Arhiva

Comisarul șef Gheorghe Sava ne răspunde: Ionuț Furnică a ajuns la Poliția T.F. fiindcă așa au vrut mușchii lui

image_pdfimage_print

Într-o adresă remisă redacției noastre de către Serviciul Județean de Poliție Transporturi Călărași, adresă semnată de comisar șef de poliție Gheorghe Sava, ni se precizează că, în urma investigațiilor efectuate, au fost identificate mai multe persoane, toate domiciliate pe raza comunei Dragalina, suspecte de comiterea de infracțiuni de furt de relee de la infrastructura de cale ferată.

Anchetă cu nasul spart

Ni se spune, astfel, că în data de 1 octombrie 2012,” la invitația agenților de poliție… și cu acordul său”, numitul Furnică Ionuț a fost dus la sediul acestei instituții, unde i s-a cerut să prezinte “relații cu privire la activitatea desfășurată în perioada comiterii de infracțiuni de furt de componente de la infrastructura de cale ferată”. Ionuț Furnică, în vârstă de 23 de ani, din Dragalina, a fost dus, într-adevăr, la sediul Poliției TF. De-acolo, spune acesta, a ieșit numai după ce a fost pus să declare și să semneze tot ceea ce au vrut subalternii domnului Sava. În urma acestei “anchete” polițienești, Furnică s-a ales cu nasul spart și cu mai multe lovituri pe tot corpul, medicul legist Alexandru Miron concluzionând că are nevoie de 14-15 zile de îngrijiri medicale. În fapt, redacția noastră, printre altele, i-a cerut comisarului șef de poliție Gheorghe Sava să comunice numărul actului intern prin care numitului Furnică i s-a adus la cunoștință să se prezinte la Poliția TF Călărași, eventual alte modalități de citare care să poată fi probate. După cum vedeți, șeful Poliției TF Călărași spune că Furnică Ionuț a venit la această instituție “la invitația agenților de poliție”. Mai mult, afirmă că polițiștii ar fi avut acordul numitului Furnică Ionuț, fapt pe care comisarul șef de poliție Ghoerghe Sava nu-l poate proba.

Probe contondente

Șeful Poliției TF Călărași nu ne spune, în adresa remisă, dacă Furnică Ionuț, pe perioada audierilor, a fost asistat de vreun apărător ales sau din oficiu sau dacă i s-a adus acestuia la cunoștință că are acest drept legal. Deși i-am cerut în mod imperios comisarului șef de poliție Gheorghe Sava să ne aducă lămuriri în acest sens, acesta s-a ferit să ne dea un răspuns. Gheorghe Sava ne spune doar ce dorește domnia sa. Astfel, ne precizează acesta, cu ocazia audierii tânărului Furnică Ionuț, “pus în fața unor probe concludente”, acesta ar fi recunoscut săvârșirea unor fapte de natură penală. Domnul Sava nu ne precizează, cu exactitate, dacă Furnică Ionuț a fost pus în fața unor probe “concludente” sau “contondente”, căci certificatul medico-legal eliberat acestuia consemnează că a fost lovit, în mod repetat, cu un corp dur. Furnică Ionuț, ni se spune în aceeași adresă, a fost reținut de către polițiștii TF pentru 24 de ore și a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, soluția dată de polițiști fiind aceea ca tânărul să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași, însă, procuroarea Ioana Niculae a infirmat soluția polițiștilor. “Aceasta a respins propunerea pentru Furnică Ionuț”. Comisarul șef de poliție Gheorghe Sava nu ne mai spune și de ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași i-a respins soluția, mai ales că polițiștii aveau “probe concludente”.

Bătut fără martori

Acum, Ionuț Furnică rămâne să se adreseze Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, câtă vreme acesta, deși nu are martori, fapt de care se prevalează polițiștii de la Transporturi Feroviare, deține un certificat medico-legal care atestă, fără echivoc, că a fost victima unor abuzuri fizice. “În ceea ce privește acuzațiile de exercitare de acte de violență asupra numitului Furnică Ionuț, menționăm că acesta poate depune plângere, în termen de 60 de zile”, a fost comentariul comisarului șef de poliție Gheorghe Sava.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Back to top button
Close
Close
WhatsApp chat