Arhiva

La Grădiștea, copiii pedeliști, pesediști și peneliști vor începe școala!

Print Friendly, PDF & Email

Pe raza comunei Grădiștea, cu doar câteva zile până la începerea noului an școlar, la Școala de Arte și Meserii George Călinescu, la acest moment, funcționează două consilii de administrație. Un grup de profesori s-a adresat deja Inspectoratului Școlar Județean, dar și ministerului Educației, cu memorii prin care se solicită anularea unei decizii prin care este numit noul director interimar. Este vorba de Gabriela Trifan, despre care se fac afirmații că ar fi înscrisă în Partidul Național Liberal, numirea acesteia având legătură cu politizarea actului didactic.

Confuzie la Școala de Arte și Meserii

Constantin Corbu, primarul comunei Grădiștea, crede că este pus într-o situație confuză. “Școala din comună funcționează două consilii de administrație: unul pe legea veche, din care făcea parte și primarul, și unul pe legea nouă din care face parte un reprezentant al primarului. Acum se iau decizii și de către un consiliu, și de către celălalt. Deciziile luate vin la ordonatorul principal de credite să le dea bani. El nu știe cui să dea bani, cărei decizii. Deci vechiului consiliu sau noului consiliu? După aceea am înțeles că există nominalizată prin o decizie a Inspectoratului Școlar Județean o directoare, care nu îndeplinește condițiile de a fi director. Constantin Corbu opinează că numirea profesoarei Gabriela trifan ca directoare la Școala de Arte și Meserii “George Călinescu” este una politică.

Copii pedeliști, peneliști

Bănuiala primarului Corbu a fost spulberată de discuția avută de acesta cu penelista Silviana Șestacovschi, noul inspector școlar general:
– Alo?
– Sărut-mâna!
– Bună-ziua.
– Corbu vă deranjează.
– Da, domnu’ primar.
– Cum rămâne, doamnă, cu consiliile de administrație de la școală?
– Cum să rămână?! … Nu poate demite un consiliu de administrație un director și nici să-l numească.
– Un director pus pe criterii politice?!
– Pe cei cu delegație, îi numim noi, Inspectoratul. Dacă e vorba de susținerea concursului, într-adevăr, consiliul de administrație dă avizul pentru susținerea concursului. Atunci, dacă doamna nu îndeplinește condițiile, nu se poate înscrie la concurs. Dar cu delegație putem, nu este o problemă.
– Cu delegație putem nominaliza un director pe criterii politice?
– Deci, domnu’ primar, mie mi se pare că vin după o guvernare pedelistă, în care s-a făcut la fel. Eu nu înțeleg, ce reproșați?
– Păi copiii sunt pedeliști, peneliști?
– Domnu’ primar…

Relație bună cu Filipescu

– Aveți un memoriu depus de o grămadă de profesori, acolo.
– L-am dat inspectorului de management și-o să vă dea răspuns.
– Bun. Și eu către care consiliu de administrație fac virare?
– Către cel pe care sau către cel care este întocmit de doamna Trifan, da, care este președinta consiliului de administrație, care este investită cu funcția de director.
– Adică nu se poate rezolva nimic decât politic, nu?
– Păi?! Nu înțeleg, de ce faceți?… Nu e mai bine să încercați să colaborați? Dacă tot vorbeați de copii, care tot mi-i invocați, da, copiii, bine-nțeles că și pe mine mă interesează și mă puneți într-o situație penibilă.
– Ați avut vreodată probleme cu pregătirea școlilor, la Grădiștea?
– Domnu’ primar, aveți o relație bună cu domnu Filipescu?
– Doamnă, eu am o relație bună cu toată lumea. Dar nu vreau să am relații politice.

Ce discutăm?!

– Vă duceți la domnu Filipescu și spuneți care e situația, îi spuneți că nu vă acomodați, că nu puteți să lucrați cu această directoare, că nu o vreți și atunci o luăm de sus în jos.
– De ce trebuie să mă duc la domnul Filipescu și nu la dumneavoastră?
– Pentru că, din nefericire sau din fericire, cum vreți s-o luați, domnul Filipescu este șeful meu direct. Da?
– Da.
– Știți foarte bine. De ce trebuie să facem discuția asta, domnule?
– Deci ministrul educației nu există?
– Domnule, mergeți la ministrul educației! Nu e nicio problemă.
– O să așteptăm un răspuns la memoriul pe care l-am depus la minister.
– Păi ministra e pesedistă. Și dacă nu ar fi fost ministrul educației, problema era la penele, da? Domnul subsecretar de stat este penelist. Deci, cu ce discutăm? Până acum au fost acolo pedeliști, da? Domnu Funeriu și cine-a mai fost. Ce vreți să vă spun mai mult de-atât? eu nu înțeleg de ce faceți o problemă din chestia asta? Și care e problema că dânsa e directoare? Dacă vreți să ajutați școala, ajutați școala, domnu’ primar!
– Aveți școlile pregătite de mine, pentru anul școlar, doamnă.
– Și ea tot pentru asta e pusă acolo. Nu face nimic rău. V-a deranjat cu ceva? Dimpotrivă! Mi-ați spus că a venit la dumneavoastră, s-a dus să vă invite și că nu ați stat de vorbă cu ea.
– La care consiliu de administrație virez banii, doamnă? Dar eu aș vrea să vă întreb: terminăm cu politizarea școlii sau nu?

Soluția dată de inspectoare

– Domnu primar, și dacă pun un consilier pedele, nu e politizarea școlii?
– Doamnă, consilierii pedele își dau demisia din partid.
– Eu v-am dat o soluție. Deci mergeți la domnu Filipescu, spuneți că nu vă puteți înțelege cu ea, că nu o vreți și așa mai departe. Eu, dacă am semnale de sus, nu e nici o problemă.
– Bine, doamnă, vă mulțumesc.
– Are rost să discutăm? Mie îmi pare rău că discutăm așa ceva.
– Da. Mie îmi pare rău că nu se poate lucra și să fie o treabă bună și profesionistă.
– Până la urmă, care e problema? Nu înțeleg, care e problema? Sunteți atât de înverșunat pe fata asta? Colaborați, domnule, cu ea!
– Doamnă, eu nu colaborez cu criteriile politice. Eu colaborez cu criteriile profesionale.
– Să știți: când a fost vorba să numească inspector general adjunct, eu am spus, domnule, eu nu am nici un cuvânt de spus? Este un om cu care trebuie să lucrez. Știți ce mi s-a răspuns? Este postul lor și gata! Păi eu ce fac? Tu fa-ți echipă și lucrezi! Deci, despre ce discutăm? Asta e!
– Deci, doamnă, nu puteți spune că nu am colaborat, pentru că școlile de la Grădiștea sunt pregătite corespunzător de primărie.
– Bine. Ea a venit și mi-a spus sub aspectul ăsta, că m-am dus să vorbesc cu dânsul.
– Păi învățați-o să răspundă la telefon, doamnă.
– Dacă nu faceți politică, priviți-o ca pe-o profesoară, ca pe-o directoare, ca pe-o femeie și eu zic să încercați să colaborați că, până la urmă, aveți un interes comun.
– Bine, doamnă, vă urez o zi bună.
– Și dumneavoastră.

O inspectoare delicată: nu-i plac mârșăviile

Contactată de publicația noastră, Silviana Șestacovschi, inițial, s-a arătat dispusă să vorbească cu noi, folosind un ton extrem de amabil. SIlviana Șestacovschi a devenit agresivă abia după ce am întrebat-o de ce primarul comunei Grădiștea trebuie să se ducă la președintele Consiliului Județan Călărași, pentru a se numi o altă directoare decât penelista Gabriela Trifan, la Școala de Arte și Meserii George Călinescu, din localitate.
– Alo, bună-dimineața!
– Bună-dimineața.
– Doamnă, ne spuneți și nouă de ce trebuie ca primarul comunei Grădiștea să se ducă la domnul președinte Filipescu pentru a numi o altă directoare la Școala George Călinescu?
– Eu, prin telefon, nu discut astfel de lucruri.
– Păi asta ați făcut ieri!
– Da, știu despre ce e vorba. Mi-am imaginat. Mârșăvii de genul ăsta nu îmi plac. Iar cu dumneavoastră, cu care nu am stat de vorbă niciodată, nu ne cunoaște, nu ne-am văzut…
– Da…

Mă găsiți și pe net: țigancă, turcoaică

– Ați avut îndrăzneala și obrăznicia să spuneți niște lucruri înfiorătoare despre mine, nu mi-aș fi imaginat, nu vreau să stau de vorbă.
– Doamnă, vă aflați într-o mare eroare.
– Nu avem ce discuta. Chiar nu avem ce discuta.
– Sunt foarte supărată.
– Când s-a întamplat asta?
– Demult. Când am fost prima dată inspector general, mă găsiți și pe net, niște mizerii.. Țigancă, turcoaică… Nu sunt, domnule.
– Doamnă, greșiți, eu atât vă spun.
– Nu am ce să vorbesc cu dumneata.
– Înseamnă că sunteți ciudată.

Rogoz neagă că G. Trifan i-ar fi amantă

Nicolae Rogoz, care e liderul liberal pe raza comunei Grădiștea, spune că Gabriela Trifan, directoarea numită de Inspectoratul Școlar Județean Călărași, nu îi este amantă. “E consăteanca mea. Nu există nici o altă relație câtă vreme ea nici măcar nu are domiciliul pe Grădiștea și nici nu este membră a PNL”. N. Rogoz apreciază că Gabriela Trifan are rezultate profesionale foarte bune. Rogoz nu știe de ce doamna S. Șestacovschi o susține, cu atâta înverșunare, pe Gabriela Trifan. Acesta neagă vehement că aceasta i-ar fi amantă, așa cum se vehiculează prin comună. “Cine afirmă așa ceva, e nebun la cap. În primul rând, că e un copil”. Rogoz spune că este multă răutate în învățământul din comuna Grădiștea. Gabriela Trifan, în opinia liderului local al PNL Grădiștea, ar putea aduce un suflu nou în învățământul local. “Ea e numită cu delegație, până la concurs. Atunci, când se organizează concursul, se pot înscrie toți”.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp