Arhiva

Preotul-criminal Dumitru Nicolae Bogdan riscă să ajungă la pușcărie

image_pdfimage_print

De la 2 la 7 ani de pușcărie riscă preotul-criminal Dumitru Nicolae Bogdan. Acesta a fost implicat, chiar în dimineața zilei de Paște, în jurul orei 5:00, într-un accident rutier, soldat cu avarierea semaforului din zona bisericii Volna. Dumitru Nicolae Bogdan a refuzat recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Fugă de la locul accidentului

Dumitru Nicolae Bogdan a fost condamnat, prin sentință definitivă, pronunțată de Curtea de Apel București, la 3 ani de închisoare cu suspendare după ce, în data de 7 martie 2010, a surprins și accidentat mortal o femeie, pe o trecere de pietoni, în municipiul Călărași. Dumitru Nicolae Bogdan slujea, ca preot-paroh, la biserica Sfântul Dasie. Acesta a fugit de la locul accidentului, la momentul comiterii crimei, fiind urmărit și depistat de polițiști pe strada Eroilor, în apropierea Spitalului Județean. La acel moment, conform rezultatelor medico-legale, Dumitru Nicolae Bogdan avea o concentrație alcoolică în sânge de 0,75 la mie.

A intrat în semafor

În data de 5 mai, Dumitru Nicolae Bogdan conducea un autoturism marca Opel. Pe fondul neasigurării la efectuarea manevrei de schimbare a direcţiei de mers, a intrat în semaforul electric pentru pietoni, din zona bisericii Volna, avariindu-l. Acesta a fost condus la Spitalul Judeţean Călăraşi unde, în prezenţa poliţiştilor şi a cadrelor medicale, a refuzat recoltarea de probe biologice. Conform unor martori oculari, și la acest moment, Dumitru Nicolae Bogdan se afla sub influența băuturilor alcoolice. Până la producerea accidentului, a fost văzut într-un magazin de tip non-stop, unde a cerut să fie servit cu un pachet de țigări și cu o sticlă de vin.

A refuzat recoltarea de probe biologice

Dumitru Nicolae Bogdan riscă să ajungă la pușcărie. Pedeapsa aplicată de judecători, în cazul uciderii Mariei Simioescu, femeia surprinsă și accidentată pe trecerea de pietoni, are o perioadă de încercare de 5 ani. Sentința a fost pronunțată la data de 3.06.2011. Refuzul de recoltare a probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, este infracțiune, faptă prevăzută și pedepsită de art. 87, alin. 5, din OUG nr. 195/2002. În prezent, Dumitru Nicolae Bogdan este angajat în cadrul Protoieriei Călărași, având funcția de asistent social.

Arată mai mult

Articole similare

Comentarii

Lasă un răspuns

Back to top button
Close
Close
WhatsApp chat