Arhiva

Dragoș Alecu, fostul manager de la S.A.J. Călărași, a ajuns la pușcărie

Print Friendly, PDF & Email

În data de joi, 3 iulie a.c., poliţişti din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale, Compartimentul Urmăriri au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Călăraşi, privind pe Alecu Dragoş, de 34 ani, din municipiul Călăraşi, condamnat la o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Slobozia, judeţul Ialomiţa.

Dus la Penitenciarul Slobozia

Dragoș Alecu a fost managerul Serviciului de Ambulanță Județean Călărași, la data numirii sale fiind mambru al Partidului Democrat Liberal. Acesta a fost reţinut, miercur, 27 martie 2013, de procurorii Parchetului Tribunalului Călăraşi, fiind suspectat că ar fi trucat examene pentru ocuparea unor posturi. A fost audiat timp de şase ore de către procurori, iar anchetatorii au emis pe numele său ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, fiind acuzat de abuz în serviciu, asociere în vederea comiterii de infracţiuni şi alte fapte asimilate celor de corupţie. În cursul zilei de joi, 3 martie, prin sentință definitivă dată de Curtea de Apel București, s-a menținut soluția dată de instanța de fond, în fapt Tribunalul Călărași, acesta condamnându-l la pedeapsa cea mai grea, de 3 ani de închisoare cu executare.

Președinta Ordinului Asistenților Medicali a fost condamnată

Curtea de Apel București a admis apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi împotriva Sentinţei penale nr.11/F, din data de 30 ianuarie 2014, pronunţată de Tribunalul Călăraşi – Secţia Penală în Dosarul nr. 2102/116/2013. Astfel, Ștefan Eftimie Steluța, a fost condamnată la pedeapsa principală de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, la 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea de informaţii nedestinate publicităţii sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la astfel de informaţii, la pedeapsa principală de 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual și la pedeapsa principală de 3 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals. Instanța contopeşte cele patru pedepse principale şi aplică inculpatei pedeapsa principală rezultantă de 3 ani închisoare, cu suspendare, pe un termen de încercare de 6 ani. Ștefan Eftimie Steluța e președinta Ordinului Asistenților Medicali din România, Filiala Călărași. Aceasta lucrează, în prezent, la C.M.I. dr. Camelia Baicu.

Asistenta șefă – 3 ani cu suspendare

Antonaru Elena, fostă asistentă șefă, timp de 25 de ani, la Serviciul de Ambulanță Județean Călărași, acum este dispecer, tot în cadrul SAJ, dar la compartimentul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Clarași, pe motiv că s-ar putea agrsea cu dr. Constantin Cristina, denunțătoarearea din acest caz de corupție. A fost condamnată la pedeapsa principală de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, la 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la folosirea de informaţii nedestinate publicităţii sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la astfel de informaţii, la pedeapsa principală de 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual și la 3 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals. Instanța, prin contopirea pedepselor, îi aplică pedeapsa cea mai grea, de 3 ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de 6 ani.

Condamnarea vicelideului de sindicat

Inculpatul Deacu Stelică a fost vicelider al Sindicatului Ambulanța, din cadrul SAJ Călărași, acesta fiind și tatăl copilului numitei Antonaru Elena, conform unei foste salariate din cadrul SAJ Călărași, Crețu Virginica, aceasta denunțând, în repetate rânduri, abuzurile și cumetriile din cadrul acestei instituții. Deacu Stelică a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel București, la următoarele pedepse: 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la folosirea de informaţii nedestinate publicităţii sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la astfel de informaţii, 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals intelectual. și 3 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la uz de fals. Acesta e condamnat la pedeapsa cea mai grea, de 3 ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de 6 ani.

Infractorii din PSD

Pentru ceilalți inculpați, se mențin condamnările de la fondul cauzei, emise de Tribunalul Călărași: Savancea Nicoleta – 1 an şi 6 luni închisoare, cu suspendare, pe o durată de încercare de 3 ani şi 6 luni; Ștefan Aurelia Mariana – 1 an şi 6 luni închisoare, cu suspendare, pe o durată de încercare de 3 ani şi 6 luni; Pavel Gheorghe – 1 an şi 6 luni închisoare, cu suspendare, pe o durată de încercare de 3 ani şi 6 luni; Deacu Lucica Monica – 1 an şi 6 luni închisoare, cu suspendare, pe o durată de încercare de 3 ani şi 6 luni; Costache Dumitru Dănuț – 1 an şi 6 luni închisoare, cu suspendare, pe o durată de încercare de 3 ani şi 6 luni; Jieanu Florentina Maria – 1 an şi 6 luni închisoare, cu suspendare, pe o durată de încercare de 3 ani şi 6 luni. În cadrul Serviciului Județan de Ambulanță Călărași, aceștia aveau următoarele funcții: Savancea Nicoleta – asistentă pe centrul Oltenița; Ștefan Aurelia Mariana – asistentă la centrul Oltenița; Pavel Gheorghe – participant la concursul trucat, membru PSD, secretar general al Organizației de Seniori; Deacu Lucica Monica, nora viceliderului de sindicat Deacu Stelică – participantă la concursul trucat; Costache Dumitru Dănuț – participant la concursul trucat, în prezent șofer la Consiliul Județean Călărași, pe autoturismul care-l deservește pe vicepreședintele Ștefan Ion, prim-vicepreședinte PSD; Jieanu Aurelia Mariana – participant la concursul trucat, membră PSD, a îndeplinit funcția de secretaă la Organizația Județeană.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp