Arhiva

DNA anchetează lucrarea de reabilitare a SPE Dunărica, din Ciocăneşti

Print Friendly, PDF & Email

Corpul de Control al Ministerului Agriculturii a constatat că bugetul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare a fost păgubit, prin încheierea de contracte onorease, cu peste 100 de milioane de euro, în perioada 2007 – 2011.

Banii publici au fost risipiţi pe achiziţii intitulate “pentru apărarea în faţa calamităţilor naturale”, dar şi pe telefoane mobile, aragazuri sau scule profesionale de provenienţă chinezească.

Contract cesionat de PSV Company firmei fostului director ANIF

La Călăraşi, numai pentru reabilitarea Staţiei de Pompare Electrică Dunărica, situată pe raza comunei Ciocăneşti, a fost cheltuită suma de 3 milioane de lei, echivalentul a 715.000 euro, licitaţia pentru această lucrare fiind câştigată de firme PSV Company, firmă aflată în reorganizare judiciară, cu sediul social în Bucureşti, strada G-ral Budişteanu, nr. 11 bis, sectorul 1, administrată de Gheorghe Supeală. PSV Company s-a desprins din Compania Naţională de Petrol Petrom-Petromservice şi este specializată în proiecte complexe pentru industria de petrol şi gaze, proiecte de dezvoltarea infrastructurii, conducte de transport şi distribuţie gaze naturale etc. Anchetatorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au constatat că firma PSV Company a cesionat contractul cu Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, pentru lucrarea de reabilitare a SPE Dunărica, firmei Marowi Bronx Star Impex, din Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman, firmă care aparţine numitului Cristian Plopeanu, consilier judeţean PNL în judeţul Teleorman şi care a ocupat funcţia de director al ANIF în perioada guvernării liberale.

Fără alte detalii

La acest moment, Departamentul Naţional Anticorupţie efectuează cercetări în dosarul 35/P/2009, în legătură cu lucrările executate pentru Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, în perioada 2009 – 2010, de către firma Marowi Bronx Star Impex SRL, fără, însă, a da şi alte detalii. Contactat de publicaţia noastră, directorul ANIF Călăraşi, Vasile Neagu, e spune că nu ştie de existenţa unui dosar, pe tema reabilitării SPE Dunărica, şi care să fie instrumentat de Departamentul Naţional Anticorupţie. “Din punctul meu de vedere, totul e corect. S-a plătit ce s-a lucrat. Ce nu s-a lucrat, nu s-a plătit”.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp