Arhiva

Doi comisari ai Gărzii Financiare Călăraşi au fost arestaţi

Print Friendly, PDF & Email

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii MIU VICTOR GABRIEL şi FLOREA MANUEL, ambii comisari în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Judeţului Călăraşi, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea luare de mită.

500 de lei şpagă

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
La data de 16 iunie 2010, inculpaţii Miu Victor-Gabriel şi Florea Manuel, comisari în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Judeţului Călăraşi, cu ocazia unui control efectuat la un comerciant – persoană fizică autorizată din judeţul Călăraşi (denunţător în cauză), au pretins şi primit suma de 500 lei de la o rudă a denunţătorului pentru a nu lua măsuri legale (amendă contravenţională şi măsura complementară a suspendării activităţii) pentru neregularităţile constatate, respectiv neemiterea de bonuri fiscale pentru mărfurile comercializate.

Prinşi în flagrant

La data de 2 august 2010, cu ocazia unui nou control efectuat la acelaşi comerciant, cei doi inculpaţi i-au pretins acestuia suma de 1.500 lei pentru a nu lua, faţă de acesta, măsurile legale (amendă contravenţională, măsura complementară a suspendării activităţii şi măsura complementară a confiscării bunurilor), măsuri care se impuneau în raport cu neregulile constatate, respectiv neemiterea de bonuri fiscale şi neînregistrarea în contabilitate a unor mărfuri comercializate şi vânzarea de băuturi alcoolice fără timbru. Din suma pretinsă, cei doi comisari au primit de la denunţător suma de 1.000 lei şi diverse bunuri (mărfuri comercializate de către denunţător), urmând ca ulterior acesta să le dea şi restul în sumă de 500 lei.
La data de 11 august 2010, inculpatul Miu Victor-Gabriel a primit de la denunţător suma de 500 lei, reprezentând restul din suma pretinsă de cei doi comisari în data de 2 august 2010, fiind prins în flagrant delict.

Mandat de arestare pe 29 de zile

Celor doi inculpaţi li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 11 august 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 12 august 2010, Tribunalul Bucureşti a hotărât arestarea preventivă a inculpaţilor Miu Victor Gabriel şi Florea Manuel pe termen de 29 de zile

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp