Arhiva

Alexandru Şohan, liderul municipal al UNPR: Voi fi acolo unde este interesul naţional!

Print Friendly, PDF & Email


Alexandru Şohan, liderul municipal al Uniunii Naţionale pentru Progresul Rom’niei, nu este dezamăgit de prezenţa sa în această formaţiune politică. De-a lungul timpului, Şohan s-a afirmat ca un caracter aparte, de o verticalitate ireproşabilă, dar şi ca un fin cunoscător al fenomenelor sociale şi economice locale.

Şi-n politică trebuie să existe disciplină

La Uniunea Naţională pentru Progresul României, a reuşit să închege o structură de oameni tineri, care percep într-un alt fel politica, într-un mod responsabil. Alexandru Şohan nu se fereşte să afirme că a intrat în politică datorită primarului Nicolae Dragu, pe care-l consideră omul-emblematic al municipiului Călăraşi, serios, săritor, cu inimă mare şi apropiat de oameni. “Contez pe sprijinul lui foarte mult”, spune Şohan. Venit dintr-un mediu disciplinat, liderul municipal al Uniunii Naţionale pentru Progresul României consideră că şi-n politică trebuie să existe disciplină. Şohan are de gând să introducă fişă a postului pentru fiecare din membrii Biroului municipal, câtă vreme intenţia sa este aceea de a-şi păstra credibilitatea dincolo de partide.

Reproşuri pentru Dragu şi Filipescu

La nivel local, Alexandru Şohan spune că are prieteni sau conoştinţe în tot spectrul politic. În acest sens, se aşteaptă să fie tratat de adversarii politici cu respect, dar şi cu simpatie. “Pe Răducu Filipescu îl cunosc de 40 de ani. La fel pe Marian Dinulescu sau pe Tase Toza”. Din punct de vedere politic, Şohan apreciază că Nicolae Dragu este o forţă, în vreme ce Răducu Filipescu este un politician prin excelenţă. “Dacă ar fi să le reproşez ceva, ar fi faptul că nu au făcut mai multe pentru crearea de locuri de muncă şi faptul că nu toţi banii investiţi în judeţ nu au fost direcţionaţi către firmele locale”.

Politicienii tineri vor impune bunul-simţ

Alexandru Şohan mizează pe bunul-simţ din politică. Acest concept se va statua, după părerea interlocutorului nostru, din momentul în care vor accede, în prim-plan, politicienii tineri. În 3 cuvinte, caracterizându-i pe liderii politici locali, Alexandru Şohan crede că şeful PDL, Marian Dinulescu, este slab. “Lui Dinulescu îi pot reproşa slaba colaborare pe care o are cu conducerea centrală a PDL”. Despre R. Filipescu, liderul liberal, Al. Şohan crede că a avut un cuvânt greu de spus. “În opinia mea, e un om care munceşte extrem de mult pentru partid”. Liderului municipal al UNPR îi place de Oana Mizil, din punct de vedere politic.

Mita electorală să fie asimilată mitei din Codul Penal

Interlocutorul nostru se aşteaptă ca, în viitorul apropiat, mita electorală să fie incriminată precum darea de mită, din Codul Penal. “Trebui făcut ceva în acest sens câtă vreme se denaturează rezultatul alegerilor”. Şohan merge mai departe cu propunerile pentru o viitoare lege electorală, în care să se prevadă ca dreptul de vot să nu fie exercitat de persoanele care se află în afara ţării, de mai bine de 1 an. În 2010, Alexandru Şohan nu ştie unde-l va poziţiona mişcarea politică. “La guvernare, se află partide din tot spectrul politic. În opoziţie se întâmplă acelaşi lucru. Eu unde aş putea să mă regăsesc”, se întreabă acesta. Şohan speră ca anul alegerilor să-l găsească “acolo unde este interesul naţional”.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp