Arhiva

Nepotul comisarului-şef V. Mărgineanu iar a ajuns la arest

Print Friendly, PDF & Email
Primul magazin spart de nepotul comisarului-şef V. Mărgineanu
Primul magazin spart de nepotul comisarului-şef V. Mărgineanu
Valentin Florian Georgescu, unul din cei doi nepoţi penali ai fostului şef al IPJ Călăraşi, Vasile Mărgineanu, a ajuns din nou în arestul poliţiei. Acesta este acuzat că, împreună cu complicele Manole Ovidiu, a spart un apartament din Călăraşi, sustrăgând mai multe bunuri.

Furt calificat

Valentin Florian Georgescu a fost prezentat, cu propunere de arestare preventivă, în dosarul 1788/202/2012, Judecătoria Călăraşi admiţând în parte propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi. Valentin Florin Georgescu a fost arestat preventiv pe o perioadă de 29 de zile, începând cu data de 27 martie 2012, până la data de 24 aprilie 2012, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Cei doi complici, Manole şi Georgescu, au fost identificaţi de Biroul de Investigaţii Criminale, fiind reţinuţi,

iniţial, pentru 24 de ore. În noaptea de 21 spre 22 martie 2012, aceştia au pătruns prin escaladarea gardului în curtea unei locuinţe, sustrăgând din casă şi din garaj mai multe ţevi metalice, aspiratoare, seturi cu vase de bucătărie şi alte bunuri, toate în valoare de 1.300 lei. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 30 la sută şi restituit părţii vătămate.

Pedeapsă cu suspendare

Nepotul comisarului-şef Vasile Mărgineanu a mai avut de-a face cu legea, în cursul anului 2011, când, alături de alţi complici, a spart mai multe unităţi de alimentaţie publică. În dosarul nr. 4683/202/2011, Judecătoria Călăraşi, în numai două termene, l-a condamnat pe Georgescu la doi ani de închisoare, cu suspendare. Într-un material difuzat de un post de televiziune central, o rudă a fostului şef al Poliţiei judeţene, declara că nepotul penal va scăpa de închisoare pentru că Vasile Mărgineanu, după ce se va întoarce din concediu, cu 10 zile înainte de proces, va avea grijă să vorbească cu judecătorii. În 28 martie 2012, la Tribunalul Călăraşi s-a judecat şi recursul declarat împotriva măsurii de arestare preventivă dispusă de Judecătoria Călăraşi, acesta fiind respins ca nefondat.

Arată mai mult

Articole similare

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp