a instigat-o pe Doinița Tudorache să depună respectivul denunț.

Ca la nebuni: tanscripturi telefonice înainte de depunerea denunțului

Doinița Tudorache, în declarațiile făcute publicației noastre, afirmă că a fost sunată, în data de 13.12.2012, de către reprezentanții structurii centrale a Direcției Generale Anticorupție. Ulterior, afirmă aceasta, s-a întâlnit cu reprezentanții acestei structuri, într-o locație pe care n-a vrut să ne-o precizeze, afirmând că aceștia i-au pus în față mai multe transcripturi ale unor convorbiri telefonice purtate de ea și de consilierul Vasile Dumitrache. Apoi, precizează că a depus denunțul împotriva consilierului Dumitrache la data de 20 februarie. În plus, trebuie precizat că denunțătoarea Tudorache este și absolventă a facultății de drept, e adevărat, din cadrul Universității Spiru Haret. Din acest unghi, ne gândim că ar fi trebuit să aibă habar că Vasile Dumitrache nu putea avea telefonul ascultat fără să existe indicii clare privind pregătirea sau săvârșirea unei infracțiuni pentru care urmărirea penală se efectuează din oficiu, iar interceptarea și înregistrarea se impun pentru stabilirea situației de fapt ori pentru ca identificarea sau localizarea participanților nu poate fi făcută prin alte mijloace ori cercetarea ar fi mult intarziată.

DGA s-a sesizat că Dumitrache vroia o ciorbă

Dacă interceptarea si înregistrarea convorbirilor se realizează cu autorizarea motivată a judecătorului, la cererea procurorului care efectuează sau supraveghează urmarirea penală, cum ar fi putut prezenta lucrătorii Direcției Generale Anticorupție transcripturi ale convorbirilor telefonice avute de Doinița Tudorache anterior datei de 13 decembrie 2012, în condițiile în care denunțarea efectivă a lui Vasile Dumitrache a avut loc abia la 20.02.2013? Nu știm de ce minte Doinița Tudorache, căci lucrătorii DGA nu aveau ce transcripturi ale convorbirilor telefonice purtate de ea și Vasile Dumitrache să-i arate, câtă vreme ea, la data de 13 decemrrie 2012, nu depusese nici un denunț. În plus, la data depunerii denunțului împotriva consilierului Dumitrache, după cum chiar denunțătoarea afirmă, acesta ceruse ca toți membrii comisiei să servească o masă, la un restaurant. Deci, după cum vedeți, la data denunțului, adică în 20 februarie 2013, Vasile Dumitrache nu ceruse bani. Chiar denunțătoarea afirmă, în declarația dată nouă, că Dumitrache a cerut bani abia în 13 martie 2013. Ceea ce înseamnă că lucrătorii DGA s-au sesizat, în cazul lui Vasile Dumitrache, doar pentru că acesta a cerut o ciorbă, pentru el și pentru membrii comisiei de repartizare a locuințelor.

Două săptămâni până la realizarea flagrantului

În plusa, dacă Dumitrache a revenit și, în schimbul unei mese, a solicitat o sumă de bani, pentru a-și trafica funcția, faptă petrecută în data de 13 martie, de ce au fost necesare aproape două săptămâni pentru realizarea flagrantului? Nu mai avea DGA-ul bani de șpagă? Păi nu putea să ia cu împrumutul de la Serviciul Circulație? Și, nu în ultimul rând, de ce spune denunțătoarea Doinița Tudorache că a procedat în acest mod, fiindcă a fost nevoită? Cine a obligat-o și de ce? Doinița Tudorache deține o locuință, e drept, pe un contract de cazare temporară, la blocul J9, fiind tolerată de Serviciul Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ, locuința fiind un apartament cu două camere. În plus, la această oră, Doinița Tudorache este bulversată de ceea ce i se întâmplă. Apropiații acesteia nu au negat faptul că a fost instigată să depună respectivul denunț și că acum nu mai știe ce să facă. Instigatoarea respectivă este o individă deja urmărită penal și care are obiceiul să falsifice probe sau să atribuie altora comiterea de fapte penale, făcând, la rându-i, denunțuri calomnioase.

Doinița îl vizita pe Dumitrache

Ștefania Dumitrache, soția consilierului acuzat de trafic de influență și luare de mită, ne spune că Doinița Tudorache, denunțătoarea, îi vizita deseori la domiciliu, fiind prieteni de familie. În fapt, flagrantul de luare de mită s-a produs la domiciliul lui Dumitrache, acesta fiind vizitat de denunțătoare. În plus, Doinița Tudorache, denunțătoarea, nici măcar nu a solicitat vreo locuință din fondul locativ de stat, ci soțul acesteia, Dan Tudorache. Solicitarea acestuia a fost rezolvată favorabil, ne spune președintele Comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat, viceprimarul Marius Dulce, încă din data de 12 decembrie 2012, fapt făcut public pe numeroase canale de informare. Hotărârea de consiliu local privind aprobarea listelor de priorităţi şi ierarhizare cuprinzând solicitanţii îndreptăţiţi să primească în anul 2013 o locuinţă socială poartă numărul 115, din data de 12.12. 2012. Soțul denunțătoarei, pe această listă, în speță Tudorache Dan Laurențiu, figurează la poziția 22, în condițiile în care locuințele sociale puse la dispoziția solicitanților sunt într-un număr de peste 50.

Pe fir – un magistrat călărășean

Dacă familia denunțătoarei știa încă din 12.12.2012 că urmează să primească, în acest an, o locuință socială, de ce l-ar mai fi reclamat pe Vasile Dumitrache și pentru ce i-ar mai fi pretins acesta mită? Gheorghe Ciocârlan, unul dintre membrii acestei comisii de repartizare a locuințelor, spune că s-a vrut nu neapărat prinderea în flagrant a consilierului Vasile Dumitrache, cât implicarea numelui său într-o posibilă acțiune a oamenilor legii, acțiune prin care să se decredibilizeze activitatea acestei comisii, dar și a serviciului public pe care îl conduce, în speță SPCTAFL. Din acest unghi, acesta opinează că ar fi avut un interes direct un magistrat călărășean. „Dacă s-a văzut pe lista de repartiții, ce mai putea să-i promită Tudorache?” Ciocârlan se consideră vânat și crede că nu e deloc întâmplătoare asocierea imaginii consilierului Dumitrache cu a lui. „Nu pot proba această afirmație, dar cred că aici este vorba de un magistrat care-și trafică funcția, făcând astfel de scenarii, cu scopul de a mă intimida”. Gh. Ciocrlan nu a vrut să ne spună despre ce magistrat călărășean este vorba.

Procurorul de caz intervine

În această dimineață, însă, denunțătoarea Doinița Tudorache a repetat și pentru România Tv afirmațiile făcute publicației noastre, cu o zi în urmă. În plus, aceasta a precizat că, după ce noi am publicat respectivele afirmații, aceasta ar fi fost sunată de procurorul de caz, cerându-i-se să nu mai ofere nici un fel de informații presei.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp