Arhiva

Parchetul certifică: Dumitru Chiru, fost campion mondial la lupte, este implicat în corecția fizică aplicată unor cetățeni din Grădiștea

Print Friendly, PDF & Email

Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași abia acum a emis o Rezoluție, în dosarul nr. 357/P/2013, constiituit la plângerea prealabilă a unor localnici din comuna Grădiștea, agresați bestial de niște luptători de sporturi de contact.

Atrași în cursă

La acel moment, trei localnici din comuna Grădiștea au fost atrași într-o cursă și bătuți-măr de oamenii fostului campion mondial la lupte libere Dumitru Chiru. Cei trei localnici din Grădiștea au fost chemați pentru a efectua o tranzacție cu produse agricole. Atunci, șase persoane s-au năpustit asupra lor. Acestea au venit cu un alt autoturism. Balamucul a fost declanșat, însă, cu puțin timp înainte, la stadionul local din Grădiștea, unde echipa locală, Dunărea, întâlnea echipa Victoria Lehliu-Gară, într-un meci contând pentru Liga a IV-a. La meci a fost prezent și fostul campion mondial de lupte libere, Dumitru Chiru. Acesta este cetățean de onoare al comunei Grădiștea și a fost medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Juniori la Lupte Libere din 1983, derulat la Los Angeles. Au fost nemulțumiri legate de formula de start a echipei locale, unii jucători arătându-se iritați de faptul că antrenorul gazdelor, Dan Achim, folosește un anumit grup de jucători în detrimentul altui grup. Pe acest fond, la pauza meciului, a intervenit și fostul campion mondial la lupte libere, Dumitru Chiru, între acesta și frații Caraion, Gheorghe și Viorel, ajutați de fiul primarului localității, Dragoș Corbu, izbucnind un scandal.

Agresori încă neidentificați

Dosarul penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași certifică faptul că autorii agresiunii sunt persoane necunoscute. Se arată că, din listingul telefonic, a rezultat seria IMEI a telefonului folosit pentru ca victimele să fie atrase în cursă. S-a dispus interceptarea comunicațiilor prin telefon de pe terminalul mobil respectiv, fapt de pe urma căruia s-a constatat că proprietarul acestuia era Pascu Ion, cu domiciliul în București. Acesta a împrumutat telefonul fostului campion de lupte Dumitru Chiru. Procurorul de caz arată că implicarea în aceste evenimente soldate cu altercații a cetățeanului de onoare al comunei Grădiștea, Dumitru Chiru, este evidentă. El este cel care a utilizat terminalul mobil cu seria IMEI identificată doar la data de 20.09.2013, când l-a împrumutat de la proprietarul acestuia, Pascu Ion, folosind o cartelă telefonică cu numărul 0734-768XXX. În Rezoluție se mai arată că posibilul făptuitor al agresiunii împotriva fraților celor 3 cetățeni din comuna Grădiștea este Chiru Dumitru, împreună cu alte persoane rămase deocamdată neidentificate. Parchetul nu a reținut în sarcina lui Chiru comiterea infracțiunii de tentativă de omor. Dosarul se află acum în instrumentarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, care îl cercetează pe Chiru sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de loviri și alte violențe și distrugere.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp