Arhiva

Închisoare cu executare pentru nepotul fostului comandant al IPJ Călărași, Vasile Mărgineanu

Print Friendly, PDF & Email

La 3 ani și patru luni de pușcărie a fost condamnat Georgescu Valentin Florin, unul dintre cei doi nepoți penali ai fostului comisar șef al Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, Vasile Mărgineanu.

Găinării, țevi metalice, vase de bucătărie

La sfârșitul lunii martie 2012, Georgescu Valentin Florian a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă, în dosarul 1788/202/2012, fiind acuzat de furt calificat. Nepotul fostului comisar șef al IPJ Călărași, în speță Georgescu Valentin Florin, ajutat de Manole Ovidiu, complicele acestuia, a pătruns, prin escaladarea gardului, în curtea unei locuințe, sustrăgând din casă și din garaj mai multe țevi metalice, aspiratoare, seturi cu vase de bucătărie și alte bunuri, toate în valoare de 1.300 lei. Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 30 la suta și restituit părții vătămate, Marian Rogozea.

Nepotul recidivist

În cursul anului 2011, același nepot al fostului comisar șef al IPJ Călărași, Vasile Mărgineanu, a mai avut de-a face cu rigorile legii când, alături de alți doi complici, a spart mai multe unități de alimentație publică. Judecătoria Călărași, în numai două termene, l-a condamnat pe Georgescu Valentin Florin la doi ani de închisoare cu suspendare. Într-un material difuzat de un post de televiziune central, o rudă a fostului şef al Poliţiei judeţene, declara că nepotul penal va scăpa de închisoare pentru că Vasile Mărgineanu, după ce se va întoarce din concediu, cu 10 zile înainte de proces, va avea grijă să vorbească cu judecătorii.

Gruparea Chirmuș și nașul

În prezent, Georgescu Valentin Florin, recidivist, execută pedeapsa privativă de libertate, de 3 ani și 4 luni, în vreme ce complicele său, Manole Ovidiu, urmează să ispășească 3 ani de închisoare. Celălalt nepot penal al fostului comisar șef al IPJ Călărași, numitul Viorel Georgescu, a fost și el condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, acesta fiind prins, tot în cursul anului 2011, de lucrătorii DGA, în timp ce primea mită de la un tarabagiu local. În prezent, Viorel Georgescu, din datele noastre, este pensionat pe caz de boală. În schimb, Vasile Mărgineanu ocupă postul de ofițer în cadrul Biroului Ordine Publică. De alcool urmează să se ocupe, în continuare, băieții de la Vâlcelele din cadrul grupării Chirmuș, dar și “nașul”.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp