Arhiva

Trei inspectori ai ITM au fost sechestraţi la sediul firmei "Prosol", aparţinând directorului DADR Daniel Obadă

Print Friendly, PDF & Email


În cursul zilei de 20 septembrie, trei inspectori ai ITM Călăraşi, Victoria Iancu, Marius Burcea şi Nicoleta Barangă, au fost sechestraţi, timp de 20 de minute, în curtea societăţii comerciale “Prosol 2006”, de pe raza oraşului Fundulea. Firma “Prosol” îi are ca asociaţi pe Daniel Obadă, directorul Direcţiei Agricole Călăraşi, şi pe Elena Mădălina Obadă, soţia acestuia şi viceprimăriţa oraşului Fundulea.

A fost alertată Poliţia Fundulea

Cei trei inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă al judeţului Călăraşi, s-au deplasat la o hală împrejmuită, unde firma “Prosol 2006” îşi construieşte un depozit şi birouri. A fost o acţiune a ITM, ne confirmă Lenuţa Bombiţă, şefa ITM Călăraşi, în cadrul campaniei “O zi pe săptămână”, pentru depistarea muncii la negru. Cei trei inspectori erau însoţiţi de un jandarm. Când a fost sesizată prezenţa celor de la ITM, trei muncitori care lucrau la hala respectivă au fugit pe câmp, sărind gardul. A fost alertat fratele viceprimăriţei, Nicu Crăciun. Acesta a venit imediat şi a închis căile de acces pe şantier, cu cei trei inspectori ai ITM în interior. Victoria Iancu a sunat la sediul ITM Călăraşi, directorul-coordonator al acestuia anunţând forţele de ordine de pe raza oraşului Fundulea. La faţa locului s-a deplasat o echipă a Poliţiei oraşului Fundulea, iar unul dintre poliţişti s-a adresat fratelui viceprimăriţei, rugându-l să deschidă poarta. Până atunci, s-a motivat că cheia de la lacăt se află în posesia unui individ din anturajul familiei Obadă şi că acel individ ar fi plecat la Bucureşti. Cei trei inspectori au fost sechestraţi mai bine de un sfert de oră, până la intervenţia poliţiştilor.

Lenuţa Bombiţă, şefa ITM, ne confirmă că a fost alertată poliţia


Lenuţa Bombiţă, şefa Inspectoratului Teritorial de Muncă al judeţului Călăraşi, ne confirmă incidentul. “Da, cei trei inspectori au fost însoţiţi de jandarmi. Ulterior, a fost sesizată poliţia”. Aceasta ne spune că forţele de ordine au fost alertate ca urmare a faptului că inspectorii nu au mai putut părăsi incinta, datorită faptului că uşile de acces au fost închise. “O să sesizez parchetul în funcţie de ce vor spune colegii mei. Mai multe amănunte nu pot să vă dau. Sunt chemată la prefectură. Eu fac front comun cu colegii mei de la ITM”.

Daniel Obadă: Au venit foarte ostentativ

Daniel Obadă, unul dintre asociaţii firmei “Prosol 2006”, ne spune că a aflat de controlul de la ITM. “Au venit ostentativ, că e muncă la negru. Au început să ţipe că se lucrează la negru. Nicu Crăciun a închis poarta, ca să nu plece nimeni, dar n-a mai găsit cheia de la lacăt, care e unul care se închide automat. Asta vă spun: au venit foarte ostentativ”. Obadă spune că nu are salariaţi care lucrează la negru şi că faţada halei este construită de o firmă din Bucureşti, cu care are încheiat un contract.

Uluitor: soţia lui Daniel Obadă vroia să fie anunţată de control

Contactat, Emil Muşat, prefectul judeţului, ne spune că ştie de acest grav incident. “Nu voi sesiza parchetul. Acest fapt trebuie făcut de instituţiile implicate. Dacă Inspectoratul Teritorial de Muncă îmi solicită sprijinul, îl voi acorda necondiţionat”, declară acesta. Firma deţinută de soţii Obadă, conform datelor puse la dispoziţie de inspectorii ITM, riscă o sancţiune contravenţională de 69.000 lei, asta în cazul în care nu va fi sesizat parchetul.

Victoria Iancu, unul din cei trei inspectori de muncă implicaţi în acest incident grav, ne spune că Mădălina Obadă a fost cea care a venit cu un autoturism şi că s-a recomandat ca fiind viceprimăriţa oraşului Fundulea. “Ne-a cerut să mergem la casele unor persoane fizice unde, a spus aceasta, s-ar lucra cu forţă de muncă angajată la negru. N-avea absolut nici o calitate să ne spună nouă ce să facem, deşi aceasta ne-a spus că trebuia să fie informată că ITM va derula un control privind munca la negru, pe raza oraşului Fundulea”.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp