Arhiva

Cine-l "amendează" pe numitul "M. Vasile": Poliţia călărăşeană combate de ochii lumii şi cam… bate de stinge!

Print Friendly, PDF & Email

Activitatea Poliţiei călărăşene, din ultima perioadă, seamănă c-o glumă de prost-gust. De exemplu, doar zilele trecute, în cadrul acţiunii “Călăraşi în siguranţă”, care a avut drept scop “crearea unui climat de siguranţă civică”, lucrătorii acestei instituţii au reuşit să se facă din nou de râs, aplicând legea în mod discreţionar.

Din nou, poliţiştii de la proximitate au “identificat-o” pe “V. Marcela”, de 43 de ani, din comuna Dichiseni, care practica prostituţia, pe şoseaua Sloboziei, subordonaţii lui “M. Silviu” luând măsurile legale, în sensul că au completat un proces-verbal de contravenţie, amendă pe care o va plăti numita “V. Marcela” abia când acest “M. Silviu” va deveni mai inteligent. Anterior acestei acţiuni declanşate de Poliţia călărăşeană, redacţia noastră semnalase, inclusiv prin adrese oficiale, faptul că lucrătorii acestei instituţii se fac că nu văd că, în zona complexului hotelier “Albatros”, se practică în mod fervent prostituţia, prin reţele specializate.

Numita “V. Marcela” i-a atras pe numiţii “M. Silviu” şi “M. Vasile”

Poliţiştii călărăşeni o văd doar pe numita “V. Marcela” că atrage persoane în vederea întreţinerii de raporturi sexuale, însă nu fac acelaşi lucru şi când e vorba să acţioneze pentru destructurarea reţelelor de proxeneţi şi de prostituate care activează în zona complexul hotelier amintit, aparţinând numitului “A. Bebe”. Aici, sunt prostituate de trei categorii: cu cameră, fără cameră şi aşa-numitele jegoase, care-şi atrag clienţii din zona aparatelor de joc. Capii acestor reţele sunt anunţaţi chiar de lucrători ai Poliţiei călărăşene, atunci când sunt întreprinse astfel de acţiuni privind instaurarea “unui climat de siguranţă” în Călăraşi. Cum combaterea fenomenului antisocial de tip prostituţie înseamnă doar amendarea acestei “V. Marcela”, e normal să deducem că există interese, la nivelul conducerii Poliţiei călărăşene, ca grupurile de proxeneţi din zona “Albatros” să nu fie destructurate. Altfel ne este greu să credem că poliţiştii călărăşeni nu văd acest fenomen şi că din această cauză numitul “M. Silviu” şi numitul “M. Vasile” nu vor să aplice legea. Numitul “M. Vasile” ne şi declară că nu ne mai poate oferi alte date pe linia combaterii prostituţiei, câtă vreme “datele de interes public au fost puse la dispoziţia mass-media pe măsura realizării acţiunilor pentru prinderea persoanelor care aveau astfel de preocupări”. Nu înţelegem, însă, sub ce raţiuni aplică cei doi amenzi contravenţionale împotriva numitei “V. Marcela”, câtă vreme numiţii “M. Silviu” şi “V. Mărgineanu” n-au prins-o în flagrant. De unde cunosc aceştia că respectiva stă pe strada Sloboziei “ca să atragă persoane în vederea întreţinerii de raporturi sexuale”? A declarat ea asta? Au fost şi ei atraşi sau cum?! Numita “T. Ramona”, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Judeţean de Poliţie, ne declară că nu ştie care este modalitatea prin care statul român înţelege să recupereze banii datoraţi în urma sancţionării în mod repetat a numitei “V. Marcela”.

“M. Vasile” şi “V. Florentina” trebuie amendaţi contravenţional

De altfel, primul împotriva căruia ar fi trebuit să se dispună măsurile legale şi să i se întocmească un proces-verbal de contravenţie este chiar numitul “M. Vasile”, ajuns şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi. În fapt, de mai mult timp, acesta figurează cu o anumită adresă de domiciliu în cartea de identitate, acesta fiind de găsit, în schimb, la o cu totul altă locaţie. Deşi am sesizat şi acest aspect, în repetate rânduri, nimeni din cadrul Poliţiei călărăşene nu a găsit de cuviinţă că legea trebuie aplicată şi că numitul “M. Vasile” trebuie amendat contravenţional. În plus, subalternii acestuia nu au curajul să verifice dacă acesta locuieşte în mod legal, mai ales că, la I39, acesta coabitează cu numita “V. Florentina”, şi aceasta figurând, în cartea de identitate, cu o altă adresă de domiciliu. Deşi l-am sesizat pe numitul “L. Vasile”, comandantul Poliţiei municipale Călăraşi, cu privire la aceste aspecte, acesta ne-a răspuns doar că nu există sesizări în acest sens şi nici nu s-au făcut acţiuni, în zona blocului I39, pentru depistarea persoanelor care locuiesc în mod ilegal sau care nu au trecute datele reale de domiciliu în cartea de identitate.

“M. Silviu” şi “R. Rogoz” nu fac nimic pentru prevenirea abandonului şcolar

Numitul “M. Vasile”, printr-o adresă remisă publicaţiei noastre, ne comunică faptul că Poliţia călărăşeană, prin compartimentul de proximitate, înţelege să întreprindă acţiuni privind depistarea elevilor chiulangii, în colaborare cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, organism condus de numitul “R. Nicolae”, consilier judeţean din partea PNL, în baza Legii nr. 84, din 1995. Poliţiştii au ca formă legală faptul că această lege stipulează că învăţământul este de 10 clase în mod obligatoriu şi că frecventarea învăţământului de 10 clase, forma de zi, în mod obligatoriu, încetează la vârsta de 18 ani. ATOP şi poliţiştii de proximitate organizează în mod repetat astfel de acţiuni. Spre exemplu, în 18 februarie 2010, au fost verificate 17 baruri, cluburi de internet şi unităţi de tip fast-foond din apropierea instituţiilor de învăţământ, identificându-se 14 elevi chiulangii. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în 28 octombrie a.c., identificându-se tot 14 elevi chiulangii. În schimb, numiţii “R. Nicolae”, şeful ATOP, şi “M. Silviu”, şeful Poliţiei de proximitate, nu ne spun vârsta elevilor chiulangii şi nici anul de studiu astfel încât să ne dăm seama dacă aceştia au acţionat nelegal, comitând infracţiunea de sechestrarte de persoane prin conducerea elevilor la şefii unităţilor de învăţământ. Pentru explicitate, dacă Legea 84/1995 prevede că învăţământul este obligatoriu până în clasa a X-a, în mod normal elevii care frecventează clasa a XI-a sau o alta, superioară, nu pot fi reţinuţi de poliţişti şi conduşi la conducerea liceului, căci asta înseamnă comiterea unor fapte de natură penală de către numiţii “R. Nicolae” şi “M. Silviu”. Însă e ciudat cum aceştia înţeleg să organizeze astfel de acţiuni privind combaterea absenteismului şcolar şi identificarea elevilor chiulangii, însă nimeni nu ne vorbeşte despre câte sancţiuni a aplicat Poliţia de proximitate pe linia combaterii abandonului şcolar. Sau ce măsuri înţelege să întreprindă ATOP, prin şeful “R. Nicolae”, în acest sens.

“M. Vasile” n-a auzit de Legea nr. 23, din 2008

Poliţia călărăşeană, în colaborare cu alte structuri, în speţă cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitare Veterniare, ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor sau ai Gărzii Financiare nu înţeleg nici să vadă cum sunt puse în aplicare prevederile Legii nr. 23, din 2008, prin care, în baza art. 10, sunt interzise prepararea, comercializarea şi distribuirea anumitor alimente în cadrul unităţilor de învăţământ. Este vorba de comercializarea următoarelor produse: prăjituri, bomboane, acadele, hamburgeri, pizza, produse de tip patiserie, cartofi prăjiţi, alte alimente preparate prin prăjire, cipsuri, biscuiţi săraţi, covrigi, sticksuri, alune, seminţe, produse de răcoritoare cu excepţia apei potabile sau a apei minerale etc. În vremea asta, unităţile de alimentaţie publică, unele verificate chiar de reprezentanţii ATOP sau ai Poliţiei de proximitate, aflate in interiorul unităţilor de învăţământ, exact asta fac, comercializând astfel de produse către elevi. Măsuri? Cerem prea mult unei instituţii de tipul Poliţiei călărăşene care este preocupată doar pentru “depistarea” numitei “V. Marcela” sau a elevilor chiulangii. În vremea asta, e deja de notortietate faptul că un profesor, al unui grup şcolar din Călăraşi, conform relatărilor presei, îşi hărţuieşte sexual elevii din anii terminali. Mai mult, conform relatărilor unui important om politic local, la un alt grup de învăţământ, se eliberează, în fals, diplome şcolare. La un alt grup şcolar, elevii sunt prinşi în flagrant, de către alte structuri decât Poliţia călărăşeană, în vreme ce fac trafic de droguri de risc.

Redacţia noastră îi va scrie numitului “I. Traian”

Numitul “M. Vasile” nu a ştiut ce să ne spună în cazul Grupului Şcolar Danubius unde o organizaţie neguvernamentală, pe utilităţile instituţiei de învăţământ, îşi desfăşura în mod nelegal activitatea, aspa până când presa a fost cea care a sesizat anomalia. Ce-a păzit, în acest timp, numitul “M. Silviu”, de la Poliţia de proximitate sau “R. Nicolae”, de la ATOP, e greu de presupus, câtă vreme aceştia înţeleg să aplice sancţiuni contravenţionale doar pe considerentul că “persoane neautorizate” intră în incinta unităţilor de învăţământ. În mod normal, după cum vedeţi, Poliţia nu numai că înţelege să aplice prevederile legii într-un mod total discreţionar, dar e şi depăşită la unele capitole privind “crearea unui climat de siguranţă”, în Călăraşi. În acest sens, venim şi exemplificăm cu numai 3 cazuri în care chiar unii poliţişti călărăşeni au fost implicaţi în incidente violente. Este vorba de agresarea unui paznic, la evenimentul respectiv trăgându-se inclusiv focuri de armă, chiar de către un poliţist, apoi agresarea unui pieton tot de către un poliţist şi agresarea unui tânăr de către un alt poliţist. Din aceste considerente, redacţia noastră înţelege să se adreseze Ministerului Administraţiei şi Internelor, mai precis numitului “I. Traian”, pentru a dispune măsurile necesare în aşa fel încât activitatea Poliţie locale să se eficientizeze.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp