Stiri noi

Cumetria politică locală

Print Friendly, PDF & Email

La Călăraşi, odată cu accederea la guvernare a Partidului Democrat Liberal, s-a instaurat o adevărată modă ca, principalii exponenţi locali ai acestuia, să-şi numească rudele apropiate în cadrul instituţiilor deconcentrate, pe funcţii de conducere. La ora actuală, în urma verificărilor noastre, avem deja trei astfel de cazuri, semn că implicarea politică în numirea pe funcţii, la instituţiile deconcentrate, a devenit, mai degrabă, o afacere de cumetrie.

1. Dumitru Dan Cristian

Dumitru Dan Cristian este primul astfel de caz. Acesta este fiul senatorului P.D.L. Constantin Dumitru şi, până să fie numit ca director-coordonator la instituţia numită Organism Intermediar Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, a lucrat la firma “Nutribio” S.R.L. Senatorul Dumitru ne spuce că-i pare rău că fiul său a preluat această funcţie câtă vreme a plecat de la un salariu de 37 de milioane de lei vechi, cât câştiga la firma amintită, pentru unul de 17 milioane de lei vechi. În schimb, din informaţiile noastre, firma “Nutribio” S.R.L., de care face caz senatorul Constantin Dumitru, este înfiinţată în 28 ianuarie 2008, cu datele de contact – J40/1051/2008, CUI 23122279, are o pierdere netă de peste 400.000 de lei noi şi datorii totale de peste 2 milioane de lei noi. Ca unic acţionar, firma “Nutribio” S.R.L. îl are tocmai pe senatorul în cauză, aşa că explicaţia conform căreia fiul acestuia a plecat de la un salariu de 37 de milioane, pentru unul de 17, dar de la stat, este una care nu e credibilă.

2. Dumitraşcu Bogdan

Bogdan Dumitraşcu este al doilea caz în care un director al unei instituţii publice este numit pe funcţie datorită gradului de rudenie pe care-l are cu unii exponenţi ai politicii locale. Bogdan Dumitraşcu este ginerele liderului P.D.L. judeţean Marian Dinulescu şi, până să fie numit pe funcţia de director-coordonator adjunct la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură Călăraşi, a lucrat, în cadrul acestei instituţii, vreme de 5 ani, dar la structura centrală. Din aceste considerente, s epoate afirma că Bogdan Dumitraşcu, pe linie profesională, nu a făcut un demers strălucit, dar acesta a avut în vedere, după cum ne spunea şi liderul P.D.L. Marian Dinulescu, să-şi reîntregească familia.

3. Miu Nicolae

În schimb, Nicolae Miu a acces în funcţia de subprefect al judeţului Călăraşi din postura de ginere al senatorului Vasile Nedelcu, declarat, la data învestirii acestuia, ca parlamentar independent, deşi ocupase această demnitate de pe listele Partidului Naţional Liberal. Nicolae Miu, până să acceadă în funcţia de subprefect, a lucrat în cadrul Serviciului Român de Informaţii, după care a ocupat o funcţie de execuţie în cadrul unui agent economic axat pe distribuirea şi comercializarea produselor de farmacie, firmă deţinută de soacra acestuia şi, deci, de soţia senatorului în cauză.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp