Arhiva

SCANDALOS. Copii în grija statului, fotografiaţi la chefuri şi postaţi pe Facebook – VIDEO

Print Friendly, PDF & Email

Minori din casele de copii, pe site-urile de socializare. Se întâmplă la Călăraşi, unde apariţia a zeci de fotografii şi filmuleţe pe internet este anchetată de Poliţie şi Prefectură. Imaginile postate îi arată pe copii participând la ospeţe, chiar în centrele de plasament. Mai mult, de pe mese nu lipsesc băuturile alcoolice şi ţigările.


Zeci de fotografii şi filmuleţe cu minori instituţionalizaţi sunt postate pe Facebook. Nimeni nu-şi poate explica apariţia imaginilor buclucaşe pe site-urile de socializare. Nici măcar conducerea centrului Sera, unde sunt cazaţi o parte din copii.

“O anchetă este în desfăşurare, organele în drept îşi fac datoria, deocamdată aşteptăm să vedem rezultatul”, a declarat Mariana Savu, director centrul de plasament SERA. Autorităţile au aflat de poze de la jurnalişti şi acum caută vinovaţii.

Fotografiile şi filmuleţele cu minori instituţionalizaţi sunt postate pe Facebook, iar poliţiştii încearcă acum să stabilească persoanele care le-au realizat, primele indicii arătând că o parte dintre ele au fost făcute în clădirea centrului de plasament SERA din Călăraşi.

“În urma aspectelor semnalate de dumneavoastră, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi a dispus Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi efectuarea de urgenţă de verificări”, a spus Ramona Tudor, purtătorul de cuvânt IPJ Călăraşi.

Poliţia, Prefectura şi Consiliul Judeţean Călăraşi caută vinovaţii.

“În niciun caz nu sunt de acord ca acei copii instituţionalizaţi aflaţi în grija statului să fie postaţi pe reţele de socializare. Deîndată l-am convocat pe inspectorul şef, domnul comisar şef Todiruţ şi au fost demarate verificări şi acţiuni în acest sens. Cei vinovaţi să răspundă conform legii”, a declarat George Iacob, prefectul judeţului Călăraşi.

Mihai Roibu, şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi nu a putut fi contactat pentru a oferi explicaţii.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp