Arhiva

Actualizat: Preotul din Ștefan cel Mare a fost reținut pentru trafic de influență, instanța, însă, îl pune în libertate

Print Friendly, PDF & Email

Preotul din comuna Ștefan cel Mare, Marian Manole, a fost arestat pentru trafic de influență, se arată într-un comunicat remis de Direcția Generală Anticorupție. Acesta activa și ca instructor auto, la SC Auto Trident SRL Călărași, firmă adiministrată de Motoi Sandu Gheorghe. Școala de șoferi funcționează în Călărași, pe strada Cornișei, nr. 50, bloc D1.

Urmează mandatele de arestare

În fapt, ofițerii Direcției Generale Anticorupție, Biroul Județean Anticorupție Călărași, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, au pus în executare, în această zi, două mandate de aducere, în două dosare penale, care s-au soldat cu reținerea a două persoane, acuzate de săvârșirea mai multor infracțiuni de trafic de influență, urmând ca acestea să fie prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Preotul era și instructor auto

Astfel, la data de 19.02.2012, un denunțător a sesizat faptul că Manole Marian, preot pe raza comunei Ștefan cel Mare, dar și instructor auto la SC Auto Trident SRL Călărași, i-a pretins suma de 180 de lei pentru a-i obține fictiv fișa medicală pentru școala de șoferi. În urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că în perioada decembrie 2011 și până în prezent, preotul și complicele său, Popa Marian, angajat al Spitalului Județean Călărași, au primit diverse sume de bani, cuprinse între 60 și 270 lei, de la diferite persoane, direct sau prin intermediari, pentru a le facilita acestora obținerea în mod fictiv de fișe medicale pentru școala de șoferi, permis de port-armă, concedii medicale etc., având influență sau lăsând să se înțeleagă că au influența necesară pe lângă anumiți medici îndreptățiți să emită în mod legal astfel de documente.

Fișe medicale fictive

Preotul Manole Marian este căsătorit și are doi copii, un băiat și-o fată. Activează în cadrul bisericii cu hramul Sfântul Dumitru, de pe raza comunei Ștefan cel Mare, județul Călărași. În cazurile identificate de Biroul Județean Anticorupție Călărași, au fost introduși 4 investigatori sub acoperire cărora cei doi învinuiți le-au pretins sume de bani cuprinse între 160 și 200 lei, primind astfel în total suma de 730 lei, în scopul obținerii de fișe medicale fictive, urmând ca în continuare să fie documentată întreaga activitate infracțională. Ancheta a avut sprijinul lucrătorilor Serviciului Român de Informații căci aceștia, oricum, nu aveau altceva mai bun de făcut.

Instanța face dreptate

În data de 13 august a.c., Tribunalul Călărași, în dosarul cu numărul 2078/116/2012, având ca obiect propunerea de arestare preventivă a inculpatului Manole Marian, pentru o perioadă de 29 de zile, a respins cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași. Față de acesta a dispus măsura de a nu părăsi localitatea în care locuiește, pe o durată de 30 de zile, de la 13.08.2012 până la 11.09.2012. Manole Marian are obligația de a se prezenta la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanța de judecată, ori de câte ori este chemat. Pe această perioadă, îi este interzis să exercite meseria de instructor auto. E ciudat, însă, ca Direcția Generală Anticorupție – Biroul Județean Anticorupție Călărași nu a înțeles să extindă cercetările și față de medicii care au înțeles să elibereze în fals fișele medicale. Oricum, acțiunea DGA, prin Biroul Anticorupție Călărași, poate fi considerată emblematică pentru lipsa de seriozitate, câtă vreme înțelege să popularizeze acțiuni de un ridicol fără precedent.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp