Stiri noi

Abia după ce a fost sesizată şi presa centrală, preotul Dumitru Nicole Bogdan a fost reţinut

image_pdfimage_print

Abia în cursul zilei de azi, 12.04.2010, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi au dispus reţinerea, timp de 24 de ore, a preotului Dumitru Nicole Bogdan, cel care, în data de 7 martie, a surprins şi accidentat grav, pe trecerea de pietoni, pe Simionescu Maria, de 42 de ani, care a decedat, ulterior, la Spitalul Floreasca, din Bucureşti. În ziua accidentului, preotul Dumitru Nicole Bogdan rula pe strada Bucureşti, pe sensul de mers dinspre “Orizont” spre “5 Călăraşi”, iar în dreptul trecerii de pietoni din zona Liceului “Agricol”, a surpins-o pe Simionescu Maria, care se angajase în traversarea străzii prin loc marcat. Martorii spun că preotul avea viteză şi că impactul a fost unul devastator.

Filmul evenimentului

Ulterior, după cum s-a mai consemnat, preotul Dumitru Nicolae Bogdan a părăsit locul accidentului, poliţiştii călărăşeni fiind sesizaţi, cu privire la comiterea incidentului rutier, prin sistemul unic de urgenţă 112. Conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, insp. Ramona Tudor, preotul, conducător al unui autoturism Skoda Octavia, a fost identificat pe strada eroilor, în apropierea Spitalului Călăraşi. Acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest, dar a fost de acord să i se recolteze probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Abia în data de 18 martie 2010, în urma testelor efectuate, s-a constat că preotul Dumitru Nicole Bogdan era sub influenţa băuturilor alcoolice în seara comiterii accidentului, acesta având o concentraţie de 0,65 la mie alcool în sânge, la ora 20:00, iar o oră mai târziu, la ora 21:00, concentraţia de alcool în sânge s-a ridicat la 0,75 la mie. Nu este reală informaţia conform căreia preotul ar fi achitat taxele necesare efectuării testelor biologice, acesta, iniţial, prezentându-şi doar intenţia de a le achita, fără să şi facă acest lucru, după cum am fost informaţi de către reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi.

Schimbarea încadrării juridice

Simionescu Maria a fost declarată decedată în data de 13 martie 2010, câtă vreme aceasta avea funcţiile vitale susţinute doar de aparate. Din acest motiv, preotului i s-a schimbat încadrarea juridică, din vătămare corporală din culpă, în omor din culpă, cu toate circumstanţele agravante – accidentarea pe trecerea de pietoni, fugă de la locul accidentului, dar şi o evidentă stare de ebrietate. A doua zi, după cum ne-au confirmat surse clericale, acesta s-a internat în Spitalul de psihiatrie Săpunari, pretextând că suferă de-o depresie. În 31 martie, preotul şi-a făcut externarea, chiar în Joia Mare, venind cu intenţia să oficieze slujbe la Biserica Sf. Dasie, unde activează. A oficiat slujba începând cu ora 19:00. Acesta a efectuat şi o înmormântare, câteva zile mai târziu, ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Realitatea TV intervine

În cursul zilei de 11 aprilie, la apelurile publicaţiei noastre, Televiziunea Realitatea a trimis o echipă de filmare, care să constate că, în vreme ce Simionescu Maria fusese acoperită cu pământ, ancheta desfăşurată de poliţiştii şi procurorii locali, în acest caz, bătea pasul pe loc. A fost prezentată ştirea, în mai multe emisiuni informative ale zilei, ştire conform căreia un preot beat a omorât o femeie pe trecerea de pietoni. Băiatul acesteia a declarat că vrea să se facă dreptate câtă vreme mama lui a murit, deşi nu este băgat de nimeni în seamă. “Zilele trec, preotul e acasă”, se lamenta acesta. Ştirea a fost prezentată, de Tealitatea TV, chiar de ziua de naştere a Mariei Simionescu, care ar fi împlinit 42 de ani, pe 12 aprilie.

Procurorul General a cerut detalii

Tot corespondenţii noştri din cadrul acestui trust de presă, în cursul zilei de luni, 13 aprilie, ne-au informat că, de acest caz, s-a interesat inclusiv Procurorul General al României, Laura Codruţa Koveşi, care a cerut detalii procurorilor Cornelia Manea, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi, respectiv Doinei Nuţu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi. Tot în cursul acestei zile, s-a dispus reţinerea preotului pe o durată de 24 de ore, în arestul inspectoratului Judeţean de Poliţie, urmând ca, în cursul zilei de mâine, să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Vom reveni cu detalii, mai ales că acest caz a luat o întorsătură spectaculoasă, câtă vreme, la Călăraşi, legea se aplică în funcţie de nivelul de mediatizare.
Alex B. RADU

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Îți recomandăm și

Close
Back to top button
Close
Close
WhatsApp WhatsApp