Arhiva

Iar am avut dreptate: "Ziaristul din hrubă", Sorin Danciu-OTV, e bun de plată

Print Friendly, PDF & Email

Sorin Danciu a pierdut procesul pe care-l avea, la Judecătoria Călăraşi, cu senatorul călărăşean Vasile Nedelcu. Parlamentarul s-a constituit parte civilă, într-o acţiune în răspundere delictuală, îndreptată împotriva lui Sorin Danciu, „editorialist” la „trustul de presă” care gravitează în jurul publicaţiei „Jurnalul de Călăraşi”.

În mod repetat, S. Danciu l-a numit pe senatorul călărăşean „văcar”, în dese rânduri aducându-i diverse injurii, fapt pentru care Vasile Nedelcu l-a acţionat în instanţă, solicitându-i daune morale de 100.000 de lei.

Fără număr, fără număr

Procesul s-a judecat cu celeritate, în numai 5 termene, iar Judecătoria Călăraşi, în data de 12 decembrie 2011, a admis în parte acţiunea introdusă de reclamantul Vasile Nedelcu, împotriva pârâţilor Danciu Sorin, Saioc Monica-Ioana şi firma responsabilă civilmente, SC Sorida Press SRL Călăraşi. Saioc Monica Ioana este fiica lui Sorin Danciu şi are calitatea de redactor-şef al publicaţiei „Jurnalul de Călăraşi”, deşi este angajată la Ministerul Culturii. Instanţa i-a obligat pe pârâţi să-i plătească, în solidar, senatorului Vasile Nedelcu, suma de 25.000 de lei, cu titlu de despăgubiri civile. Totodată a dispus restituirea către reclamant a taxei de timbru. Pârâţii sunt obligaţi şi la plata sumei de 5.000 lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Dosarul are număr unic 6526/202/2011 şi a fost înregistrat la data de 22.09.2011. Decizia nu este definitivă.

Un alt proces, dar numai pentru 50.000 de lei

Senatorul Vasile Nedelcu a mai depus o plângere, la Judecătoria Călăraşi, tot împotriva grupului care gravitează în jurul publicaţiei „Jurnalul de Călăraşi, mai precis împotriva „editorialistului” Sorin Danciu, a „redactorului-şef” Saioc Monica Ioana şi a firmei responsabilă civilmente, SC Sorida Press SRL. Plângerea este depusă în cursul lunii noiembrie, dosarul înregistrat la Judecătoria Călăraşi având numărul unic 7897/202/2011, astăzi fiind prima zi de judecată. În această cauză, senatorul Nedelcu cere despăgubiri morale de 50.000 lei. Contactat de publicaţia noastră, senatorul călărăşean ne-a declarat că aşa va acţiona de fiecare dată când se va simţi lezat de afirmaţiile făcute de presă, mai ales când activitatea de presă este făcută din birou.

Comenzi politice pentru „gazetarii” de ocazie

Pe rolul instanţelor călărăşene se mai află, din data de 9.06.2011, şi dosarul cu număr unic 4040/202/2011, în care publicaţia noastră este reclamată de actualul şef al Inspectoratului judeţean de Poliţie Călăraşi, comisar şef Vasile Mărgineanu. Din datele noastre, acesta nu s-a prezentat la nici un termen de judecată. V. Mărgineanu impută publicaţiei noastre faptul că a consemnat unele declaraţii din mediul rău-famat local, declaraţii conform cărora este numit „Albă ca Zăpada”. La ultimul termen de judecată, reprezentanţii publicaţiei noastre au depus o probă audio-video de unde reiese fără echivoc faptul că două personaje din mediul interlop local afirmă că V. Mărgineanu este numit „Albă ca Zăpada” fiindcă „trage pe nas”, mai precis „droguri”. Mărgineanu cere despăgubiri morale de 10.000 de lei. Din datele noastre, de procese se mai pregătesc şi alţi „gazetari” locali, unii dintre aceştia, în mod tendenţios, pe baza comenzilor politice, făcând afirmaţii scrise fără suport în realitate.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WhatsApp WhatsApp

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker