Arhiva

PSD Călăraşi, între autosuspendarea lui Diaconu şi arestarea lui Ghezea

Print Friendly, PDF & Email

Virgiliu Diaconu şi-a instrăinat firma, SC “Prodindpest” SRL Călăraşi, aflată în incapacitate de plată, prin singura metodă acceptată de lege, în sensul că o astfel de procedură nu este interzisă în mod explicit.

Tudorache a fost asociat cu Virgil Diaconu

Ioan Tudorache, spoitorul care a ajuns să deţină, la această oră, toate părţile sociale ale firmei “Prodindpest”, a fost preluat mai întâi ca asociat al lui Virgiliu Diaconu, printr-o majorare de capital, în sumă de 750 de lei, la un capital declarat de 150.000 lei. Ulterior, în 16 septembrie 2011, între spoitorul semianalfabet Ioan Tudorache şi Virgiliu Diaconu, fostul candidat al PSD la Primăria municipiului Călăraşi, a intervenit un contract de cesiune a părţilor sociale, în sensul că Diaconu înţelege să-i cedeze, contra-cost, toate părţile sociale deţinute la firma “Prodindpest” asociatului său. Aceasta este forma prevăzută de lege prin care se pot cesiona acţiuni fără să existe o procedură prealabilă de publicitate, ne spune Tase Toza, directorul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Călăraşi.

“Pliţia”, “Adimisiur” şi “Prodindpest”

La Registrul Comerţului, din înregistrările luate de camerele de supraveghere, reiese faptul că Ioan Tudorache a venit însoţit de Virgiliu Diaconu. Ioan Tudorache, fără echivoc, a completat personal mai multe declaraţii pentru înregistrarea de diferite acte emise de această instituţie. Acest fapt nu înseamnă în mod expres şi că Ioan Tudorache a înţeles ce anume semnează sau că ştie cum se numeşte firma al cărei asociat-unic a devenit, atâta timp cât aceasta are o denumire ciudată. Din declaraţiile date la Registrul Comerţului, reies următoarele aspecte: Ioan Tudorache are cartea de identitate eliberată de “Pliţia Călăraşi”, că este “Adimisiur”, că abia ştie să se semneze, dar completeaxă extrem de corect numele firmei pe care o reprezintă: ProDINDpest” (subl. n.)., ceea ce ar putea aduce ca ipoteză faptul că Ioan Tudorache a scris după dictarea făcută de Virgiliu Diaconu.

Procedura standard de evitare a legii

Tase Toza a ţinut să elimine şi o altă suspiciune legată de faptul că fratele său, Stelian Toza, ar fi fost, de-a lungul timpului, administrator sau angajat al firmei “Prodindpest”. Pentru evitarea acestor manevre de cesionare a părţilor sociale ale firmelor aflate în diverse dificultăţi, directorul Registrului Comerţului, Tase Toza, spune că Legea nr. 84, din 2010, privind aprobarea OUG nr. 116/2009 pentru instituirea unor măsuri privind activitatea de înregistrare în registrul comerţului, trebuie amendată, în sensul că cesionarea părţilor sociale să nu se facă prin majorarea artificială a capitalului social şi cedarea ulterioară, către noul acţionar, a firmei decât cu publicitatea de rigoare. “Este procedura standard de evitare a legii. Noi nu avem calitatea să discutăm structura acţionariatului unei firme. Noi doar înregistrăm documente, conform legii. Vă daţi seama ce arbitrariu s-ar deschide dacă am analiza noi cine sunt cei care înregistrează o firmă?”

Ghezea, de la Căscioarele, luat şi el în discuţie

Aseară, în cadrul Biroului Permanent Judeţean al Organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat, s-a luat act de autosuspendarea lui Virgiliu Diaconu, secretar executiv, din toate calităţile şi funcţiile deţinute în cadrul partidului, inclusiv din cea de membru, “până la lămurirea situaţiei juridice a toturor informaţiilor apărute în mass-media locală şi naţională”. Tot în cadrul acestei şedinţe, s-a luat în discuţie şi cazul lui Mihai Ghezea, preşedintelui Organizaţiei locale a PSD Căscioarele. Acesta, din calitate de director al publicaţiei “Atac la persoană”, a fost acuzat de şantaj şi arestat preventiv, la sfârşitul lunii septembrie 2011.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp