Arhiva

Colăcel şi Zamfir, de la Garda Financiară, au ajuns şi ei în arest

image_pdfimage_print


Doi comisari ai Gărzii Financiare Călăraşi au fost prinşi, în cursul zilei de 8 septembrie 2011, pe raza municipiului Olteniţa, în timp ce primeau mită suma de 1.000 de lei, anunţă Diracţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti. Este vorba de Zamfir Pană, comisar şef divizie şi Colăcel Lucian – comisar, ambii angajaţi în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Judeţeană Călăraşi.

În sarcina celor doi s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită. Flagrantul a fost realizat de Departamentul Naţional Anticorupţie, în colaborare cu structura judeţeană a Direcţiei Generale Anticorupţie.

Cei doi au pretins drept mită o sumă nespecificată

La data de 30 august 2011, anunţă Departamentul Naţional Anticorupţie, inculpaţii Pană Zamfir şi Colăcel Iulian, cu ocazia efectuării unui control la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din Olteniţa, au pretins de la reprezentantul firmei respective, acesta fiind şi denunţător, o sumă nespecificată, cu titlu de mită. Banii au fost pretinşi pentru a nu aplica firmei respective o amendă în cuantum ridicat şi pentru a nu continua controlul, înlăturându-se astfel riscul de a fi descoperite şi alte nereguli. Sancţiunea contravenţională prevăzută pentru abaterea de care se făcea de vină societatea respectivă este o amendă cuprinsă între 6.000 şi 20.000 lei.

Între 3 şi 15 ani de puşcărie şi interzicerea unor drepturi

La data de 8 septembrie, cei doi inculpaţi, după ce au primit de la denunţător suma de 1.000 de lei, au aplicat şi o sancţiune contravenţională minimă (avertisment) şi au confiscat o sumă modică de bani. După acest moment, Pană Zamfir şi Colăcel Lucian au fost prinşi în flagrant, de către procurorii Departamentului Naţional Anticorupţie. S-a dispus reţinerea acestora pentru 24 de ore. În data de 9 septembrie 2011, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a acestora, pe o perioadă de 29 de zile. Cei doi riscă o pedeapsă privativă de libertate, conform art. 254, alin. 2, Cod Penal, cuprinsă între 3 şi 15 ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi.

Zamfir şi Colăcel se duc pe urmele lui Miu şi ale lui Florea

Anul trecut, în data de 12 august, alţi doi comisari ai Gărzii Financiare – Secţia judeţeană Călăraşi, au fost arestaţi pentru luare de mită. Este vorba de Victor Gabriel Miu şi Manuel Florea, prinşi în flagrant tot de către procurorii Departamentului Naţional Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti. Cei doi au mers în control la o societate comercială din comuna Curcani şi-au pretins suma de 2.000 de lei, cu titlu de mită, deoarece patronul firmei respective comercia băuturi alcoolice fără a emite bon fiscal.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp chat