Arhiva

Cine e criminalul Luminiţei Chevici şi cine e agresorul Marianei Dumitru? Două cazuri distincte şi o multitudine de similitudini

image_pdfimage_print

Cazul reprezentat de Constantin Fieraru, presupusul criminal al Luminiţei Chevici, e departe de a nu stârni serioase semne de întrebare. În Călăraşi, iată, după acelaşi sistem de operare, a mai avut loc un atac asupra unei tinere, atac consumat în seara zilei de 21 septembrie. De această dată, victima, în speţă Mariana Dumitru, a scăpat de la moarte în urma unei intervenţii chirurgicale care a durat aproximativ 4 ore.

Presiune mediatică uriaşă

Comandantului Poliţiei municipale Călăraşi, cms. şef Vasile Luchian, i se pare în neregulă faptul că este adus în actualitate cazul reprezentat de Constantin Fieraru. În ultima vreme, fratele acestuia, Iulian Fieraru, a declanşat o campanie mediatică care are drept scop, după cum ne spune acesta, aflarea adevărului. În cazul lui Constantin Fieraru, acesta se presupune c-a atacat-o pe Luminiţa Chevici în seara zilei de 10 septembrie 2010. A fost atacată pe scara blocului şi înjunghiată. Pe data de 26 octombrie, după 46 de zile de comă, aceasta moare, într-un spital bucureştean. Câteva luni mai târziu, după acelaşi mod de operare, este acostată şi înjunghiată o tânără, Ana Maria Bobocel, mai precis în seara zilei de 25 februarie 2011. Pe data de 13 martie 2011, seara, Constantin Fieraru, conform datelor, este ridicat de pe stradă şi identificat drept posibil agresor al celor două fete, în urma unui apel anonim dat pe sistemu unic de urgenţă. Între timp, presiunea mediatică era una uriaşă, câtă vreme se scurseseră aproape 6 luni de la atacarea Luminiţei Chevici, iar poliţiştii călărăşeni nu identificaseră posibilul autor.

Cuţitul din cutia de Linco

Luminiţa Chevici a fost atacată de un stângaci, din datele noastre. Aceasta a prezentat 3 plăgi înjunghiate, în spate, în dreptul inimii. A fost atacată din spate. Un atac similar a suferit şi Ana Maria Bobocel, numai că lovitura de cuţit care i-a fost aplicată nu i-a pus viaţa în pericol. S-a spus, la acel moment, că atacatorul este un individ care poartă un hanorac cu glugă, pe care şi-o trage pe cap, pentru a nu putea fi recunoscut. În cazul lui Fieraru, anchetatorii au ajuns acasă la acesta pe data de 14 martie, de unde au ridicat mai multe haine, dar şi un cuţit bont, din bucătărie. Cuţitul se afla într-o cutie de margarină Linco şi s-a presupus, în mod eronat, că acesta este arma crimei. În data de 14 martie 2011, Constantin Fieraru este prezentat Tribunalului Călăraşi cu propunere de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pentru comiterea infracţiunii de omor calificat. Anterior, a fost supus unui interogatoriu de 8 ore. A recunoscut săvârşirea faptelor deoarece, spune fratele acestuia, Iulian Fieraru, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale, Constantin Chirică, i-a promis că, dacă scrie că el este autorul, îi dă drumul acasă. Constantin Fieraru este handicapat psihic. Ştie să scrie, căci a urmat o şcoală pentru copii cu probleme speciale.

Tratament medical cu substanţe psihotrope

La două zile de la admiterea cererii de arestare preventivă a lui Constantin Fieraru, fratele acestuia, Iulian, s-a prezentat la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi, unde acesta se afla pe arest, pentru a-i aduce pachet. Iulian Fieraru spune că paznicii i-au răscolit prin pungi şi i-au dat înapoi nişte cutii de ness. “Fratele meu este consumator de cafea. De cafea şi de ţigări. M-am gândit să-i duc ness, că nu avea posibilitatea, pe arest, să-şi facă el cafea”. Iulian Fieraru spune că paznicii i-au motivat restituirea cutiilor de cafea solubilă prin faptul că presupusul criminal Constantin Fieraru se afla sub tratament medical, în speţă cu substanţe psihotrope. Iulian Fieraru nu ştie cine i-a prescris un astfeld e tratament şi nici de ce, câtă vreme Constantin nu e un om violent şi nici nu a făcut vreo criză de nervi astfel încât să fie nevoie de medicaţie, de teamă ca acesta să nu-şi taie venele sau să-şi bată vreun cui în cap. “El e un tip liniştit, habar n-are ce i se întâmplă”. Şi vecinii lui Constantin Fieraru îl descriu pe acesta tot ca un om liniştit. Până la arestarea sa preventivă, trăia din adunatul cartoanelor sau din munca cu ziua, la o familie de pe bulevardul Republicii, care are un uruitor. “Venea acolo zilnic. Familia aia are o fată de 23 de ani şi nu s-a întâmplat măcar o singură dată să-i adreseze vreun cuvânt urât”.

Au găsit şi cuţitul de scos râme

Comandantul Poliţiei municipale Călăraşi, cms. şef Vasile Luchian, recunoaşte că presupusul criminal al Luminiţei Chevici, Constantin Fieraru, nu are antecedente penale. Nici nu cunoaşte faptul dacă, după arestare, acesta s-a aflat sub tratament. “Nu e un criteriu faptul că nu a avut antecedente penale. În fond, nu noi, ci presa l-a numit psihopat şi maniac sexual”. Cms. şef Vasile Luchian are dreptate din acest punct de vedere, o parte a presei exploatând cazul Fieraru inclusiv prin prezentarea fotografiei acestuia, fotografie luată din Baza Naţională de Evidenţă a Populaţiei, prin intermediul şefului serviciului călărăşean de evidenţă a populaţiei. La momentul arestării lui Constantin Fieraru, s-a spus că împotriva acestuia existau probe concludente. Însă, câteva luni mai târziu, poliţiştii călărăşeni fac o nouă descindere la locuinţa acestuia, vidanjându-i grupul sanitar, în cautarea armei crimei. “Au găsit o lamă de cuţit. Aceasta nu era în grupul sanitar, ci lângă acesta, într-un loc de unde noi scoatem râme. Foloseam acea lamă pentru acest lucru”, spune Iulian Fieraru. Acesta este curios dacă lama respectivă va fi expertizată, în sensul de a se determina gradul acesteia de corosivitate. Iulian Fieraru nu ştie dacă pe hainele ridicate la percheziţia domiciliară au fost găsite urme de sânge ale Luminiţei Chevici sau ale Anei Maria Bobocel. “Luminiţa a fost înjunghiată în septembrie, iar percheziţia a avut loc în martie. Credeţi că, dacă suntem săraci, asta înseamnă că nu ne spălăm lucrurile?” Din acest unghi, se consideră că anchetatorii nu aveau cum să găsească structuri de ADN aparţinând celor două victime.

Un alt agresor, acelaşi mod de operare

Constantin Fieraru înţelege ceea ce vorbeşti cu el, însă e extrem de naiv. A fost prezentat drept un maniac, însă adevărul e doar unul singur: acesta e retardat! Iată, însă, că un caz asemănător, privind o agresiune comisă de un bărbat, în plină stradă, asupra unei tinere, s-a consumat pe 21 septembrie 2011, în condiţiile în care Constantin Fieraru se află la Penitenciarul Slobozia. Poliţiştii călărăşeni explică prin faptul că avem de-a face cu un alt agresor, dar care are acelaşi mod de operare. Ei au deja un cerc de suspecţi, din care se evidenţiază un tânăr care, la data când aveau loc agresiunile asupra Luminiţei Chevici şi asupra Anei Maria Bobocel, se afla în închisoare, unde executa o pedeapsă privativă de libertate pentru comiterea infracţiunii de viol. Acesta este argumentul poliţiştilor, argument conform căruia avem de-a face cu două cazuri distincte, când probabilitatea ca, într-un oraş de 70.000 de locuitori, probabilitatea să se nască doi maniaci sexuali, cu acelaşi mod de operare, în acelaşi timp, este una extrem de scăzută. Desigur, există şi varianta ca nici Constantin Fieraru şi nici violatorul care se află acum în vizorul poliţiştilor să nu fie adevăraţii făptaşi. În cazul atacului din data de 21 septembrie, atacatorul a fost descris ca având capul acoperit cu gluga unui hanorac. Acelaşi lucru a fost şi-n cazurile Luminiţei Chevici şi al Anei Maria Bobocel. Atacatorul Marianei Dumitru, ca şi-n celelalte două cazuri, este stângaci. Şi Mariana Dumitru a fost atacată de la spate, fiind înjunghiată în partea stângă. Iar Constantin Fieraru, lucru extrem de sigur, este dreptaci. Acesta a şi fost expertizat psihiatric, spunându-se despre el că ar avea discernământ, în condiţiile în care a fost pus să spună care este diferenţa dintre un măr şi o portocală.

Axpertize ADN şi telefonul mobil care e de negăsit

La această dată, agresorul Marianei Dumitru nu este identificat cu certitudine. Poliţiştii au doar variante de lucru, aşteptând producerea de noi probe. În cazul lui Constantin Fieraru, iată, conform altor surse, identificarea lui ca agresor al Luminiţei Chevici şi al Anei Maria Bobocel, s-a făcut în baza expertizelor ADN, poliţiştii căutând doar un pretext pentru a putea să-şi întocmească probatoriul în urma descinderii la locuinţa acestuia. Luminiţa Chevici a fost nu numai agresată, dar şi tâlhărită, acesteia dispărându-i un portmoneu şi telefonul mobil. Din acest unghi, cu ajutorul tehnologiilor extrem de sofisticate, lucrătorii Serviciului Român de Informaţii puteau identifica cu precizie locul în care se afla telefonul mobil, chiar dacă acesta avea sau nu cartelă în el. De aceea e greu de crezut că împotriva lui Constantin Fieraru, judecat pentru uciderea Luminiţei Chevici şi agresarea Anei Maria Bobocel, stă ca probă o expertiză ADN, fără să existe şi alte mijloace materiale probante decât mărturia acestuia, luată de poliţişti, sub presiune.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Back to top button
Close
Close
WhatsApp chat