Arhiva

Complexe şi papuci

Print Friendly, PDF & Email

Cu uimire, cu surprindere am aflat, în cursul zilei de azi, că împotriva noastră, în cursul acestei primăveri, s-a emis o dispoziţie judecătorească prin care se aproba să ne fie interceptate 3 telefoane, dar şi corespondenţa de pe adresa de e-mail.

Nu ştim daca decizia privea şi interceptarea corespondenţei obişnuite, cea care vine cu poşta şi care, de regulă, constă în adrese de la ANAF, facturi de la Distrigaz, de la Renel şi de la RDS. Dacă vreţi să ştiţi cum se simte un om,în faţa unui asemenea act de violare a intimităţii, vă spunem doar că gestul ni se pare dezolant. Ar fi urmat, în mod normal, să ne ducă puţin pe la Canal sau, de ce nu, la Periprava. Nu vom detalia acum motivele acestui demers prin care o instituţie a statului a cerut unei alte instituţii a statului ca împotriva noastră să se ia o astfel de măsură fără precedent, câtă vreme noi considerăm, mai departe, acest caz doar o glumă de prost-gust, făcută în biroul unui şef de poliţie al cărui fiu “trage pe nas”. În fond, n-avem absolut nici un fel de complexe, câtă vreme nu ne ocupăm cu traficul de carne vie, de droguri, cu clonarea de carduri, cu traficul de celule sau de imbecili, căci ăştia nu lucrează cu noi, ci la stat. Sau lucrează la stat şi, în acelaşi timp, dacă vreţi, vând prune fără acte.
Să vă spunem că ne simţim răvăşiţi la aflarea unei asemenea veşti? Nu, nu vă spunem asta, pentru că ar fi o afirmaţie falsă. E doar o meschinărie a unor trepăduşi care au crezut că, procedând astfel, ne vor afla sursele de informare. Ca să fim oarecum expliciţi,vă spunem doar că un individ, frustrat din toate punctele de vedere, inclusiv sexual, tipul fiind un complexat în toată regula, s-a apucat să declare, în cadrul unei reclamaţii, că ar fi făcut el un sondaj on-line şi că noi, din joacă, i-am stricat lui gheşeftul fiindcă, ajutaţi de un alt coleg, am votat de mai multe ori, deramjându-i lui un aranjament pecuniar. Câtă meschinărie! Ce javră! Câtă frustrare a putut aduna acest limbric, alături de un alt avorton politic, care se crede Horia Vârlan al Călăraşilor, fiindcă ştie el cum se prepară testicolele de ţap! Adevărul dureros e cu totul altul: nu ştim cum să ne apărăm în faţa unei asemenea agresiuni, nu ştim cum să reacţionăm, câtă vreme ceva similar ni s-a întâmplat şi-n anul 2007 când, sub unul dintre birouri, spre exemplu, am găsit un dispozitiv de interceptare audio-video, în acest sens întocmindu-se un dosar unde s-a declanşat urmărirea penală im-rem şi care n-a fost finalizat nici până la această dată.
Adevărul e că ştim multe şi că, uneori, ne simţim depăşiţi de evenimente. Tot adevărat este că nu suntem gazetari, câtă vreme noi ne recomandăm drept reporteri. Şi tot adevărat este că nu suntem gazetari de centrul oraşului, în sensul că nu ne facem documentări mişcându-ne între Prefectură, Consiliul Judeţean şi Primăria Călăraşi. Un cititor atent şi corect, ar putea observa, bunăoară, că numai anul acesta avem documentări extrem de bine puse la punct din Budeşti, Vasilaţi, Dor Mărunt, Ciocăneşti, Mitreni, Borcea, Belciugatele, Perişoru, Vlad Ţepeş, Grădiştea, Nicolae Bălcescu, Roseţi, Cuza Vodă, Clăteşti, Gostilele, Unirea, Jegălia, asta ca să dăm numai câteva exemple, toate fiind cazuri extrem de serioase, unele dintre subiectele abordate de noi fiind preluate integral de TVR şi Realitatea Tv, de presa naţională sau de organele abilitate ale statului, în cadrul unor lucrări penale complexe. Privind din acest unghi, e normal să existe enorm de multe frustrări în rândul “ziariştlor de centrul oraşului”, aşa-numiţii “fursecari”, care se documentează numai la conferinţele de presă sau prin birouri, în vreme ce sorb, tacticos, din cafeluţe. şi cred ei că fac “interviuri” care vor fi citite exact de Dracu!
E de admis, în acelaşi timp, că documentările noastre şi, ulterior, prin articolele emise sau prin ştirile care apar pe diferite posturi de televiziue şi care au ca bază documentările noastre prealabile,se ajung şi la măsuri imediate, în sensul că mulţi dintre cei care au făcut obiectul articolelor noastre au rămas, din diferite motive, fără funcţii de conducere. Or suntem conştienţi că, în cadrul unei activităţi care se desfăşoară în condiţii de competitivitate, aşa numiţii fursecari să se simtă extrem de frustraţi, câtă vreme textele emise de aceştia nu sunt luate în serios sau sunt privite ca nişte aranjamente băneşti, între alţi frustraţi, dar pe linie politică. Un astfel de caz este cel al Oanei Mizil care, în naivitatea ei, a crezut că dacă-şi plăteşte articole, devine automat şi amică a acelora care au emis, de-a lungul timpului, texte laudative la adresa sa. De altfel, la Călăraşi, ca să fim mai exacţi, presă se face foarte puţin sau deloc. De regulă, majoritatea textelor critice, care apar în foile “ziariştilor-frustraţi”, sunt doar comenzi politice, plătite în prealabil.
Desigur, există multe frustrări şi în rândul acelora care au făcut obiectul documentărilor noastre şi care, la acest moment, fie au probleme de ordin moral sau penal, fie au rămas fără leafa luată de la stat şi care, oricum, e diminuată cu 25 la sută. Nu v-am spus până acum, însă, ca să vă mai dăm un exemplu, un altul ne-a reclamat, tot la poliţie, desigur, că i-am dat datele de identificare cu extrem de multă precizie, inclusiv seria şi numărul la buletin sau codul numeric personal, din această cauză primind adrese, de la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, instituţie care ne-a cerut, pe un mod imperativ, să-i prezentăm sursele care au stat la baza documentării noastre. Vă daţi seama, ne-am executat imediat! Cum ne vom executa, tot imediat, şi le vom spune unora ce date apar pe Intranet, asta ca să facem şi noi rost de bani şi să ne facem o vilă cu pitici la poartă…
Oricum, din câte cunoaştem noi, e prima dată, în istoria post-decembristă, când se eliberează o autorizaţie de interceptare a telefoanelor unui reporter local.Din punctul nostru de vedere, e bine: înseamnă că deranjăm, înseamnă că avem, cu adevărat, valoare, înseamnă că le este teamă de noi! Oricâte pretexte şi-ar căuta instituţiile statului privind autorizarea unui asemnea demers fără precedent, nici nu mai contează câtă vreme, dacă eram implicaţi în cine ştie ce afacere, aveam, naiba, şi noi un profit şi ne schimbam şi noi papucii! Că sunt de gumă şi ne şi rod la degetul mare!

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp