Stiri noi

Din vremea in care Dumnezeu era sarac: Preotul care a fugit de la locul accidentului este cercetat acum pentru omor din culpa

image_pdfimage_print


Un grav accident de circulaţie a avut loc în cursul serii de duminică, 7 martie, în zona liceului Agricol. Aflat la volanul unui autotursim Skoda Octavia, preotul Dumitru Nicolae Bogdan a surprins şi accidentat grav o femeie – Simionescu Maria – în vreme ce aceasta era angajată pe trecerea de pietoni. Subinsp. Ramona Tudor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, ne-a spus că şoferul a părăsit locul accidentului, fiind urmărit de poliţişti şi depistat pe strada Eroilor, în apropierea Spitalului.

Cine este preotul Dumitru Nicolae Bogdan

Preotul Dumitru Nicolae Bogdan are 31 de ani şi îşi are parohia în zona “Farfuria”, la biserica Sf. Dasie.


Cei care-l cunosc, spun despre acesta că este un om aşezat, respectuos, muncitor şi plin de compasiune, dar că are mania vitezei. Este unul dintre cei doi fii ai preotului Nicuşor Dumitru, de la biserica Sf. Alexe. De curând, soţia preotului Dumitru Nicolae Bogdan a născut tripleţi. La spital, acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest, dar a fost de acord să i se preleveze probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Biroul Rutier Călăraşi a fost sesizat prin numărul unic de urgenţă despre producerea evenimentului rutier. La spital, Simionescu Maria a fost diagnosticată cu traumatism cranio-crebral grav, traumatism toraco-abdominal, fiind transportată la Bucureşti.

Femeia a fost declarată decedată


În data de sâmbătă, 13 martie, Simionescu Maria, care avea funcţiile vitale susţinute doar de aparate, a fost declarată decedată. Astfel, preotului Dumitru Nicolae Bogdan i s-a schimbat încadrarea juridică, din vătămare corporală din culpă, în omor din culpă, riscând o pedeapsă cuprinsă între 2 şi 7 ani. Informat de această situaţie, părintele protoiereu Eugen Barz ne-a spus că nu vor fi repercusiuni asupra preotului Dumitru Nicolae Bogdan, câtă vreme primează prezumţia de nevinovăţie şi că Biserica nu va lua atitudine decât după pronunţarea unei sentinţe definitive. “E o mare tragedie. Noi ne rugăm pentru sufletul preotului. Nimeni nu-i poate lua acest necaz”, ne-a spus părintele protoiereu.

S-a internat preotul la Spitalul de psihiatrie Săpunari?

Simionescu Maria avea 42 de ani şi lucra la barul din zona Queen,

aparţinând firmei John Conf, administrată de Ecaterina şi Ion Bogdănescu. Are un băiat, de 21 de ani, student. Nu se confirmă faptul că aceasta ar fi fost gravidă în 6 luni, cum se speculează în diferite medii. La aflarea morţii acesteia, preotul Dumitru Nicolae Bogdan, suntem informaţi, a intrat în şoc, mai ales că acesta, de la producerea accidentului, n-a mai ieşit din casă şi nu a mai vrut să stea de vorbă cu nimeni. În cursul zilei de luni, 15 martie, acesta a fost internat, suferind, cel mai probabil, o depresie, însă mediile bisericeşti sau cele din cadrul Spitalului de psihiatrie Săpunari n-au vrut să ne confirme această afirmaţie.

Preotul a dat banii pentru stabilirea rezultatelor alcoolemiei

În schimb, sotul decedatei ne spune că preotul Dumitru Nicolae Bogdan rula, în seara zilei de duminică, 7 martie, pe strada Bucureşti, venind dinspre zona “Orizont”, cu circa 140 kilometri pe oră şi că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. La momentul impactului, susţine acesta, preotul s-a dat jos din maşină, a verificat-o pe accidentată cu piciorul, să vadă dacă mai trăieşte, apoi s-a suit la volan, fugind de la locul accidentului, cu luminile de avarie pornite. Până în cursul zilei de marţi, 16 martie, nu au venit rezultatele de la Laboratorul de Medicină Legală, privind stabilirea alcoolemiei, câtă vreme Inspectoratul Judeţean de Poliţie nu făcuse plata pentru prestarea acestui serviciu. Subinsp Ramona Tudor ne spune, în schimb, că preotul Dumitru Nicolae Bogdan este cel care a plătit pentru întocmirea fişelor de stabilire a alcoolemiei, tocmai pentru a se afla dacă era sau nu în stare de ebrietate, la momentul producerii accidentului şi pentru a se evita speculaţiile.

Soţul femeii decedate spune că preotul a mai fost condamnat

r

Tot soţul femeii decedate ne spune că preotul Dumitru Nicolae Bogdan are antecedente penale, câtă vreme ar fi suferit o condamnare de 2 ani cu suspendare, tot pentru vătămare corporală din culpă. Subinsp. Ramona Tudor nu a putut să ne confirma această variantă şi nici faptul dacă, în seara accidentului, preotul rula cu 140 de kilometri pe oră, câtă vreme nu s-au făcut măsurători privind urmele de frânare şi nici nu a fost depistat de vreun aparat care să confirme această declaraţie. “Ne-a interesat mai puţin viteza de rurale, câtă vreme depăşirea limitei de viteză se încadrează drept contravenţie”, ne-a spus aceasta.

Familia femeii decedate a refuzat banii preoţilor

Preotul Dumitru Nicolae Bogdan provine dintr-o familie clericală. Tatăl acestuia deţine, pe raza municipiului Călăraşi, două locuri de casă, pe care şi-a construit o vilă

, un apartament, dar are şi două autoturisme, un Opel Vectra şi un Audi Q7. Ambii copii ai acestuia sunt preoţi-parohi, ambii au vile, dar şi apartamente primite prin repartiţie, de la Primăria Călăraşi. În cursul zilei de duminică, 14 martie, părintele protoiereu Eugen Barz şi preotul Dumitru Nicuşor, tatăl lui Dumitru Nicolae Bogdan, au fost la femeia decedată acasă, încercând să ofere ajutoare băneşti necesare înmormântării, însă au fost refuzaţi. Femeia a fost înmormântată în cursul zilei de miercuri, la cimitirul Sf. Anastasia.

Radu Alexandru BADEA

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp