Arhiva

Curăţenie de iarnă: A.N.I. spune că Bogdan Georgescu este incompatibil, iar Camelia Ghiveciu a încălcat legea penală

Print Friendly, PDF & Email


În urma proceselor de evaluare, Agenţia Naţională de Integritate a constatat că există indicii referitoare la o posibilă săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, săvârşită de consilierul judeţean PNL Camelia Ghiveciu.

Camelia Ghiveciu – beneficiu patrimonial de 97.500 lei

În sarcina acesteia s-a reţinut că, la data de 26.06.2008, a fost validată în funcţia consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Călăraşi. Începând cu data de 1.06.2009 şi până în prezent, Camelia Ghiveciu deţine funcţia de referent economic în cadrulAsociaţiei de dezvoltare intercomunitară Ecoaqua SA Călăraşi. Din această calitate, Camelia Ghiveciu a realizat un beneficiu patrimonial de 97.500 lei. Agenţia Naţională de Integritate a reţinut că, deşi Camelia ghiveciu avea un interes personal, de ordin patrimonial, care putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin în calitate de consilier judeţean, nu a anunţat, la începutul şedinţei din data de 10.02.2011, a Consiliului Judeţean Călăraşi, acest fapt, participând la procedura de vot pentru adoptarea Hotărârii nr. 21 privind aprobarea bugetului propriu al judeţului Călăraşi.

A fost sesizat Parchetul Curţii de Apel Bucureşti

A.N.I. a identificat elemente în sensul încălcării regimului juridic al conflictului de interese deoarece, potrivit dispoziţiilor art. 46, din Legea administraţiei publice locale, cu modificările şi completzările ulterioare, „nu poate lua parte la deliberarea şi adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fir prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local”. Agenţia Naţională de Integritate a dispus sesizarea Parchetului dCurţii de Apel Bucureşti cu privire la săvârşirea infracţiunii de conflict de interese de către Camelia Ghiveciu. Conform art. 253, indice 1, aceasta riscă o pedeapsă privativă de libertate între 6 luni şi 5 ani.

Bogdan Georgescu a fost găsit incompatibil

Tot Agenţia Naţională de Integritate a constatat că George Bogdan Georgescu, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Călăraşi, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 31.05.2005 – 25.06.2008, respectiv 26.06.2008 – 27.09.2009, întrucât a deţinut simultan şi funcţia de consilier judeţean, dar şi pe cea de director la Cancelaria Prefectului, încălcând astfel prevederile art. 88, alin. 1, lit. c) din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare. Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp