Arhiva

Linia Fierbinte – 305

Print Friendly, PDF & Email

** Firma Prosol 2006 SRL a depus cerere de faliment. Vă reamintim, firma aparține fostului director al DADR Călărași și fost candidat pentru Senatul României pe Colegiul 2, Daniel Obadă. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Călărași, la data de 21.05.2014.
** Din datele noastre, Departamentul pentru Luptă Antifraudă a întocmit un raport, în care se sesizează mai multe posibile fapte de natură penală, în cadrul grupului de firme Agrofam SA Fetești, aparținând omului de afaceri Ștefan Poenaru. Raportul a ajuns la DNA. Raportul DLAF amintește, însă, și de presiuni exercitate de media, presiuni având drept scop intimidarea acelora care au sesizat fraudele.
** Facturile umflate, emise de Enel – furnizorul de energie electrică și pentru județul Călărași, s-a lăsat cu arestări la vârful Autorității Naționale pentru Reglementare în Domeniul Energiei. Vicepreședintele acestui organism, Claudiu Sorin Dumbrăveanu, este acuzat de luare de mită, directorul Enel, Florin Gugu, a fost și el reținut pentru aceeași infracțiune, în vreme ce reprezentantul firmei Electroalfa Internațional, Gheorghe Ciubotaru, a fost acuzat de dare de mită. În cursul anului 2013, suspectul Dumbrăveanu Claudiu Sorin, vicepreședinte ANRE și membru al Comitetului de reglementare, a pretins și a obținut, de la suspectul Gugu Florin, director Enel, în baza unei înțelegeri anterioare, foloase necuvenite pentru SC Electroalfa Internațional, al cărei asociat este suspectul Ciubotaru Gheorghe. Foloasele necuvenite constau în atribuirea a două contracte de execuție lucrări în valoare totală de 407.199,10 lei. Un contract are ca obiect modernizarea unor linii de tensiune din județul Călărași, fiind în valoare de 277.600,66 lei. Lucrarea a fost subcontractată în proporție de 30% de Electroalfa unei alte firme, însă din obiectul contractului rezultă că lucrarea a fost subcontractată integral. Al doilea contract are ca obiect modernizarea unor instalații electrice din municipiul Călărași, fiind în valoare de 129.598,44 lei. Lucrarea a fost subcontractată în proporție de 30% de Electroalfa, dar din obiectul contractului rezultă că lucrarea a fost subcontractată integral. Virgil Dumbravă, viceprimarul municipiului Călărași, fost administrator la o firmă de profil, în speță Elmet Proex, ne declară că nu are absolut nici o legătură cu acest caz.
** Din ciclul “Ce mai angajează românul”, vă prezentăm un anunț de mica publicitate apărut în săptămânalul Obiectiv de Călărași: “Angajez însoțitoare cabină tir pentru comunitatea europeană. Vârsta maxima 37 de ani, din județul Călărași sau Ialomița. Salariu 500 euro net. Telefon 0731.055.374”. Vă dați seama, însoțitoarea asta de cabină trebuie să știe să lucreze cu cricul, atunci când angajatorul face… pană.
** În 2013, primarul municipiului Călărași, Dan Drăgulin, a sărăcit. Cu numai un an înainte, avea următoarele venituri: 21.839 lei de la Consiliul Județean, 20.451 lei, de la Primăria Călărași, 6.134 lei, de la USAMV București, Filiala Călărași. La sumele acestea, se adaugă: diverse bijuterii – 30.000 lei, dar și două depozite bancare de 35.000 și 35.100 lei. Se adaugă și venitu de 390.000 lei, venituri denumite “nuntă”. După un an, declară următoarele bunuri: bijuterii – 34.000 lei (+4.000 lei), două depozite bancare – 30.639 lei și 22.912 lei ( – 16.549 lei), indemnizație primar – 40.332 lei ( – 1.958 lei), șef lucrări USAMV – 7.983 lei (+ 1.849 lei). Din declarația de avere depusă în 2014 pentru anul 2013, dacă observați, au dispărut veniturile de la nuntă.
** Să nu uităm și să consemnăm pentru istorie: soția acestuia, Drăgulin Vasilica Nicoleta, este asociată la firma Fin Account Consulting SRL Călărași, cu următoarele date de identificare: CUI 32256299, nr. Reg. Comerțului J51/361/2013, cu adresa – Călărași, strada Nufărului, nr. 5. Firma este înregistrată la data de 18 septembrie 2012, cu un capital social de 320 lei. Numărul de salariați, la data accesării informațiilor: 0. Pentru 2012, a avut o cifră de afaceri de 4.075 lei, cu un profit net de 2.597 lei. În schimb, în anul 2013 reușește să încheie următoarele 3 contracte: 1. DGASPC Călărași, valoare – 16.600 lei, produs – prestări servicii, mod de achiziție – cumpărare directă; 2. DGASPC Călărași, valoare – 16.000 lei, produs – prestări servicii, mod de achiziție – directă; AJOFM Călărași, valoare – 95.000 lei, produs – prestări servicii, mod de achiziție – incert. Încă nu dezvoltăm subiectul, deși lucrurile sunt extrem de clare pentru orice om normal la devlă.
** Dacă tot am amintit de achiziții, să vă spunem și cu ce s-a ocupat numitul Iancu Marian Mugurel, primar al comunei Mănăstirea, din iunie 2012 și până la 30.05.2014. A avut următoarele achiziții: 1. servicii de colectare a deșeurilor menajere, mod de achiziție – selecție de ofertă, firma – SC Nicolas Company SRL, valoare contract – 12.250 lei/lună; 2. elaborare studii tehnice, mod de achiziție – directă, firma – SC Komora SRL, valoare – 52.800 lei; 3. instalație de încălzire, mod de achiziție – directă, firma – SC Elinstal SRL, valoare – 79.275 lei; 4. furnizare produse informatice, mod de achiziție – directă, firma – CICE SA Piatra Neamț, valoare – 8.900 lei; 5. elaborare studii tehnice, mod de achiziție – directă, firma SC Consult NG Impex SRL, valoare – 36.693 lei; 6. elaborare studii tehnice, mod de achiziție – directă, firma SC Komora SRL, valoare – 47.600 lei; 7. lucrări de reabilitare clădire școală, mod de achiziție – directă, firma SC Confort SA Călărași, valoare – 442.158 lei.
** Tot la Mănăstirea, primăria locală a contractat și lucrări de întreținere și reparații drumuri, lucrare în valoare de 1.754.790 lei, executată de firma SC Telprom Comex SRL Călărași. Ni se spune că modalitatea de contractare a fost aceea de cerere de ofertă, lucru perfect legal câtă vreme legislația prevede o astfel de modalitate de atribuire pentru contracte de lucrări mai mici de 5 milioane de euro. Au participat firmele SC Super Plus Galați, Concordia Cons Trade Pitești, Grand Construct Utilaje București și SC Alimar Com SRL Târgu Mureș. Dar, fatalitate, lucrarea a fost câștigată exact de cine trebuia, mai precis de Telprom Comex, firmă aparținând pesedistului Dragnea Dan, încă din anul 2005, odată cu retragerea asociaților Dinu Nicolae și Craia Valeriu. Vom detalia subiectul. Merită!
** Alexandru Buricea, nu știm din ce calitate, probabil din aceea de lider al UNPR Călărași, încearcă să se ia la harță cu Nicolae Dragu, fostul edil de trei mandate al municipiului, afirmând despre acesta că ar fi un om fără caracter și că joacă, din punct de vedere politic, la două capete. Ca să fim exacți și lapidari: 1. Alexandru Buricea nu are dreptul să facă declarații despre Nicolae Dragu, e ca și când antrenorul de la Înainte Modelu i-ar da sfaturi lui José Mourinho; 2. Ceea ce spune Buricea nu este o noutate, însă acesta nu înțelege că never-never Nicolae Dragu nu s-ar plimba, pe străzi, cu pesediștii, mai degrabă își taie o mână sau le-ar tăia lor beregata; 3. Puțin bun-simț din partea lui Buricea nu ar strica; în cel mai bun caz, acesta ar putea face declarații despre Dulce, Pațurcă, Diaconu, Chirana, Rareș Ionescu, Manole, Vrăjitoru, Camelia Croitoru etc., adică oameni care se află la nivelul lui.
** Un gest rușinos comite Sorin Danciu. Gestul acestuia ar putea cutremura orice om normal. A tipărit, prin firma Sorida Press, firmă la care este acționar majoritar, o carte scrisă de poetul N.P. Stan. Cartea este intitulată “Amintiri din Buragan”, arată fix ca dracu, iar N.P. Stan spune că este gestul lui de adio pentru cei de pe lumea asta. Cartea a fost sponsorizată de deputatul Daniel Florea. Are 64 de pagini și este în format A5, cu un tiraj de 300 de exemplare. În mod uzual, o astfel de tipăritură nu costă mai mult de maxim, maxim am spus!, 1.500 de lei. Deputatul afirmă că a plătit de 3 ori mai mult. Cum ar veni, S. Danciu a găsit momentul prielnic de a face niște bani pe spatele unui om greu încercat de boală. Ca tacâmul să fie complet, a organizat și o lansare, dar la Direcția de Cultură a județului Călărași, unde tot el este șef. Unii, după cum vedeți, își mănâncă, pur și simplu, omenia. La lansare, N.P. Stan a venit cu taxiul, de la Cuza Vodă, mașină plătită de el. Organizatorii lui pește n-au găsit un mijloc de transport cât să-l aducă, de la 7 kilometri, pe cel sărbătorit. Danciule, să te bucuri, bă, de pe urma banilor luați pe spatele lui N.P. Stan! S-a dus dracului și mama rușinii!… S-a scrântit lumea de tot!
** Să punctăm încă o rușine de presă, comisă de același S. Danciu, care spune că e doctor în așa ceva. Acesta scrie următorul titlu despre președintele României: “Ucigașul se întoarce, întotdeauna, la locul crimei – Băsescu a fost la… Nana!” A greșit, după cum vedeți, fundamental. Dacă scria că Iliescu a fost, din nou, în Piața Universității, nu-l contrazicea nimeni. Și e ciudată maniera asta în care unii, care-și spun ziariști, scriu fel de fel de lucruri despre satele din județ, fără ca ei să fi călcat, în viața lor, pe-acolo. Cum dracu să scrii despre Nana, spre exemplu, când tu nu ai habar unde vine pe hartă?
** Familia Diaconu este iar vedetă de presă. Virgil Diaconu, de data aceasta, face ciocul mic, însă în scenă intră soția acestuia, Corina Diaconu, care se declară mare amatoare de pescuit sportiv. E și normal dacă ne gândim că are acasă fix ceea ce unii călărășeni numesc Cap-de-Pește, mai precis de novac. Nu ne spune, însă, nimic despre Ioan Tudorache, sărmanul bătrân și analfabet, decedat între timp, pe care soțul ei l-a înșelat, dându-i o firmă plină de datorii, de peste 3.500.000 lei. Vine ea și vremea dreptății!

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp