Arhiva

Biroul Permanent Judeţean al Partidului Social Democrat a luat-o razna: Afacerea "Activ Invest" şi munca de partid

Print Friendly, PDF & Email

Biroul Permanent Judeţean al Partidului Social Democrat, în cadrul şedinţei desfăşurate în cursul serii de 20 iulie a.c., la sediul Primăriei Roseţi, a luat în discuţie şi o chestiune care a stârnit consternarea unora din reprezentanţii acestui organism de conducere.

În speţă, la această şedinţă, au fost invitaţi şi Viorel Dorinel Dincă şi Mari Drăgănescu, ambii membri PSD, pentru a-şi expune “punctul de vedere în legătură cu comportamentul dvs. afişat faţă de un reprezentant al mass-mediei locale”. Invitaţia este semnată de Virgiliu Diaconu, în calitate de secretar executiv. Din informaţiile noastre, despre această chestiune care urma să fie abordată în cadrul şedinţei Biroului Permanent al Organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat, avea cunoştinţă şi preşedintele acesteia, Oana Mizil, cea care, de altfel, a condus această şedinţă. În justificarea adresei remise celor doi membri PSD, secretarul executiv Virgiliu Diaconu îşi motivează demersul prin faptul că acţiunile celor doi “ar putea produce daune de imagine organizaţiei noastre judeţene”.

Dosar sub instrumentarea Serviciului de Investigarea Fraudelor

În fapt, cei doi, Dorinel Dincă şi Mari Drăgănescu, împreună cu Octavian Câju, au costituit, în cursul anului trecut, o firmă având ca obiect de activitate, printre altele, domeniul construcţiilor civile şi industriale. Dacă Dorinel Dincă şi Mari Drăgănescu sunt membri PSD, Octavian Câju, la data depunerii plângerii, era angajat al Instituţiei Prefectului, dar edita şi o publicaţie locală oarecum de divertisment, iar afirmaţia secretarului executiv Virgiliu Diaconu cum că acesta ar fi un reprezentat al mass-mediei loacle, din acest unchi, e oarecum adevărată. Firma – “Activ Invest” SRL – are următoarea structură a acţionariatului: Mari Drăgănescu – 33 %, Dorinel Dincă – 33% şi Octavian Câju – 34 %, ultimul având şi calitatea de administrator. Cei doi asociaţi care nu au calitatea de administratori au depus o plângere penală împotriva administratorului Octavian Câju, plângere adresată atât Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, dar şi direct Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului judeţean de Poliţie, insp. Ramona Tudor, ne-a confirmat că există un dosar împotriva lui Octavian Câju, dosar aflat în faza actelor premergătoare începerii urmăririi penale şi că plângerea prealabilă a fost înregistrată la data de 6 iulie 2010. Dosarul are număr unic de parchet, iar Octavian Câju este cercetat cu privire la comiterea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals în declaraţii. Dosarul se află sub cercetarea Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului judeţean de Poliţie Călăraşi.

Ion Ştefan spune că nu trebuia implicat partidul

Deşi am încercat, în mod repetat, să găsim pe cineva în cadrul Organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat care să ne ofere un punct de vedere cu privire la această situaţie de-a dreptul ciudată, în care o relaţie comercială strict privată este dezbătută într-un cadru al unui astfel de organism de conducere judeţean, numai Ion Ştefan, preşedintele Organizaţiei municipale a acestui partid, ne-a comunicat că părerea lui este că ceea ce se întâmplă între cei trei asociaţi ţine strict de domeniul privat şi că, sub nici o formă, nu trebuia implicat partidul pe care-l reprezintă. “Dincă şi Drăgănescu au fost invitaţi doar ca să ne informeze cu privire la această situaţie, dar eu m-am opus unui asemenea stil de lucru”. Rugat să comenteze dacă şi Oana Mizil şi Virgiliu Diaconu, din calitatea de membri PSD, vor fi invitaţi să-şi expună punctul de vedere cu privire la relaţiile tensionate pe care le au cu o parte a presei locale, din vina lor exclusivă, Ion Ştefan s-a abţinut să comenteze. Ion Ştefan, de asemenea, s-a abţinut să facă precizarea dacă demersul secretarului executiv şi al preşedintelui de organizaţie, în speţă Virgiliu Diaconu şi Oana Mizil, ar putea fi încadrat din punct de vedere penal, la comiterea infracţiuniunilor de trafic de influenţă şi abuz. “Eu atâta spun, că nu era treaba noastră”.

Peste Organizaţia judeţeană a PSD s-a lăsat liniştea

Octavian Câju nu a vrut să comenteze în nici un fel această situaţie. “E treaba PSD-ului, nu e problema mea”, ne-a spus acesta. De asemenea, n-a vrut să comenteze în nici un fel acuzaţiile penale care i se aduc, acesta făcând aprecieri negative la adresa asociaţilor săi. Nici purtătorul de cuvânt al Organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat nu a putut fi contactat pentru a expune un punct de vedere oficial cu privire la această situaţie mai mult decât ciudată, iar secretarul-executiv Virgiliu Diaconu a refuzat să răspundă apelurilor noastre. Doar Ionela Anghel ne-a informat că, pe marginea acestei situaţii, se va emite un comunicat de presă care, însă, până la această oră, nu ne-a parvenit.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp