Arhiva

Exclusiv: Traian Băsescu a devenit agricultor în județul Călărași

Print Friendly, PDF & Email

Președintele Traian Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, Ioana, 350 de hectare de teren arabil, în județul Călărași. Terenul, compact, se află pe raza localității Nana, pe tarlaua 28, de la parcela 10 până la parcela 101. Operațiunea de vânzare-cumpărare a fost trecută în Registrul Agricol în data de 19 septembrie 2013.

Consilierul lui Băsescu s-a ocupat de tranzacție

Adrian Rădulescu, unul dintre consilierii personali ai președintelui Traian Băsescu, numit pe această funcție la 1 aprilie 2013, a fost cel care s-a ocupat efectiv de tranzacție. Adrian Rădulescu a fost secretar de stat în cadrul ministerului Agriculturii, pe perioada Guvernului Boc. Primarul din Nana, Gheorghe Dobre, a confirmat, într-o discuție avută cu noi, în această dimineață, faptul că acesta a fost văzut, în mai multe rânduri, prin localitate. Totdeauna venea la Nana dinspre Fundulea, pe drumul județean 402. Dobre afirmă că Rădulescu a venit de mai multe ori în comună, pentru a se interesa de terenurile agricole. Cele 350 de hectare se aflau în posesia unor firme cu capital italian și erau arendate către o asociație agricolă din comună, la care șefă este secretara Consiliului Local Nana, Tudorința Nicolae. Aceasta ne-a confirmat faptul că Rădulescu a venit și a cerut negație de la asociația pe care o conduce, pentru suprafața pe care urma s-o achiziționeze în numele fiicei lui Traian Băsescu.

Terenul președintelui este lucrat de evazionistul El Khalill Jihad

Tudorița Nicolae spune că a fost achitată suma de 4.700 de euro pentru fiecare hectar. Adică 1.645.000 de euro în total. Tudorița Nicolae afirmă că Băsescu a cumpărat la un preț bun terenul respectiv, câtă vreme ea a achiziționat teren și cu 5.000 de euro pe hectar. Terenul este lucrat de Maria Group Chirnogi. Peste această firmă, condusă de libanezul El Khalill Jihad, anul trecut, mai precis în data de 12 august, a descins Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism București, fiind acuzată că a prejudiciat statul cu suma de 30 de milioane de euro. Acum, tractoarele de la Maria Group au arat terenul președintelui Băsescu. Suprafața respectivă a fost însămânțată cu grâu.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp