Arhiva

Actualizat / Unic: Cerere de eutanasiere, pe rolul instanţelor călărăşene

Print Friendly, PDF & Email


La Judecătoria Călăraşi, în data de 11 ianuarie 2012, a fost depusă o cerere de către petentul Aurel Niţă, din Călăraşi. Conform datelor noastre, judecătorul de serviciu s-a opus demersului făcut de acesta, astfel încât speţa sa nu intre în dezbaterile magistraţilor.

Manipulare într-un dosar de omor


Aurel Niţă, cunoscut drept Zăbălaru, a înaintat cererea Judecătoriei Călăraşi, cerere în baza căreia acesta doreşte să-i fie administrată o “injecţie letală”. Motivul demersului său îl constituie faptul că nu se simte împăcat sufleteşte cu faptul că, spune acesta, s-a lăsat înşelat de către poliţistul Costel Chirică, şeful Serviciului Omoruri, din cadrul IPJ Călăraşi. Niţă îi reproşează lui Chirică faptul că l-a manipulat, în actele premergătoare dintr-un dosar de omor. Astfel, afirmă Niţă, Chirică a fost cel care i-a cerut să declare că fratele său, Valentin Ionuţ Niţă, este autorul omorului din Livadă, petrecut în vara anului 2006, când Costel Petrică, în urma unei încăierări, şi-a pierdut viaţa. Şeful Serviciului Omoruri ar fi făcut asta pe motiv că Valentin Ionuţ Niţă, la data comiterii faptei, era minor şi putea scăpa “cu jumătate de pedeapsă”.

Fără precedent pe rolul instanţei

Referitor la faptul că judecătorul de serviciu s-a opus demersului iniţait de Aurel Niţă de a se adresa instanţei călărăşene, urmând ca aceasta să dea o soluţie cererii sale de a fi eutanasiat, jud. Gabriela Tănase, purtătorul de cuvânt din cadrul Tribunalului Călăraşi, ne specifică faptul că refuzul judecătorului de serviciu de a înregistra acţiunea civilă “s-a datorat unicităţii unei astfel de cereri, fără precedent pe rolul unei instanţe călărăşene”. Jud. Tănase ne-a mai precizat că Aurel Niţă nu a fost prejudiciat în dreptul său de a adresa o acţiune, cererea primind rezoluţie de intrare în instanţă”.

Primul termen: pe 24 ianuarie

Acţiunea introdusă de Aurel Niţă a fost înregistrată cu numărul 168/202/2012, cu obiectul “alte cereri CERERE EUTANASIERE”, având primul termen, la Judecătoria Călăraşi, la data de 24 ianuarie 2012. Contactat de publicaţia noastră, prefectul judeţului Călăraşi, Emil Muşat, de profesie jurist, ne-a declarat că nu tratează speţa cetăţeanului Aurel Niţă, cu seriozitate. “Sunt curios care este argumentaţia petentului şi care va fi motivarea instanţei, indiferent de soluţia decisă”, a spus acesta.

Cererea este ilegală


Comisarul şef Costel Chirică, şeful Serviciului Omoruri, din cadrul I.P.J. Călăraşi, contactat de publicaţia noastră, declară că Aurel Niţă e liber să spună tot ceea ce doreşte. “La solicitarea lui de a fi eutanasiat, eu vă pot spune că n-am nici un fel de comentariu. E liber să depună orice fel de cerere”. Costel Chirică este poliţistul acuzat de Aurel Niţă că l-a manipulat, în momentul consemnării declaraţiilor preliminare referitoare la omorul din Livadă, din urmă cu 6 ani. “Din punct de vedere legal şi instituţional, eu nu-i pot da nici un fel de răspuns domnului Niţă”. Chirică apreciază că cererea acestuia de a fi eutanasiat este ilegală. “Nu este prevăzută de legea românească”. Din punctul de vedere al şefului Serviciului Omoruri, Aurel Niţă se poate considera o persoană nevinovată atâta timp cât nu s-a emis o hotărâre definitivă şi irevocabilă în speţa care-l priveşte. “”Am înţeles că decizia Tribunalului Călăraşi a fost atacată cu recurs şi ar fi bine să-şi orienteze eforturile către organizarea unei apărări”.

Costel Chirică: Decizia va fi a magsitraţilor

Costel Chirică ne spune că nu i-a sugerat niciodată lui Aurel Niţă să declare că fratele său, Valentin Ionel Niţă, ar fi autorul crimei din Livadă, din 11 iunie 2006, când Constantin Petrică şi-a pierdut viaţa. “Nu i s-a sugerat nimic în legătură cu asta. Mai mult decât atât, Aurel Niţă s-a prezentat la audieri împreună cu avocatul lui. Declaraţiile expuse la poliţie au fost, ulterior, expuse, redate şi la Parchet şi probabil că şi-n instanţă”. Referitor la afirmaţia făcută de Niţă, afirmaţie conform căreia un individ poreclit Guvid este autorul crimei din Livadă, interlocutorul nostru opinează că toate eforturile pe care le face Niţă în acest moment trebuie îndreptate spre justiţie. “Totul se discută în instanţă. În rest, putem discuta orice pe la colţuri, oriunde. În instanţă trebuie să-şi expună apărarea, lucru pe care l-am şi discutat personal cu dumnealui: să-şi construiască apărarea în instanţă! Decizia va fi a magsitraţilor”.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp