Arhiva

Control la IPJ: Chestionare pentru identificarea practicilor discriminatorii

Print Friendly, PDF & Email

Începând de luni, 7 ianuarie, cadre din Inspectoratul General al Poliției Române au venit la la IPJ Călărași, pentru a verifica dacă există raporturi neprincipiale între salariați. Măsura a fost dispusă de către Radu Stroe, ministrul Afacerilor Interne, după ce o polițistă, Melania Renghea, din cadrul Poliției Balș, și-a înjunghiat superiorul despre care afirmase că o violase în repetate rânduri.

Nu au fost înregistrate plângeri

Insp. Ramona Tudor, purtătorul de cuvânt al IPJ Călărași, ne declară că salariatele acestei instituții vor fi puse să completeze niște chestionare. Ministrul de Interne a dispus efectuarea de controale la toate inspectoratele județene de poliție din țară, urmând să se verifice respectarea principiilor de etică și deontologie profesională, pentru identificarea și sancționarea practicilor discriminatorii față de angajatele ministerului, dar și alte aspecte neconforme cu statutul profesiei de polițist. La Călărași, însă, nu au fost înregistrate plângeri care să fi vizat aceste aspecte.

Doar speculații în două cazuri

Insp. Ramona Tudor ne-a confirmat faptul că nici polițista Nica Luminița Elena, având funcția de ofițer specialist I în cadrul IPJ Călărași, la Serviciul de Investigare a Fraudelor, nu ar fi depus sesizări cu privire la faptul că ar fi fost discriminată, la locul de muncă, de fostul său șef, în speță de comisarul șef Marian Bordeaș. “Nu, nici o polițistă nu a depus o astfel de sesizare”. De asemenea, nici polițista Buzăianu Ioana Cristina nu a depus, vreodată, vreo plângere în acest sens, deși s-a afirmat că ar fi fost discriminată, la un moment dat, după ce a trecut din structurile Poliției de Frontieră în cele ale IPJ Călărași.

Cazul Tatu, singurul scandal de natură sexuală

Alexandru Șohan, fost inspector șef al Poliției călărășene, nu știe nici el cazuri în care angajatele acestei structuri să fi fost discriminate de către superiori. “Eu nu am abuzat, niciodată, pe nimeni”, a fost declarația acestuia. Alexandru Șohan a fost inspector șef al IPJ Călărași între 2008 și începutul anului 2010, când s-a pensionat. În schimb, la IPJ Călărași, singurul scandal de natură sexuală cunoscut a fost înregistrat între comisarul șef Costică Tatu, soția acestuia și secretara Carmen-Ionela Nicolescu.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp