Arhiva

Golănie cu bani publici: Lucrare de executare și montare de ferestre și uși din lemn stratificat făcută de contabil, de gestionar și de inspectorul de resurse umane

Print Friendly, PDF & Email

Aproape 180.000 de lei, în două tranșe, a plătit Colegul Economic Călărași, pentru înlocuirea ferestrelor și a ușilor, cu lemn stratificat, din corpul A, situat în strada 1 Decembrie 1918. Executantul acestei lucrări este firma Meșterul Nostru SRL Călărași. Prof. Steluța Caraion, directoare la vremea executării acesteia, afirmă: “A fost selectată firma care a oferit prețul cel mai mic”. Tot domnia sa ne declară că lucrarea a fost executată de către salariații firmei Meșterul Nostru SRL Călărași.

Contractul cu două tranșe

Se încheie și un contract, cu valoare de 89.004 lei, la data 10.12.2013. Suma este fără taxa pe valoarea adăugată. O altă sumă, de 50.000 lei, reprezintă, din datele noastre, o suplimentare de fonduri, tot pentru aceeași lucrare. Firma Meșterul Nostru, însă, are ca obiect principal de activitate comerțul cu amănuntul al articolelor de fierărie, al articolelor din sticlă și pentru vopsit, în magazine specializate. Are sediul în Călărași, pe strada Nicolae Titulescu, bloc L36-L37, parter. În fapt, aici funcționează un magazin de obiecte de construcții. Meșterul Nostru este înființată la 31 ianuarie 2007, în baza cererii nr. 1525, din data de 29 ianuarie 2007, care a fost depusă la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Călărași. Ca asociați figurează 1. Calciu Ovidiu Cătălin, născut la data de 18 martie 1976, în Călărași, județul Călărași, cetățean român, domiciliat in Călărași, bd. Republicii, bl. N26, sc. 1, ap. 13, judetul Călărași,; 2. Zizineanu Florin, născut la data de 27 august 1975, în Călărași, județul Călărași, cetățean român, domiciliat în Călărași, str. Zefirului, bl. H5, sc. C, ap. 14, județul Călărași. Firma Meșterul Nostru SRL Călărași are un capital social de 200 de lei. În 2012, a avut o cifră de afaceri de 680.021 lei, cu un profit declarat de – 7.930 lei, cu numai 2 salariați.

Sunat de la primărie

Contactat de publicația noastră, Calciu Ovidiu Cătălin ne declară că s-a retras din acționariatul firmei în urmă cu doi ani, singurul asociat al acesteia, la acest moment, fiind Zizineanu Florin. Calciu Ovidiu Cătălin nu știe dacă firma la care a fost asociat are capacitatea să execute rame, ferestre sau uși, din lemn stratificat. “Poate doar să le monteze. Nu mai este treaba mea, eu nu vreau să intru în detalii într-o chestiune care nu mă privește”. Zizineanu Florin ne spune că a depus o ofertă. “Am fost sunat de la primărie și mi s-a spus că am câștigat lucrarea”. Nu-și mai amintește cine anume l-a sunat. Afirmă că lemnul stratificat nu a fost executat de firma lui, ci de o alta, cu care are o relație de colaborare. “Sunt muțumit de calitatea lemnului stratificat folosit la lucrare”. Întrebat cu ce salariați a executat respectiva lucrare, Zizineanu Florin a început să bată în retragere: “Nu văd de ce trebuie să vă spun eu astea. Nici nu vă cunosc și nu văd ce treabă aveți cu lucrarea asta”. I-am explicat că lucrarea a fost executată pe bani publici și că este și treaba noastră. Nu a vrut să ne spună numărul salariaților din firma pe care o conduce și nici dacă aceștia au calificările necesare pentru a executa astfel de lucrări. Ne spune că, pentru 180.000 de lei, a executat și montat 164 de metri pătrați de tâmplărie din lemn stratificat. Adică la un preț de 1.097 lei metrul pătrat.

Îmbinare în dinți

În schimb, numai lemn stratificat nu s-a folosit la lucrarea executată la Colegiul Economic Călărași. Acesta are noduri vizibile, pe când tehnologia este de eliminare a acestora, printr-un procedeu de îmbinare în dinți. Firmele care execută ferestre și uși din lemn stratificat cumpără acest produs direct din fabrici specializate. Se execută profile, lungi de 6 metri, iar unde este nod, acesta este eliminat și lemnul se îmbină printr-un procedeu specific. Un reprezentant al unei firme specializate ne spune că nodul, în structura lemnului stratificat, reprezintă o torsiune. “Se strânge, intră apa și-l face praf. Nu există nicăieri în lumea asta lemn stratificat cu noduri”. În schimb, asta este exact ce găsim la Colegiul Economic Călărași. Despre această situație, viceprimarul Marius Dulce, cel care a supervizat lucrarea de la Colegiul Economic Călărași, e lapidar: “Nu mă pricep la tehnologie. Știu că există și lemn stratificat cu noduri”, a fost declarația uluitoare a acestuia. Afirmă că, în cazul în care lucrarea se perimează, fapt deja petrecut, vor răspunde dirigintele de șantier și administratorul firmei care a executat-o. Însă, după cum vedeți, SC Meșterul Nostru SRL are o cifră de afaceri medie de 600.000 de lei anual. Lucrarea executată pentru Colegiul Economic Călărași reprezintă aproximativ o treime din cifra de afaceri medie, anuala.

Salariații firmei

E normal ca Zizineanu Florin să devină nervos când îl întrebăm cu ce salariați a executat respectiva lucrare. Conform Inspectoratului Teritorial de Muncă al județului Călărași, pe anul 2013 și pe anul în curs, SC Meșterul Nostru SRL figurează cu 4 salariați: 1 post manipulant; 1 post gestionar; 1 post inspector resurse umane; 1 post contabil. Marius Dulce, viceprimarul municipului Călărași, cel care, în repetate rânduri s-a interesat de această lucrare, ne spune că la fața locului, pe perioada montării ușilor și a ferestrelor, a văzut 3 muncitori. Nu știe dacă aceștia erau contabilul, gestionarul și inspectorul de resurse umane de la SC Meșterul Nostru SRL Călărași.

Arată mai mult

Articole similare

1 Comentariu

  1. fa in asa fel incat sa descoperi si alte golanii ale ,,alesilor nostri” !!! ca sunt multe,,,asteptam de la tine sa le scoti la iveala,, salutari si multa bafta ai grija sa mai te uiti si in spate cand mergi pe strada ,,,te salut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp