Arhiva

Cetățean din Roseți, reținut pentru că dorea să aruce în aer casa unui polițist

Print Friendly, PDF & Email

în cursul zilei de 29 ianuarie, structura locală a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a reținut, pentru audieri, un bărbat din comuna Roseți. Acesta este nemulțumit de faptul că fiul său, Vasile Ion Eugen, a fost condamnat pentru comiterea infracțiunilor de omor și viol, săvârșite asupra unei bătrâne.

Omorul din 2009

Faptele s-au petrecut în data de 13 martie 2009, iar în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, a fost identificat Vasile Ion Eugen, la acea dată în vârstă de 18 ani, din comuna Roseţi, fără antecedente penale, suspect de omorul asupra bătrânei Caloianu Petria, de 69 ani, din aceeaşi localitate. S-a stabilit, în urma efectuării necropsiei femeii, că moartea acesteia a fost violentă, datorându-se asfixiei mecanice prin sugrumare și compresie toracală în cadrul unui politraumatism cranio-toraco-branhial, comprimare între două corpuri dure și loviri repetate cu corpuri dure.Tribunalul Călărași l-a condamnat la Vasile Ion Eugen la 25 de ani închisoare și 4 ani interzicerea unor drepturi, prin soluția dată la 4 noiembrie 2010. Soluția a fost atacată cu apel, care a fost respins.

Butelie folosită pe post de bombă

În cursul anului 2012, Vasile Ion Eugen a formulat o cerere de revizuire a sentinței penale nr. 12/2009 a Tribunalului Călărași, însă aceasta a fost respinsă. Pe acest fond, tatăl acestuia, nemulțumit, a adus numeroase amenințări polițiștilor care l-au identificat pe tânărul Vasile Ion Eugen ca fiind criminalul bătrânei Caloianu Petria. Astfel, ni se confirmă, acesta a afirmat că va plasa o bombă la locuința polițistului care a produs probele care l-au incriminat pe tânărul Vasile Ion Eugen. Și George Iacob, prefectul județului, ne-a confirmat că tatăl criminalului din Roseți a fost reținut de structura locală a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, pentru audieri, câtă vreme acesta a afirmat, în repetate rânduri, că va veni cu o butelie, pe care o va arunca în aer, chiar la locuința polițistului, cu intenția de a-i suprima viața.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp