Arhiva

Linia Fierbinte – 289

Print Friendly, PDF & Email

** Vulpe Marcela, celebra prostituată de la Stația Meteo Călărași, dă de lucru instanțelor. Acum, Tribunalul Călărași e pus să judece transormarea amenzilor, date de I.P.J., în muncă în folosul comunității. Cum ea știe să facă doar un singur lucru, asta ar însemna să iasă la produs, în mod legal, cu acceptul judecătorilor.
** Pe 31 octombrie, Gh. Frangulea, ziaristul nostru fără vârstă, lansează, la Călărași, cartea “Despre limbaj și politică în presă”. Evenimentul va fi patronat de Biblioteca județeană Alexandru Odobescu.
** A apărut “Călărași Sentimental”, o revistă scoasă sub patronajul Cenaclului literar-artistic Marin Giurcă. O contribuție esențială la realizarea primului număr, număr de semnal, îi aparține primarului Daniel Ștefan Drăgulin. E un gest pe care noi îl salutăm din toată inima. Primarul din Călărași, încet-încet, se dezmeticește și înțelege că în municipiu nu sunt numai bicicliști, karatiști sau pesediști abonați la banul public, prin intermediul licitațiilor blătuite de unul, Zahăr Tos sau cam așa ceva (detalii, în curând! – n.n.), ci și oameni care au aplecare către condei și care înțeleg frumosul într-un mod diferit.
** Fostul primar din Grădiștea, Alecsandru Boboc, s-a înscris în Partidul Alianța Socialistă. Până una-alta, acesta se judecă, la Tribunalul Călărași, cu Nicolae Marin, care reclamă că politicianul nostru are să-i dea o căciulă de bani, dați cu împrumutul.
** Din ce minuni se mai petrec prin actele financiar-contabile, azi vă prezentăm un caz de la Consiliul Județean Călărași. La data de 19.12.2011, s-a constatat existența unei plăți, în valoare de 36.008 lei, către Media Print SRL, care nu prezenta anexate documente justificative. Această plată necuvenită reprezenta decontarea în două zile consecutive a aceluiași ordin de plată, cu nr. 1357/16.12.2011, Banii au fost recuperați după 3 luni!
** Drăgan Florin, consilier pe la Călărași, știți ce primește el, ca asociat? Vă spunem noi: “dividente”. E normal, doar e inginer-constructor.
** Un alt băiat al lui tata e Zbârcea Marius Virgil, ajuns, în urma negocierilor, consilier județean. Acum, na belea, e șef de secție, dar și șef peste tineretul pesedist. E bine, totuși, ca trage aer pe nas. Ce mai respiră băiatul ăsta!
** Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui Dragostin Diana (comisar șef de poliție în cadrul Centrului Medical Județean Călărași, Direcția Medicală – Ministerul Afacerilor Interne). Aceasta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 aprilie 2003 – 06 august 2013, întrucât a deținut, simultan, calitatea de funcționar public cu statut special (comisar șef de poliție), calitatea de expert contabil în cadrul Dragostin C. Diana – Persoană Fizică, precum și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al C.A.R. Pompierul Călărași.
** Mostră de jurnalism la “Jurnalul de Călărași”: “Ioana și Martin Echim – casă de BCA, proprietate personală, cu număr de camere, decomandată după numărul… copiilor!” Bine că nu e decomandată după numărul de la gard!
** Ca idee, să remarcăm ceea ce se știe de ani de zile: în această publicație, doar editorialele sunt semnate. Restul materialelor apar sub semnături de genul C.A.P.E.S., care înseamnă, să moară mă-sa!, Centrul de Analiză Politică, Economică, Socială. Desigur, când nu se semnează C.A.P.E.S., apare alta – C.E.M.O.P., de fapt niște invenții din mintea odihnită a unora. Când nu apare nici o semnătură, nici alta, intră în scenă un alt autor: Departamentul Anchete. Sub această semnătură este jignit, în toate felurile, Mihai Roibu, directorul de la Protecția Copilului Călărași. Însă, în caseta tehnică a “Jurnalului de Călărași”, nu apare nici un grup de redactori cuprinși într-un segment care să se numească Departamentul Anchete. Apare, însă, un altul denumit Departamentul Publicitate. Însă și ăsta e format dintr-un singur nume: Grațiela Soare. Fata asta, vă dați seama, e cât un departament, în vreme ce șeful ei, Sorin Danciu, e și CEMOP, și CAPES, și tot ce-i mai trece prin cap. Lipsa de responsabilitate, iată, îmbracă forme diverse. Asta nu mai e presă, ci lașitate. Când te-apuci să însăilezi ceva prin care faci niște acuzații, niște constatări, spune, bre, cum te cheamă! Dar poate că așa se învață gazetăria la școala de jurnalism…
** S-au repartizat, într-un final, locuințele sociale promise de cei de la primărie. Pe locul 31 figurează Tudorache Dan Laurențiu, soțul denunțătoarei lui Puiu Dumitrache, fosta ziaristă care scria “maiu”, ca pisica, Doinița Tudorache. E ciudat în acest caz că, deși Doinița Tudorache se arăta dispusă să ofere șpagă pentru a primi o locuință socială, ea nu avea bani nici măcar să-și plătească apa și canalizarea, iar cu firma Urban nu avea contract. Și, totuși, iată, a primit locuință socială. Dar nu una nouă, așa cum tot spera, ci exact locuința pe care o ocupa cu contract de cazare temporară. Oare e și legal? Vom vedea!
** Zeci de haite de câini au invadat localitățile din județul Călărași care sunt limitrofe Capitalei. Astfel de cazuri s-au semnalat la Nana, la Mitreni și pe raza orașului Budești.
** La Budești, mai precis în satul Gruiu, trăiește copilul lui Petru Groza, fost prim ministru al țării, pe vremea când asemenea funcții se ocupau doar cu acceptul Moscovei. Băiatul acestuia are 90 de ani și e senil. Încă se judecă cu Statul Român, de la care vrea să recupereze niște tablouri. Parcă, nici el nu știe sigur…
** Că veni vorba de judecăți! Cei ai lui Zăbălaru au ajuns la termenul cu numărul 5, la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde sunt judecați pentru omor. Dosarul se află prin instanțe din anul 2007. Următoarea ședință de judecată este programată în 27 noiembrie.
** În schimb, dosarul în care Anton Mitică și Alecsandru Boboc, fostul primar de la Grădiștea, sunt judecați pentru corupție, a fost direcționat de Tribunalul București către Curtea de Apel, pentru ca instanțele de aici să se pronunțe cine este competent material să dea o primă sentință.
** Tot la Înalta Curte de Casație și Justiție se află și dosarul lui Răzvan Meseșeanu cu Agenția Națională de Integritate. Dosarul are numărul 11146/2/2011 și are ca termen data de 1.11.2013. La Curtea de Apel București, directorul coordonator al ITM Călărași a pierdut procesul. Acesta, însă, a reclamat Agenția Națională de Integritate, într-un alt proces, cu termen pentru februarie 2015, având ca obiect anulare act administrativ.
** Tot Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că fostul director al OCPI Călărași, Ion Năbârgeac, judecat pentru fapte de corupție, să stea vreme de 5 ani după gratii.
** În schimb, la Tribunalul Călărași, cineva a depus următoarele cereri: să fie judecat în lipsă, în ședință secretă și, în cazul în care vine la proces, instanța să-i aprobe să fie păzit, căci se va atenta la viața lui. Cel mai probabil, vor interveni forțele NATO. Multă lume dilie!
** B.C.C.O., asta însemnând Biroul de Combatere a Crimei Organizate, de la Călărași, a emis un text prin care dă sfaturi cum să faci în așa fel încât să nu-ți fie violate cu perversiuni: căsuța de e-mail, conturile din mediul virtual, dar și site-urile cu știri  pornografice. Cum ar veni, ne-au umplut băieții de sfaturi, că și ei sunt deștepți, mai ales când falsifică probe și le dau judecătorii cu ele-n cap.
** La Călărași, s-a semnat un program prin care vor fi reabilitate termic, cu celuloză de 10, 4 blocuri din centrul orașului. Dacă polistirenul va fi lipit, cu poxipol, fie de Confort, fie de firmele lui Sbârcea, în schimb geamurile termopan vor fi puse de cine știm noi. Am zis-o!
** E greu, cu PSD-ul, la Călărași. Aici, cu excepția lui Bebe Cristodor, nimeni nu răspunde la telefon. Dacă se întâmplă să câștige numai ei licitațiile “organizate” de M. Dulce, nu ai cui să-i ceri o opinie. Unii spun că Virgil Baboiu-Diaconu s-ar ocupa de relațiile cu presa, dar noi ne îndoim. Ăsta, când vede câte o cameră de filmat, îl lovește damblaua. Alții spun că Dan Șova e ăla care ar trebui să emită păreri. Dar Șova ăsta, din câte ne dăm noi seama, nici nu există. Ăsta e un vis erotic. E o poluție nocturnă, care poate fi văzută numai pe Antena 3.
** Că a venit vorba de Diaconu-Cap de Pește. Rămâne valabilă afirmația conform căreia acesta ar vrea să plece ca șef peste APIA. Adevărul e că la această instituție se vehiculează altfel marafeții, toată lumea a observat despre ce fel de șpagă e vorba aici. Dar Diaconu nu pentru așa ceva s-ar duce, el e un om cinstit, ci doar pentru a face treabă. Iar el știe să facă o treabă fenomenală: pe ce pune mâna, ajunge la boschetari.
** Să nu uităm o știre de maximă importanță, care a făcut ocolul agențiilor de știri useliste: tinerii social-democrați de la noi din județ au donat sânge. Ăia care l-au primit, s-au tâmpit pe loc!
** Să punctăm și noi faptul că la Călărași au venit parlamentarii din Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaților. Să punctăm, totodată, faptul că un pachet de țigări este echivalentul a 30 de kilograme de porumb-boabe, câtă vreme acest produs se vinde cu 0,4 lei/kg. Să punctăm și faptul că țăranii care au terenurile date în arendă primesc echivalentul subvenției date de Uniunea Europeană. Cum ar veni, arendatorul nu le dă absolut nimic. Și ca o concluzie: știe cineva de ce au dispărut fabricile românești de procesare a tutunului? Steriu, Iliuță, Tomoioagă, ieșiți la tablă!
** Angajările cu o jumătate de normă, pentru a se evita plata integrală a contribuțiilor sociale, e o practică extrem de curentă a societăților comerciale. MobProiect e un astfel de caz, din datele noastre. Apoi sunt întâlnite firme care au ca obiect alimentația publică, unde angajații au câte două ore pe cartea de muncă. Cum ar veni, firmele alea au magazine care funcționează de la 8:00 la 10:00, când adevărul e cu totul altul: programul e acesta, doar că e vorba de ora 10:00 seara. ITM-ul ăsta ce dracului controlează?!
** Aia care umblă prin parcuri și întreține relații sexuale cu moși trecuți de 70 de ani, iar a intrat în fibrilație. Inventează nu numai personaje, dar și scenarii, semn că nici medicamentele psihotrope nu-și mai fac efectul. În rest, poate fi văzută pe la IPJ, mătură trotuarul, asta când nu depune câte-o plângere. Ca să nu existe nici o confuzie, tipa e amică a unora care permit ca numele instituției lor să fie folosit în niște elucubrații absolut caraghioase. Tipa răspunde la numele de Nebuna din Porumb. Sau, cum ar spune un fost comandant de poliție ieșit la pensie pe ușa din dos: Hai Sifon!

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp